PRIMĂRIA vrea să-şi croiască DRUM prin curtea Poliţiei de Frontieră, în vederea fluidizării TRAFICULUI

PRIMĂRIA vrea să-şi croiască DRUM prin curtea Poliţiei de Frontieră, în vederea fluidizării TRAFICULUI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe masa comisiilor Consiliului Local a ajuns un proiect prin care aleşii cer Guvernului să promoveze o hotărâre necesară pentru fluidizarea traficului în Micro 21 şi nu numai. Concret, aleşii iniţiază procedura legală pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în domeniul public al oraşului şi administrarea Consiliului Local, a unui teren de 10.358 mp, aflat în curtea Poliţiei de Frontieră Galaţi, lângă Turnul TV. Transferul este necesar pentru realizarea unui drum de legătură între Bulevardul Dunărea şi strada Victor Vâlcovici, iar Primăria se angajează să suporte de la bugetul local cheltuielile ocazionate de lucrările conexe realizării lui.
Până acum, municipalitatea a mai avut două tentative de a-şi croi acest drum. Încercările s-au concretizat doar în aprobarea a două hotărâri de Consiliu, una în 2013 şi alta în 2005, prin care îşi exprimau acordul de principiu pentru transferul unui teren în suprafaţă de 6.110 mp, respectiv, 4.154 mp din curtea aceleiaşi instituţii. Cum deciziile nu s-au soldat cu hotărâri de Guvern, aleşii sunt gata să le abroge şi să ceară acum 10.358 mp.
Potrivit Primăriei, preluarea este necesară pentru construirea unui drum de legătură între zona Trecere Bac şi ieşirea din Galaţi spre Brăila sau spre restul Moldovei, drum necesar pentru scoaterea traficului greu din oraş. Pentru a urgenta şi finaliza procedurile, mai sunt necesare câteva demersuri pe care Primăria şi Consiliul Local trebuie să le îndeplinească şi care vor fi transpuse în această hotărâre de Consiliu ce trebuie adoptată cât mai curând.

