Candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis: "Nu înţeleg de ce există concurenţă între Galaţi şi Brăila"

Candidatul la prezidenţiale Klaus Iohannis: "Nu înţeleg de ce există concurenţă între Galaţi şi Brăila"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele PNL şi candidatul Alianţei Creştin-Liberale la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, s-a aflat, miercuri, la Galaţi, împreună cu preşedintele PDL, Vasile Blaga


Liderul PNL, Victor Paul Dobre, şi liderul PDL, Doruleţ Resmeriţă, copreşedinţii Alianţei Creştin-Liberale (ACL) de la Galaţi, au fost miercuri gazdele propriilor şefi de partid, Klaus Iohannis şi Vasile Blaga, care au poposit în oraşul nostru după o descindere la Brăila. Dacă pentru liderul naţional al PNL şi candidatul ACL la preşedinţia României, Klaus Iohannis, era cea de-a doua vizită în Galaţi, pentru Vasile Blaga a fost o premieră faptul că s-a aflat în sediul liberalilor gălăţeni. Cei doi lideri politici naţionali au avut parte, atât la Brăila, cât şi la Galaţi, de întâlniri cu membrii Delegaţiei Permanente a PNL, ai Consiliului de Coordonare al PDL şi cu aleşii locali ai celor două partide. La conferinţa de presă de la Galaţi, încadraţi Dobre şi Resmeriţă, atât Iohannis cât şi Blaga s-au arătat convinşi de victoria în alegerile prezidenţiale.

Despre cele două oraşe, cu obiectivitate

"Mă bucur că am ocazia să revin în Galaţi", a mărturisit presei Klaus Iohannis. La finele anului trecut, la prima sa vizită în Galaţi, primarul Sibiului se arăta încântat de oraşul de la Dunăre şi ne mărturisea că „Galaţiul este un oraş dinamic. Îmi place!”. Acum, după ce a avut ocazia unei a doua vizite, opinia sa nu s-a schimbat. Nici după ce a avut ocazia să ne compare oraşul cu Brăila.

Am profitat de ocazie pentru a-l întreba cum i se par, din punct de vedere edilitar, cele două oraşe, având în vedere "rivalităţile" dintre ele, şi faptul că oricât s-au străduit nu s-au putut asocia pentru o dezvoltare intercomunitară. „Mie îmi place şi în Galaţi, şi în Brăila. Nu prea înţeleg de ce există această concurenţă. Pot să-mi imaginez foarte uşor că ar apărea un efect de sinergie dacă ar colabora, dacă ar face o zonă metropolitană comună şi ar încerca să rezolve împreună problemele. Aceasta ar fi o abordare pe care aş propune-o", a spus Iohannis.

"În rest, sunt probleme tipice pentru oraşe care au pierdut multe locuri de muncă şi sunt rezultatele tipice pentru două oraşe care au o istorie şi oameni care vor să facă ceva. Deci se văd şi pierderile, şi câştigurile. Mie îmi pare rău că partea de câştiguri nu este mai mare. Şi îmi pare rău când îmi spun colegii că foarte mulţi oameni din zonă, mai ales tineri, preferă să plece la muncă în străinătate decât să stea acasă, din simplul motiv că nu găsesc locuri de muncă potrivite”, ne-a declarat Iohannis.

„Eu ştiu cum se creează locuri de muncă”

A fost declaraţia fermă a lui Iohannis, care a precizat că în Sibiu a creat zeci de mii de locuri de muncă. „Acest lucru vrem să-l facem în toată România. Şi atunci, probabil, efectele pierderii locurilor de muncă din anii ’90, de la începutul anilor 2000 vor putea să fie înlocuite printr-o creştere economică foarte sănătoasă. Dar nu aşa, alocând pe simpatii politice bani publici, în loc să-i aloci pentru infrastructură, pentru dezvoltare economică… Noi ştim cum să facem lucrurile mai bine şi o vom dovedi”, a spus Klaus Iohannis.

Vasile Blaga a atacat dur deciziile premierului Victor Ponta afirmând că face „eforturi disperate pentru a încerca să-şi crească scorul electoral şi doreşte să cumpere conştiinţe, să cumpere cu bani oameni”. Mult mai temperat, Klaus Iohannis i-a numit „teleguvernanţi” pe cei care „în loc să-şi vadă de treabă şi să rezolve problemele românilor şi problemele României, merg la televizor şi îşi spală rufele în faţa naţiunii. Inadmisibil!", a punctat Klaus Iohannis.

Cât despre profilul de viitor şef al statului, liderul liberal a spus că preşedintele "nu trebuie privit ca un director: el să facă locuri de muncă, el să facă o autostradă, el să facă un combinat. Preşedintele trebuie să creeze o viziune pentru ce face guvernul împreună cu oamenii de acolo, nu să dispună ce se întâmplă, trebuie să gireze o politică, iar aceasta, la rândul ei, duce la rezolvarea problemelor".

CITEŞTE ŞI: INTERVIU cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis: "Galaţiul este un oraş dinamic. Îmi place!"

Citit 4295 ori Ultima modificare Miercuri, 27 August 2014 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.