Deputatul PD-L Mihail Boldea continuă războiul cu PSD Galaţi

Deputatul PD-L Mihail Boldea continuă războiul cu PSD Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deputatul Boldea vorbeşte de fraude electorale: listele primarilor, înlocuite de prefecţi * Prefectura arată legea: nu primarii, ci prefecţii şi preşedinţii tribunalelor fac listele *

„PSD-ul, la Galaţi, încearcă să fure şi să fraudeze alegerile. Îmi asum această afirmaţie, care se bazează pe probe”, a declarat într-o conferinţă de presă, deputatul PD-L Mihail Boldea. El a vorbit despre metoda  Vanghelie, cu autobuze care să aducă votanţi, de la ţară la oraş.

Dar deputatul a venit şi cu o probă privind „fraudarea”, chiar înainte de începerea alegerilor. Deşi în coaliţia PD-L – PSD s-a stabilit ca „preşedinţii secţiilor de votare să fie distribuiţi în mod corect şi în mod legal”, a spus deputatul, „dl prefect Brânzan a avut amnezie la cinci minute după această discuţie şi a înaintat la Tribunal o altă listă decât cea remisă dânsului de către primarii comunelor” PD-L şi al municipiului Tecuci.

Am ascultat şi partea cealaltă: purtătorul de cuvânt al instituţiei prefect a precizat că Hotărârea de Guvern 219 din 4 martie 2009 privind stabilirea măsurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2009 aduce schimbări: prefecţii şi preşedinţii tribunalelor întocmesc listele.

Astfel, articolul nr. 2 al hotărârii prevede, la alineatul  2: „Până cel mai târziu cu 30 de zile înainte de ziua de referinţă, prefecţii şi preşedinţii tribunalelor întocmesc listele cuprinzând persoanele care pot fi desemnate, potrivit legii, preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitori ai acestora”.

Schimbarea  putea fi, desigur, criticată de către deputat, dacă ar fi ştiut sau ar fi întrebat. Cum deputatul este şi avocat, putem spune că este chiar vorba despre o gafă. Iar faptul că PSD nu comunică cu PD-L nu este o realitate numai la Galaţi...

De altfel, avocatul-parlamentar a mai făcut o gafă, reproşând proasta pregătire în domeniu a… absolventului de Drept Claudiu Brânzan. Este… drept că Brânzan a absolvit o facultate, însă pe cea de  Nave din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Prefectul mai are un atestat de ziarist profesionist de la UZP şi-a absolvit cursul de Management Economic - Open University Business School. Nu însă şi Dreptul…

Cum spunea un mare enciclopedist despre o definiţie ciudată dată de altcineva racului, (definiţie  care suna cam aşa:  un peşte roşu care merge cu spatele): „Definiţia este exactă, cu trei mici observaţii – racul nu este peşte, nu este roşu şi nu merge cu spatele…”

Citit 1125 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.