CITEŞTE ŞI: Microbuzele şi camioanele NU VOR MAI AVEA VOIE SĂ PARCHEZE în oraş

Citit 2559 ori Ultima modificare Marți, 19 August 2014 19:29

15 comentarii

 • postat de Inca ceva
  Joi, 21 August 2014 13:22
  79.116.103.***
  @IC pe langa ce ai zis, as mai trece terenul unitatii militare de marina in domeniul public al orasului si as aranja acolo un parc de sta mata in coada. Am avut ocazia sa intru de mai multe ori acolo si e o zona splendida, cu copaci mari, umbra si sunt niste amenajari interesante in interiorul dealului, cu niste intrari mari in forma de arc, care ar putea fi transformate in restaurante. Cladirile existente sunt cam urate si pot fi daramate si facute altele, complex comercial sau alt lucru. Mai este si un lac in interior...practic as extinde zona de promenada pana in zona Auchan. S-ar putea face multe in oras, dar vointa nu prea este.
  0
  2
  Raportează
 • postat de iorga
  Miercuri, 20 August 2014 22:31
  5.13.131.***
  nu-s nici una nici alta....,dar ma dezamagesti cu astfel de comentarii puerile. tipic manelist(referitor la mucles). parca mi te inchipui putin colorat,cu pantofi ascutiti in picioare cu care prinzi gandacii la colt, si cu tricou cu paiete sclipitoare pe tine.... .,inscriptionat " de puta madre,gigolo 800 $ ",plescaind mentol. DACA RAMAI LA NIVELUL ASTA ,NU FA COPII CA LE STRICI VIITORUL.......! CREDE-MA PE CUVANT........-)
  0
  2
  Raportează
 • postat de iorganu
  Miercuri, 20 August 2014 17:57
  5.13.231.***
  Iorga, tu nu esti Nicolae. Esti un militian. Nu stii tu ce-i gandirea. Mucles!
  4
  0
  Raportează
 • postat de IORGA PT I.C- HAI SA MAI SI GANDIM PUTZIN
  Miercuri, 20 August 2014 15:58
  5.13.132.***
  esti in necunostinta de cauza "I.C." Da-mi voie sa te contrazic. sediul politie de frontiera se va muta intr-o cladire noua vis-a-vis de liceul de marina(in mai putin de o luna daca te intereseaza cumva ),nu chiar in afara orasului asa cum ti-ai dorit tu .Iar pt a ramane politistii de frontiera fara obiectul muncii,dupa gandirea ta meschina,ar trebui ca si romania cat si moldova sa fie membre schenghen si nu eu. ABIA ATUNCI VORBIM DE ELIMINAREA CONTROLULUI LA FRONTIERA. IAR ACUM LA SFARSIT ...,MA INTREB: CAT DE IDIOT POTI SA FII,INCAT SA-TI DORESTI SA SE DESFIINTEZE APROXIMATIV 1000 DE LOCURI DE MUNCA FARA UN MOTIV RATIONAL. E CA SI CUM NE-AM DORI CU TOTII SA SE DESFIINTEZE COMBINATUL CA NE POLUEAZA SI SANTIERUL NAVAL CA A VENIT OLANDEZUL SA NE MUNCEASCA DE NE SAR CAPACELE PE 3-4-500 DE EURO. TU TE AUZI CAND VORBESTI SAU DOAR ITI PLACE SA POSTEZI PE AICI DE DRAGUL DE ATE SIMTI IMPORTANT CAND ITI DA LUMEA LIKE-URI ?
  5
  6
  Raportează
 • postat de Corect!
  Miercuri, 20 August 2014 14:08
  194.145.238.***
  Urci dealu de la selgros, faci prima la dreapta in sensul giratoriu, spre manastire si iesi direct la Turnul Tv. Apoi treci de clubul ICMRS, cobori catre IVAS si, in dreptul statiei de epurare, intri intr-o bifurcatie in care poti alege sa mergi pe podul peste Dunare spre IC Bratianu sau poti merge inainte pe un viaduct cu 4 benzi pana in buza Falezei superioare pe deasupra trecerii bac!

  Asta da diversiune electorala!
  Io cred ca vor sa mute groapa de pe str Stadionului si nu stiau cum!
  3
  3
  Raportează
 • postat de Bing
  Miercuri, 20 August 2014 12:38
  82.208.137.***
  @Yahoo:
  In sfirsit, un comentariu corect despre corectitudinea comentariilor!
  2
  7
  Raportează
 • postat de Yahoo
  Miercuri, 20 August 2014 11:51
  92.80.181.***
  Sunt de acord ca sunt corecte comentariile!
  2
  7
  Raportează
 • postat de Google
  Miercuri, 20 August 2014 11:29
  93.113.255.***
  corecte atat comentariul lui "vezi IP" cat si toate comentariile de aprobare a comentariilor
  2
  9
  Raportează
 • postat de Стенка Раэин
  Miercuri, 20 August 2014 08:07
  213.233.84.***
  @ ic: habar n-ai cit conteaza cele 105 actiuni la Navrom Bac ale lui Viorel Stefan.
  ps: corect si comentariul lui metru
  1
  10
  Raportează
 • postat de metru
  Miercuri, 20 August 2014 08:03
  5.13.220.***
  corect si comentariul lui Janghina
  1
  5
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Miercuri, 20 August 2014 07:54
  89.136.5.***
  Daca scopul este "construirea unui drum de legătură între zona Trecere Bac şi ieşirea din Galaţi spre Brăila sau spre restul Moldovei, drum necesar pentru scoaterea traficului greu din oraş", atunci Primaria ar putea muta punctul de imbarcare/debarcare a traficului greu de pe malul galatean cateva sute de metri mai in amonte undeva in zona Auchan-gura Siret si sa amenajeze un drum de cateva sute de metri pana la breteaua inspre Dn25.

