În ce va trebui să INVESTEASCĂ PRIMĂRIA Galaţi în 2015: Bani pentru FALEZĂ
Foto: Foto Bogdan Codrescu

În ce va trebui să INVESTEASCĂ PRIMĂRIA Galaţi în 2015: Bani pentru FALEZĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta Primăria va trebui să găsească o soluţie pentru problemele tot mai acute ale Falezei Dunării. În iulie 2014, celebra Falezogaură, ajunsă la a patra ediţie, s-a pricopsit cu o surioară, cu diametrul de trei metri şi o adâncime de opt, apărută pe Faleza Inferioară, între cele două restaurante de la Elice. Din cauza celor două falezogăuri, festivităţile de Ziua Marinei au avut loc în zona Palatului Navigaţiei.

Studiul şi expertiza hidrogeotehnică a Falezei (zona P-urilor), realizate de Academia Română şi Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, pentru care Primăria a plătit 347.000 de lei cu TVA, a deschis cutia Pandorei. Specialiştii au confirmat că Falezogaura a fost cauzată de prăbuşirea tavanului unui canal colector, dar şi că există riscul ca Faleza s-o ia cu totul la vale! Şi asta deoarece curgerea apelor subterane este total necontrolată, nu există o hartă a reţelelor îngropate, iar lucrările ISPA au pus bomboana pe coliva Falezei.

Dacă ascultă sfaturile specialiştilor, Primăria va trebui să investească în 2015 în noi studii şi expertize dar şi într-o hartă hidrogeologică a municipiului. Cât despre consolidarea Falezei, investiţia este estimată la o sută de milioane de euro!

Citeşte şi: S-a elucidat misterul! IATĂ de ce se SCUFUNDĂ strada Stadionului (FOTO)

Citit 1497 ori Ultima modificare Duminică, 04 Ianuarie 2015 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.