Soţia deputatului Dobre şi-a mutat CABINETUL/ Xenia Dobre a părăsit CLĂDIREA pe care primarul vrea s-o DEMOLEZE

Soţia deputatului Dobre şi-a mutat CABINETUL/ Xenia Dobre a părăsit CLĂDIREA pe care primarul vrea s-o DEMOLEZE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În primăvara acestui an, un nou motiv de râcă şi de tensiuni a apărut între liderul organizaţiei judeţene a PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, şi primarul municipiului Galaţi, liberalul Marius Stan. Motivul? Edilul a dispus desfiinţarea construcţiilor de pe strada Oţelarilor, din vecinătatea fostului Oficiu Poştal nr.13, pe motiv că spaţiile respective au fost ridicate în zona de protecţie a Cavoului Roman, monument istoric situat între blocurile D14 şi D16 din Micro 21.

Printre cei notificaţi ca în 20 de zile să demoleze construcţiile se afla şi dr. Xenia Dobre, soţia liderului liberal, care îşi avea acolo cabinetul oftalmologic. Primăria a susţinut că Ministerul Culturii a solicitat autorităţilor gălăţene în repetate rânduri, în ultimii ani, să conserve şi să protejeze importantul monument istoric. Trebuie spus că imobilul la etajul şi mansarda căruia funcţiona cabinetul oftalmologic al dr. Xenia Dobre nu fusese construit de aceasta, ci cumpărat în anul 2004. Acţiunea în forţă a Primăriei s-a oprit însă brusc atunci când povestea s-a mutat în instanţă. Agenţii economici care activau în cele două clădiri au contestat notificările transmise de municipalitate, lăsând judecătorii să se pronunţe asupra situaţiei. La finele lunii iulie, însă, pe uşa cabinetul medical a apărut un anunţ prin care gălăţenii erau informaţi că nu o mai pot găsi aici pe dr. Xenia Dobre deoarece şi-a mutat cabinetul medical în centru, lângă Biserica Sf.Spiridon. Pentru a o găsi mai uşor, lângă anunţ a fost desenată şi o hartă, astfel încât pacienţii să se poată orienta.

Clădirea în care a funcţionat cabinetul nu este însă goală. Ceilalţi agenţi economici au rămas pe poziţii. Iar Primăria nu poate trece la vreo demolare în forţă până când nu se pronunţă instanţa asupra contestaţiilor depuse. Până atunci, „Cavoul Roman” construit în secolul IV d.Hr., descoperit din întâmplare în 1974, în timp ce se lucra la construcţia blocurilor care trebuiau să asigure un cămin valurilor de angajaţi ai Combinatului, zace protejat „in situ”, adică îngropat ieftin, la loc, sub o ghenă de gunoi.

