REZULTATUL PREZIDENŢIALELOR 2014 TURUL I la Galaţi: Ponta - 48,11 %, Iohannis - 24,97 %

REZULTATUL PREZIDENŢIALELOR 2014 TURUL I la Galaţi: Ponta - 48,11 %, Iohannis - 24,97 %
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ În judeţul Galaţi, potrivit rezultatelor centralizate la Biroul Electoral Judeţean, Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC) a câştigat alegerile prezidenţiale cu 122.426 de voturi, reprezentând 48,11 la sută. Pe locul doi s-a clasat Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL) cu 63.543 de voturi, adică 24,97 la sută. Pe podiumul electoral a urcat şi candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu cu 15.193 de voturi, adică 5,9 la sută. Elena Udrea (PMP) a fost votată de 13.034 de gălăţeni, reprezentând 5,1 la sută.

În topul voturilor obţinute, o urmează Dan Diaconescu (PP-DD) cu 11.454 de voturi – 4,5 la sută, urmat Corneliu Vadim Tudor (PRM) – 10.750 de voturi – 4,2 la sută. Candidata independentă Monica Macovei a obţinut voturile a 10.697 de voturi – 4,2 la sută. Un alt independent, Teodor Meleşcanu, a obţinut 2.653 de voturi – 1,04 la sută. William Brânză (PER) a fost votat de 1.303 gălăţeni – 0,5 la sută. Independentul Gheorghe Funar a obţinut 931 de voturi – 0,3 la sută. Kelemen Hunor (UDMR) s-a bucurat de voturile a 1,184 de gălăţeni – 0,4 la sută. Penultimul în topul voturilor obţinute la Galaţi este Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă) – 779 de voturi şi 0,3 procente. Pe ultimul loc, la egalitate, cu câte 244 de voturi şi un minuscul procent de 0,09 s-au plasat Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania) şi Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo).

Precizăm că doar 50,1 la sută dintre gălăţenii aşteptaţi la urne au votat la alegerile prezidenţiale.(ANCA MELINTE)


* La alegerile de pe 2 noiembrie, conform rezultatelor exit-poll, Victor Ponta a adunat cele mai multe voturi, în timp ce Klaus Iohannis ocupă poziţia a doua * Bătălia finală pentru Cotroceni se va da peste două săptămâni, pe data de 16 noiembrie


Previzibil, niciunul dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursa pentru alegerile prezidenţiale nu a reuşit să obţină peste jumătate din voturile alegătorilor, astfel că românii vor fi chemaţi din nou la urne, la jumătatea acestei luni, pentru a-şi alege noul preşedinte.

Conform primelor estimări avansate la nivel central de către casele de sondare acreditate să transmită rezultate exit-poll, Victor Ponta (candidatul Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC) înregistra între 38 şi 41,5 la sută din voturi, în timp ce Klaus Iohannis (prezidenţiabilul Alianţei Creştin Liberale) avea un scor electoral cuprins între 31 şi 32 la sută.

Pe locul trei era clasat, conform rezultatelor exit-poll cu centralizarea situaţiei la ora 19.00, Călin Popescu Tăriceanu (independent) - între 5,3 şi 6 la sută, pe locul patru se afla Monica Macovei (independent) - între 5,3 şi 6 la sută, în timp ce pe locul cinci se clasa Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară), cu un scor electoral cuprins între cinci şi şase la sută. Ceilalţi candidaţi înscrişi erau creditaţi cu rezultate sub cinci procente.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, că scorul obţinut de Victor Ponta este peste ţinta propusă, adică scorul de la europarlamentare, menţionând că diferenţa pe care o are de recuperat Iohannis este cea mai mare din ultimii ani.

La rândul său, Klaus Iohannis, candidatul ACL, a declarat că rezultatul este unul foarte bun, care arată că se produce schimbarea, adăugând că el este singurul candidat rămas în cursă "dispus să garanteze independenţa justiţiei şi a statului de drept".

Peste câteva zile, din nou în campanie electorală

Conform calendarului alegerilor, cel mai târziu pe data de 6 noiembrie, procesul-verbal privind rezultatele alegerilor va fi trimis de la Biroul Electoral Central la Curtea Constituţională, sub pază armată.

Campania dedicată celui de-al doilea tur al alegerilor pentru Preşedinţia României va demara pe data de 7 noiembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie, la ora 7,00, deci cei doi prezidenţiabili au la dispoziţie doar o săptămână pentru a-i convinge pe români să le acorde votul.

Citit 9975 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.