Galaţiul ar putea rămâne fără APĂ CALDĂ: "Vara asta este compromisă"

Galaţiul ar putea rămâne fără APĂ CALDĂ: "Vara asta este compromisă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Căldura şi apa caldă ar putea deveni un lux, în viitorul apropiat, pentru gălăţenii branşaţi la sistemul centralizat de termoficare. Electrocentrale a început, de luni, 23 martie, de la ora 12,00, să furnizeze agent termic la parametri reduşi, fapt confirmat chiar de către Sinan Mustafa, administratorul special al CET.

"Aşa cum am mai spus, noi avem de plătit o factură foarte mare şi nu există resurse. Plăţile sunt extrem de scăzute. Nu ştiu ce măsuri au luat cei de la Apaterm pentru recuperarea datoriilor în perioada aceasta, extrem de critică, de altfel. Riscul de a rămâne fără căldură este foarte mare", ne-a declarat reprezentantul Electrocentrale.

Potrivit administratorului special al CET, agentul termic era livrat luni la o temperatură de 75 de grade, conform convenţiei încheiate cu Primăria şi Apaterm, însă debitul fuseseră redus de la 2.500 la 2.200 de metri cubi pe oră, lucru care va afecta distribuirea de căldură în casele oamenilor.

Soarta CET se va decide mâine

Miercuri, 25 martie, la sediul Electrocentrale, va avea loc Adunarea Generală a Creditorilor, în cadrul căreia se va decide cum va funcţiona CET în acest an, urmând să fie analizată inclusiv intrarea în conservare a societăţii, din aprilie şi până în toamnă, precum şi varianta disponibilizărilor, conform Ordonanţei 36.

Odată cu soarta CET, va fi decisă şi soarta zecilor de mii de gălăţeni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare. Potrivit administratorului special al Electrocentrale, la întâlnirea creditorilor va participa şi primarul Marius Stan. Totodată, la şedinţă a fost invitat să participe şi prefectul Dorin Otrocol.

"Vara asta este compromisă", ne-a declarat reprezentantul Electrocentrale, care a precizat că sunt şanse foarte mari ca gălăţenii să nu mai beneficieze de apă caldă, aşa cum, de altfel, avertizam încă de la începutul lunii martie.

Plăţile Apaterm, în funcţie de încasări

De cealaltă parte, conducerea Apaterm susţine că plăţile efectuate de societatea de termoficare către furnizorul de agent termic reflectă sumele încasate de la asociaţiile de locatari.

Reamintim că reprezentanţii CET au atenţionat, săptămâna trecută, autorităţile că Romgaz ar putea sista furnizarea de gaze naturale către Electrocentrale, din cauza datoriilor. "Precizăm că S.C. Electrocentrale Galaţi S.A. are de achitat către SNGN Romgaz SA Mediaş suma de 22,5 milioane lei, până la data de 27.03.2015, reprezentând contravaloarea gazelor naturale livrate în luna ianuarie 2015, şi către SNTGN Transgaz SA suma de 5,3 milioane lei, scadentă din data de 13.02.2015, iar societatea noastră nu mai are resursele financiare necesare efectuării plăţilor către furnizorul şi transportatorul de combustibil, singura sursă fiind contravaloarea energiei termice livrate distribuitorului local şi neîncasată”, au avertizat reprezentanţii CET.


CITEŞTE ŞI: Avantajele CONTORIZĂRII individuale la CĂLDURĂ/ Primăria nu exclude o astfel de variantă

Citit 4664 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2015 07:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.