PREGĂTIRI pentru al doilea tur al PREZIDENŢIALELOR/ PROGRAM de lucru PRELUNGIT la Evidenţa Populaţiei
Foto: Foto arhiva "Viaţa liberă"

PREGĂTIRI pentru al doilea tur al PREZIDENŢIALELOR/ PROGRAM de lucru PRELUNGIT la Evidenţa Populaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, primarul Marius Stan a dispus ieri, 11 noiembrie, o serie de măsuri menite să elimine în cel mai scurt timp cozile de la ghişee şi să eficientizeze programul de lucru cu publicul la Evidenţa Populaţiei.

Astfel, ghişeele Serviciului Public de Evidenţă a Persoanei Galaţi vor fi deschise luni, marţi, joi şi vineri între orele 8,30 - 16,30 pentru primiri documente şi în intervalul 8,30 - 16,30 pentru eliberări documente. Miercurea, programul este 10,30 - 18,30 pentru primiri documente şi 8,30 - 18,30 pentru eliberări documente.

Introducerea acestui program permanent înseamnă zece ore în plus de lucru cu publicul pe săptămână, astfel încât, săptămânal, vor fi procesate în plus peste 500 de cereri. ”Odată implementat acest program de lucru cu publicul, practic se vor primi toate solicitările care vin într-o zi. De aceea, îi îndemn pe oamenii care au treabă la Serviciul de Evidenţă a Persoanei să nu se mai aşeze la cozi cu noaptea în cap. Nici un lucrător de la ghişee nu va pleca acasă până nu primeşte şi ultima solicitare venită de la cetăţeni în timpul programului de lucru. Dacă la finalul programului, în faţa ghişeului sunt 20 de persoane, spre exemplu, toate vor fi servite”, a precizat primarul Marius Stan.

Edilul admite că spaţiul în care aceste servicii publice comunitare - evidenţa persoanei, permisele sau paşapoartele - îşi desfăşoară activitatea în prezent nu este unul propice, nici pentru cetăţeni, nici pentru lucrătorii din sistem, şi că îşi doreşte să găsească o soluţie locativă optimă în scurt timp.

Citeşte şi: Dintr-un post în altul/ Silviu Bacalum, şef la Serviciul de Evidenţă a Persoanei

Citit 816 ori Ultima modificare Marți, 11 Noiembrie 2014 20:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.