ADMINISTRAŢIA ERORILOR/ Primar la primar nu-şi scoate ochii (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

ADMINISTRAŢIA ERORILOR/ Primar la primar nu-şi scoate ochii (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În loc să ajungă la Galaţi, Corpul de Control al ANRP a ajuns la Tecuci, dar Marius Stan „neagă vehement amestecul în treburile interne ale altor municipii şi oraşe” * Primăria Galaţi acuză o „eroare” comisă de ANRP * În cazul acesta, cine controlează… Corpul de Control?


Primarul Galaţiului, Marius Stan, „neagă vehement amestecul în treburile interne ale altor municipii şi oraşe”, se arată într-un „Drept la replică” remis redacţiei de Biroul de presă al municipalităţii, reacţie la articolul „Cum a ajuns Marius Stan în război cu primarul din Tecuci”. Primarul Galaţiului „nu răspunde nici pentru eroarea care s-a strecurat în modul în care a fost redactată adresa ANRP nr.RG/73231/21.11.2014, nici pentru decizia ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţii – n.r.) de a efectua controale în alte unităţi administrativ-teritoriale”.

Altfel spus, primarul Marius Stan pune controlul de amploare declanşat la Primăria Tecuci de Corpul de Control al ANRP, instituţie aflată în subordinea Guvernului, strict în sarcina preşedintelui ANRP, George Băeşu. Iată ce ne mai comunică Primăria Galaţi: „Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, reafirmă cu toată responsabilitatea că nu a făcut nicio solicitare la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) în ceea ce priveşte Primăria municipiului Tecuci sau pe primarul acestei unităţi administrativ-teritoriale.

Primarul Marius Stan a solicitat ANRP să efectueze un control DOAR la Primăria municipiului Galaţi (aşa cum reiese din adresa înaintată ANRP, pe care vi-o transmitem pentru conformitate). Potrivit legii, primarul Marius Stan nu are competenţa administrativă să sesizeze organele statului cu privire la alte unităţi administrativ-teritoriale, lucru pe care l-am mai afirmat”.

Altfel spus, primarul Marius Stan susţine că în niciun caz nu ar fi complotat împotriva primarului din Tecuci. În situaţia acesta, după cum, de altfel, am precizat şi în articolul anterior, singura variantă ar fi aceea că preşedintele ANRP, George Băeşu s-a folosit de numele primarului Marius Stan pentru a justifica trimiterea Corpului de Control pe capul primarului Daniel Ţuchel, caz în care a comis un abuz.

Pe de altă parte, între primăria Galaţi şi primăria Tecuci relaţiile rămân în continuare glaciale. După cum v-am relatat în paginile ziarului nostru, primarul Tecuciului, Daniel Ţuchel, a ajuns, pe fondul disputelor politice şi electorale, în relaţii tensionate atât cu primarul Galaţiului, Marius Stan, cât şi cu preşedintele ANRP, George Băeşu. Acum, că documentele oficiale se bat cap în cap, iar primarul Galaţiului susţine că a picat în toată povestea cu Tecuciul dintr-o „eroare” a ANRP, poate că n-ar strica un control şi la… Corpul de Control, pentru a fi siguri că instituţiile statului şi ale administraţie publice nu sunt folosite pe post de ciomag în răfuielile politice.

 

Citit 2340 ori Ultima modificare Marți, 02 Decembrie 2014 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.