Citit 9350 ori Ultima modificare Duminică, 10 August 2014 12:47

12 comentarii

 • postat de zeca p
  Marți, 12 August 2014 18:10
  109.166.131.***
  ma numesc zeca p. si sint clienta cabinetului doamnei doctor Dobre Xenia de aproape 15 ani. si pot spune ca nimic din comportamentul ei nu m-a lasat sa o consider altfel decit o buna profesionista.personal sint foarte multumita ,conditia este sa respecti ce-ti prescrie. Despre starea lucrurilor privind demolarea,imi pare rau ca noi cei neavizati si neinformati judecam lucrurile numai dupa aspectul neplacut al evenimentului in sine si nu luam in considerare si nevoile primariei de a respecta niste decizii. in alta ordine trebuie sa recunosc ca acolo s-au cheltuit niste bani, si cladirea are ub aspect frumos si se incadreaza perfect in peisaj. ,PACAT sa demolam numai ca avem noi ciuda pe cineva, sau pentruca sintem invidiosi pe cineva. Nu cred ca e cazul sa credem ca totul se datoreaza neintelegerii dintre domnul primar si domnul Dobre. Domnul Primar nu se coboara sa afiseze asa un comportament,din contra el este un bun ascultator si intelege foarte bine problemele cu care te prezinti la el.Cred ca aceasta cladire nici nu se va demola,pentru ca avem in oras alte probleme mai strigente decit demolarile.
  4
  1
  Raportează
 • postat de O PACIENTA CARE I-A GRESIT RETETA DE OCHELARI
  Luni, 11 August 2014 23:08
  5.13.161.***
  Sa traiasca to-vul Dobre ca a invatat-o pe sotia lui cum se ia spaga.Pe langa faptul ca a aroganta...imbuibata...si flegmatica mai e si spagangita . Mi-a gresit reteta pentru ochelari,desi e doctor in stiinte.O fi facut ca "IL DOCTORE PONTA.... PLAGIATORUL" ....copy-paste la lucrarea de doctorat?
  0
  4
  Raportează
 • postat de jalnica
  Luni, 11 August 2014 07:49
  188.97.167.***
  Doamna Doctor Dobre e o muiere de toata rusinea din punct de vedere moral si profesional. Regret ca mi-a distrus sansa de a deveni oftalmolog doar prin simplu fapt ca am putut avea asa un profesor execrabil...punguta cu cadoul sa traiasca
  3
  10
  Raportează
 • postat de spor la treaba
  Duminică, 10 August 2014 12:28
  5.13.197.***
  Jos cu boreul faceti curat si voi Galateni nu aruncati gunoaie pe jos
  4
  10
  Raportează
 • postat de galatean
  Duminică, 10 August 2014 12:07
  83.70.224.***
  Interesant articolul din martie'14 pe acelasi subiect 'Cabinetul medical al soţiei deputatului Dobre va fi demolat la cererea Primăriei', pe care il gasiti la http://www.viata-libera.ro/politica-administratie/52275-galati-viata-libera-cotidian-o-noua-runda-de-demolari-cabinetul-sotiei-deputatului-dobre-va-fi-pus-la-pamant

  in care Dna doctor, aflata intre comentatorii articolului, remarca:
  'Si vreau sa subliniez ca nu sunt sotia d-lui Dobre ci sunt doctorul Xenia Dobre si nu am nici o legatura cu luptele politice.'?!

