Bariera inutilă de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”

Bariera inutilă de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au venit vremuri grele la Centrul Cultural Dunărea de Jos! Vremuri grele, având în vedere că în acest an, instituţia de cultură nu mai are bani să plătească poliţiştii comunitari să le facă pază la obiective. Anul trecut, banii nu păreau o problemă, de vreme ce au fost investiţi şi în obiective inutile, precum bariera ridicată la intrarea în sediul central, barieră care acum nu este folosită…     

Că bariera nu este folosită, pentru că aşa i s-a recomandat şefului Răzvan Avram de viceprimarul Nicuşor Ciuamcenco, după ce obiectivul a fost construit ilegal, este altă poveste. În momentul de faţă, problema este următoarea: dacă anul trecut nu s-ar fi cheltuit bani pe această investiţie, poate că în acest an erau bani pentru plata poliţiei comunitare.

Şi cum fondurile sunt pe sistem de avarie, şeful Centrului Cultural a găsit soluţia: paza este asigurată acum, prin rotaţie, de angajaţii instituţiei de cultură. Astfel, de pildă, un vizitator care trece pragul s-ar putea întâlni  cu maestrul Paul Buţa şi astfel ar fi preluat încă de la uşă de artistul popular – fără să mai fie nevoie să îl caute prin sediu! Sau, acelaşi vizitator ar putea fi întâmpinat, de la uşă, de membrii Fanfarei Centrului Cultural Dunărea de Jos.

Situaţia se pare că este cunoscută şi de preşedintele CJ, Eugen Chebac, care, recent, chiar a confirmat public acest lucru, apreciind activitatea angajaţilor Centrului „deşi instituţia trece prin momente grele”.

Ultima dată când am stat de vorbă cu directorul Centrului Cultural, Răzvan Avram, acesta a anunţat că va renunţa la paza asigurată de poliţiştii comunitari, pentru că bugetul instituţiei nu îi mai permite acest lucru. Spunea Răzvan Avram că plata lunară, pentru pază, este de 10.000 de lei pe lună.

Mai spunea directorul că decât să plătească atâta bănet, mai bine va monta un sistem de supraveghere video cu senzori de mişcare şi camere video, investiţie „care „probabil se va amortiza în jumătate de an”. Nu am aflat dacă sistemul de alarmă a fost montat, dar probabil  vom afla când lucrarea va fi scoasă la licitaţie… 

Explicaţie foto: De când s-a renunţat la paza cu poliţiştii comunitari, bariera stă de decor…

Citit 1853 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.