  Avantaje:
  - n-ar mai sta la mana guvernului (guvern care habar n-are unde vine Galatiul pe harta dar care ii respinge lui Stan acele putine proiecte propuse pe banda rulanta) ca sa dea nu stiu ce hotarare
  - doar asa traficul greu ar fi scos cu adevarat din oras;
  - s-ar evita nebunia si aglomeratia de acum când asteapta ca sa plece sau mai ales când soseste un bac plin de camioane, realizandu-se fluidizarea traficului.

  Dezavataje:
  - nu sunt;
  unii ar putea spune ca apar cheltuieli suplimentare cum ar fi:
  - aducerea unui ponton la noul punct de imbarcare/debarcare: asa sa fie?; dar pe cel ce-a adus pontonul pe faleza in dreptul scarilor de la elice oare cat l-o fi costat miscarea?
  - realizarea drumului de acces a noii locatii costa; adevarat, dar si amenajarea bd. Dunarea pentru a permite traficul tirurilor costa: începând cu zona parcului de la turnul TV pana la iesirea din curtea politiei trebuie latit fiindca asa cum e acum de-abea reusesc sa treaca doua masini mici una pe langa alta.

  In concluzie, eu zic c-ar trebui facute urmatoarele:
  - mutat punctul de imbarcare/debarcare bac de pe malul galatiului mai in amonte cu realizare legatura la Dn25, rezultând astfel mutarea traficului greu in afara orasului;
  - (daca si când se obtin aprobarile de la guvern) strapungerea bd. Dunarea prin curtea politiei, pe unde sa circule doar traficul usor, ceea ce inseamna cheltuieli mai mici de amenajare;
  - repararea (totusi) a str. Stadionului, care de mai bine de o luna sta inchisa fara ca acolo sa se fi lucrat in acest rastimp ceva.

  Edilii galateni sunt oamenii extremelor: ori gândesc megalomanic si utopic (vezi promisinile cu tunel pe sub Dunare, stadion de CL, etc), ori gândesc marunt (daca ceva crapa, in cel mai bun caz rezolva efectele in loc sa rezolve cauzele: vezi devierele de trafic de la Gropzila si str. Stadionului, etc), pentru diferite probleme alegând cele mai proaste solutii (vezi închiderea pe termen nedefinit a str. Basarabie/Cosbuc din cauza lipsei sinelor, propusa închidere a traficului pe dig pentru a repara o trecere CF, etc)
  0
  22
  Raportează
 • postat de Janghină
  Miercuri, 20 August 2014 07:46
  109.166.134.***
  Corect și comentariul lui aplaudacu
  3
  13
  Raportează
 • postat de aplaudacu
  Miercuri, 20 August 2014 07:16
  82.145.218.***
  Corect si comentariul lui vali.
  3
  12
  Raportează
 • postat de vali
  Miercuri, 20 August 2014 07:10
  5.13.137.***
  Corect comentariul lui IC.
  3
  14
  Raportează
 • postat de IC
  Miercuri, 20 August 2014 06:52
  5.13.238.***
  Mai bine ar cere scoaterea Politiei de frontiera din oras , mai spre granita unde-i este locul . Cladirile vechi ,reabilitate si transformate in muzeu de istorie .Tot acolo este loc si pentru un muzeu de arta ,o arena de spectacol in aer liber iar toata zona ,inclusiv faleza dotata cu scari monumentale ,eventual fantani in trepte + turnul Tv , transformata intr-o atractie turistica . Deocamdata este suficienta si atat de utila strapungere a Bd-ului Dunarea ,restul dupa ce intra R Moldova in UE si politia de frontiera ramane fara obiectul muncii ,asta daca nu continua sa pazeasca frontiera pe drumuri la 30-40 Km de Prut , facand controale in portbagaje.....
  2
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.