Jumătate dintre gălăţeni NU şi-au plătit IMPOZITELE LOCALE

Jumătate dintre gălăţeni NU şi-au plătit IMPOZITELE LOCALE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi mai sunt doar trei luni până la finele anului, jumătate dintre gălăţeni nu şi-au plătit dările la bugetul local. Mai exact, potrivit evidenţelor Primăriei, din cei 123.100 de contribuabili înregistraţi la Direcţia de Fiscalitate, şi-au achitat integral taxele şi impozitele locale doar 65.222, adică puţin peste jumătate. Alţi 36.336 de contribuabili şi-au plătit dările faţă de Primărie doar parţial. În aceste condiţii, banii pentru investiţiile de care oraşul are nevoie sunt sub semnul întrebării. În schimb, autorităţile locale îşi fac griji pentru investiţiile care ar fi trebuit să fie finalizate sau în desfăşurare până acum, dar care nici măcar n-au început!

Cine sunt bun-platnicii

Potrivit Primăriei, la persoane fizice, din cei 99.440 de gălăţeni înregistraţi, şi-au achitat integral impozitele pe teren 56.058, adică peste 53 la sută. La impozite pe clădiri, din 99.988 de proprietari, au scăpat de datorii 56.280, adică 56 la sută. În ceea ce priveşte impozitele pe mijloace de transport, din 55.277 de contribuabili, 25.587, adică 47 la sută, şi-au luat de-o grijă, plătind tot. Revenind la impozitele pe clădiri, din 2.295 de persoane juridice au plătit integral 761, adică 33 la sută. Iar din 4.026 de persoane juridice, 1.333, adică 33 la sută, şi-au achitat în totalitate impozitele auto.

Tic-tac! Timpul trece

În schimb, aleşii locali nu-şi fac griji pentru banii pe care nu i-au încasat, ci pentru cei pe care nu reuşesc să-i cheltuiască! La recenta şedinţă a Consiliului Local, viceprimarul PSD Florin Popa a atras atenţia că octombrie este luna în care se poate face ultima rectificare la bugetul local în materie de dezvoltare şi de investiţii. „Până acum, noi am mai rectificat de câteva ori bugetul de investiţii, de aceea aş vrea să-l rog pe dl primar să ia măsurile necesare ca măcar obiectivele de investiţii rămase în program să le finalizăm până la 31 decembrie. Iată, suntem în ultimul trimestru şi unele dintre ele nici măcar nu au fost licitate, nici măcar nu au fost începute! Şi din bugetul alocat la începutul anului pentru investiţii, aproximativ 100 milioane de lei, vom constata că nu o să realizăm 40 la sută, vom spune că nu putem să facem nici aia, nici aia, nici aia. Ar fi al doilea an când se întâmplă acest lucru”, a atras atenţia Popa. Primarul Marius Stan a admis că îngrijorarea lui este justificată şi a dat asigurări că, în urma discuţiilor cu constructorii de pe şantiere, s-a convenit scurtarea termenelor de execuţie. „Sper ca măcar investiţiile începute să se încadreze în planul pe care îl avem”, a spus Stan.

Citeşte şi: PLATA IMPOZITELOR LOCALE/ De astăzi se percep PENALITĂŢI

Citit 2396 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.