  Cum sa intelegem asta? Pozitia Dlui Victor Paul Dobre este independenta pe subiectul demolarilor? Dar perceptia galatenilor despre opinia domniei sale nu are impact asupra independentei?
  Iar d-na Doctor nu este sotia deputatului?!
  1
  12
  Raportează
 • postat de carcotasa
  Duminică, 10 August 2014 08:55
  78.96.253.***
  Din fericire, articolul nu are ca tema profesionalismul dnei doctor, la care si eu, trebuie sa recunosc, am fost o singura data, in vremuri stravechi. Pe mine m-a deranjat metoda de abordare a subiectului si faptul ca autorul, Anca Melinte (de altfel, nu numai ea ci foarte multi editorialisti, redactori etc.) isi permite sa minimalizeze o persoana/personalitate/nume aducand-o la nivelul de jos, fara sa aibe dreptul/competenta/nivelul profesional de la care sa o faca. Marii editorialisti, cand vor sa ironizeze o persoana sau sa o aduca la nivelul asfaltului, folosesc doar numele de familie, fara apelativ sau prescurtarea profesiei. Dar ei sunt doar marii editorialisti, nu-i asa? Ei nu au terminat la Spiru Haret sau pe la vreun alt ID si mai au inca bun simt. Voi astia mai mici, Anca Melinte, le stiti pe toate si puteti totul. Rusine, inca o data.
  16
  13
  Raportează
 • postat de @........
  Duminică, 10 August 2014 00:29
  213.177.13.***
  Mie sincer imi pare rau ca pierde o gramada de pacienti din zona unde a avut cabinetul.Pe langa faptul ca are tarife mari,circulau zvonuri ca pe multi ii chemau la control si le punea apa chioara in ochi ! Poate isi gaseste un loc pe la marginea orasului si sa duca lipsa de pacienti. De chitanta fiscala nici vorba la cabinetul ei...pantru ca nimeni nu are curaj s-o deranjeze.Poate pentru faptul ca doctor in stiinte medicale si sefa de sectie.Eu n-o consider o specialista in materie,ci o avara dupa bani ,care jegmaneste pacientii cu acele tarife mari.
  5
  23
  Raportează
 • postat de BASIL
  Sâmbătă, 09 August 2014 17:40
  76.121.151.***
  @ O carcotasa : aveti perfecta dreptate D-na Dr Xenia DOBRE are o cariera si un nume de pe vremea Dr. Marculescu care o aprecia imens .D-na jurnalist era la varsta inocentei,asa ca va rog sa o intelegeti.
  9
  13
  Raportează
 • postat de O carcotasa
  Sâmbătă, 09 August 2014 17:08
  78.96.253.***
  Dra/Dna Anca Melinte, cine este Xenia? Si daca sunteti prietena la catarama cu dumneaei si va strigati pe numele mic, credeti ca este frumos si civilizat sa folositi acest apelativ si intr-un articol de presa? Dna dr Dobre, este medic oftalmolog, cu o cariera si un nume dinainte de a fi "sotia dlui prefect" sau sotia deputatului V P Dobre." Si uite asa, reporteri fara respect , ajung sa fie formatori de opinie si sa ne dea informatii mai mult sau mai putin exacte despre realitatea inconjuratoare. Rusine sa-ti fie, Anca Melinte!
  19
  15
  Raportează
 • postat de Trebuie să scăpăm de cașcarabetele astea arhitectonice
  Sâmbătă, 09 August 2014 14:28
  109.99.206.***
  Forte bine, Galațiul trebuie să-și recapete arhitectura de odinioară, aerisit, fără construcții țărănești, urâte și deranjante priviri și chiar traficului pietonal ieșind mult pe trotuar.
  9
  33
  Raportează
 • postat de Vali Bors
  Sâmbătă, 09 August 2014 12:16
  188.26.127.***
  In Micro 20 langa Hotel Magnus Aferent bloc A13A au fost 6 spatii comerciale cu 15 angajati . Am primit somatie de demolare in 20 de zile pe data de 26.06.2014 cu motivarea " Modernizare strada Otelarilor , dar spatiile comerciale nu erau la strada Otelarilor acelea care au fost la strada au fost demolate anul trecut . Au fost demolate 4 spatii comerciale si pentru doua spatii proprietarii de cladiri se judeca cu Primaria .
  Au disparut 10 locuri de munca deocamdata doar de acolo si se tot demoleaza fara a oferi o alternativa sau un termen mai lung minim 6 luni . Acolo erau afaceri de mimim 8 ani ale firmelor care activau in acea zona . Autoritatile din Galati nu au oferit nici o alternativa Primarie , Consiliul Judetean . Sa vedem ce se va face in locul ruinelor respective in urmatoare perioada . In acest ritm Galatiul va deveni ca in Valea Jiului din pacate in urmatorii 5 ani, daca nu se iau masuri rapide de dezvoltare . Bine ca avem spectacole cu bani grei .
  16
  15
  Raportează
 • postat de Stane, te-a lasat doamna Dobre in sediul gol! Ha-ha-ha!...
  Sâmbătă, 09 August 2014 10:46
  5.13.136.***
  Noi n-avem plăcuțe care să anunțe vreun monument istoric din oraș, facem curat pe terenul PRIVAT de lângă castrul roman folosind voluntari, mai nou ne folosim de importanța acekui teren ca să aranjăm un schimb avantajos de terenuri pentru Sandu Traian de la Galtour, care probabil că vrea ceva central la schimb, dar dezgropăm cavouri iluzorii pe sub ghene de gunoi.... Mai bine am lăsa solul să lucreze că oricum surpările au pus stăpânire pe Galați de competenți ce suntem...
  13
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.