PRIMĂRIA vrea să-şi croiască DRUM prin curtea Poliţiei de Frontieră, în vederea fluidizării TRAFICULUI

PRIMĂRIA vrea să-şi croiască DRUM prin curtea Poliţiei de Frontieră, în vederea fluidizării TRAFICULUI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe masa comisiilor Consiliului Local a ajuns un proiect prin care aleşii cer Guvernului să promoveze o hotărâre necesară pentru fluidizarea traficului în Micro 21 şi nu numai. Concret, aleşii iniţiază procedura legală pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în domeniul public al oraşului şi administrarea Consiliului Local, a unui teren de 10.358 mp, aflat în curtea Poliţiei de Frontieră Galaţi, lângă Turnul TV. Transferul este necesar pentru realizarea unui drum de legătură între Bulevardul Dunărea şi strada Victor Vâlcovici, iar Primăria se angajează să suporte de la bugetul local cheltuielile ocazionate de lucrările conexe realizării lui.

Până acum, municipalitatea a mai avut două tentative de a-şi croi acest drum. Încercările s-au concretizat doar în aprobarea a două hotărâri de Consiliu, una în 2013 şi alta în 2005, prin care îşi exprimau acordul de principiu pentru transferul unui teren în suprafaţă de 6.110 mp, respectiv, 4.154 mp din curtea aceleiaşi instituţii. Cum deciziile nu s-au soldat cu hotărâri de Guvern, aleşii sunt gata să le abroge şi să ceară acum 10.358 mp.

Potrivit Primăriei, preluarea este necesară pentru construirea unui drum de legătură între zona Trecere Bac şi ieşirea din Galaţi spre Brăila sau spre restul Moldovei, drum necesar pentru scoaterea traficului greu din oraş. Pentru a urgenta şi finaliza procedurile, mai sunt necesare câteva demersuri pe care Primăria şi Consiliul Local trebuie să le îndeplinească şi care vor fi transpuse în această hotărâre de Consiliu ce trebuie adoptată cât mai curând.

CITEŞTE ŞI: Microbuzele şi camioanele NU VOR MAI AVEA VOIE SĂ PARCHEZE în oraş

Citit 2671 ori Ultima modificare Marți, 19 August 2014 19:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.