Absurd de Galaţi/ Timpul trece, leafa merge, noi cu drag zidim!

Absurd de Galaţi/ Timpul trece, leafa merge, noi cu drag zidim!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bun găsit în Galaţiul situaţiilor absurde, pe care autorităţile locale ori se fac că nu se văd, ori, de-a dreptul, le întreţin.
Suntem deja în august, s-au scurs opt luni din acest an, iar Primăria nu prea are cu ce se lăuda, în afară de proiecte pe hârtie. Dovadă, votul pe care l-au dat recent aleşii locali, prin care au constat că peste 60 la sută din banii pentru investiţii au rămas necheltuiţi. Mai exact, din cele 77 milioane de lei planificate pentru investiţii nu s-au cheltuit decât 27,5 milioane de lei, adică 35,7 la sută. De ce? Pentru că nu au existat lucrări care să fie plătite din aceşti bani, stivuiţi la începutul anului. Obiectiv vorbind, e totuşi un progres! După primele trei luni ale anului, aceiaşi aleşi constataseră cu surprindere că banii alocaţi pentru dezvoltarea oraşului nu s-au cheltuit nici în proporţie de 16 la sută.
Scuzele administraţiei locale, că procedurile pentru licitaţii durează mult, că avizele se împotmolesc prin direcţii şi autorităţi regionale sau naţionale ori că, din greşeală, firma constructoare şi-a instalat şantierul pe proprietatea unei persoane care a reclamat acest abuz, nu ţin de cald. Şi nici loc de investiţii! Soluţia avansată de un consilier local, de canalizare a banilor necheltuiţi către proiecte mai rapide şi mai uşor de executat poate fi utilă. Numai să nu se ajungă la un soi de cârpeală prezentată cu pălărie de investiţie! Până se vor decide aleşii cum procedează cu banii rămaşi şi pe ce îi cheltuiesc, tare teamă-mi este că vine frigul peste noi şi îngheaţă orice bune intenţii investiţionale. Iar de ales, ne alegem tot cu nişte proiecte mirifice pe hârtie. Absurd, dar adevărat!

CITEŞTE ŞI: Absurd de Galaţi/ Să asfaltăm copacii!

Citit 1640 ori Ultima modificare Miercuri, 06 August 2014 17:57

2 comentarii

 • postat de cetatean platitor de salarii inclusuv celor care dorm
  Vineri, 08 August 2014 08:06
  193.230.156.***
  SI ASTA NU ESTE DOVADA CEA MAI BUNA CA SUNT NISTE RETARDATI HOTI???? CE DOVEZI MAI TREBUIESC???? CE S-A ALES DIN TOATE MINCIUNILE SPUSE???? IN LOC SA MANANCE RAHAT CA FAC TUNEL, AEROPORT, MAI NOU PASARELE. MAI BINE MODERNIZA SOCIETATEA DE SALUBRIZARE A ORASULUI. ERA PUTIN DAR BUN. SPERAM SA FIE LUATI LA BANI MARUNTI TOTI, INDIFERENT DIN CE PARTID FAC PARTE.
  0
  1
  Raportează
 • postat de LML
  Joi, 07 August 2014 23:18
  83.103.217.***
  Oferta serioasa de locuri de munca!
  Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! Oferim din start contract legal si dovada platii! Am trimis deja si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Lucrati lejer 3 ore pe zi si castigati 300 dolari lunar, ca operator online! Pentru detalii, trimiteti textul
  ”Info” la adresa de email: contact_afaceri@yahoo.com
  4
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.