Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
16 comentarii

"Sunt plătiţi din banii noştri!", este gândul care ne vine în minte atunci când judecăm activitatea şefilor din administraţia locală. Pentru a avea o imagine cât mai clară a modului în care sunt plătiţi cei care formează conducerea oraşului - primarul Marius Stan şi echipa din jurul său - am cerut Primăriei municipiului Galaţi să ne furnizeze, în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public, date despre cuantumul net al veniturilor lunare obţinute de aceştia. Iată, în continuare, topul salariilor din Primăria Galaţi.

Cele mai mari venituri

Cel mai bine plătit şef din Primărie rămâne, în continuare, administratorul public al oraşului, Aurel Vlaicu. Cuantumul net al salariului city-managerului municipiului Galaţi este de 6.759 de lei. Trebuie spus, însă, că, potrivit informaţiilor furnizate de Primărie acum un an, Vlaicu încasase, în aprilie 2014, un salariu net de 7.110 lei.

Următorul în topul salariilor este directorul general al Direcţiei Generale Buget Finanţe, economistul Daniel Stadoleanu. Cuantumul net al salariului său este de 6.510 lei, mai mare decât suma încasată în aprilie 2014, de 4.628 de lei.

Pe locul al treilea în top se află secretarul municipiului Galaţi, Radu Kovacs, cuantumul net al salariului său fiind de 6.222 de lei. Anul trecut, pe vremea asta, Kovacs avea o retribuţie de doar 3.843 de lei. Potrivit Primăriei, noul salariu este obţinut în instanţă, conform unei sentinţe civile şi a hotărârii Curţii de Apel Galaţi, ambele rămase definitive şi irevocabile.

Salarii de mijloc

Conform Primăriei, cuantumul net al salariului ex-directorului interimar al Direcţiei Generale de Infrastructură şi Lucrări Publice, Marian Petre, este de 4.760 de lei. Nu se poate să nu remarcăm că acesta este mai bine plătit decât fostul său şef, directorul general Radu Dinu, care, în aprilie 2014, avea un salariu de doar 2.494 de lei.

Directorul general al Direcţiei Generale de Dezvoltare, Adrian Bucur, este plătit cu un salariu net de 4.602 lei, cu doar 300 de lei mai mult decât anul trecut.

Următoarea în topul salariilor este arhitectul-şef al municipiului Galaţi, Teodora Voicilă, cu un venit lunar net de 4.502 lei. La fel ca Radu Kovacs, Teodora Voicilă a obţinut în instanţă un salariu mai mare. Anul trecut pe vremea asta, ea avea doar 2.433 de lei net.

La mică distanţă se plasează directorul executiv al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Galaţi, Silviu Bacalum, cu un venit lunar net de 4.479 de lei. Fostul consilier personal al primarului n-a făcut o alegere proastă atunci când a renunţat la şefia Direcţiei Generale de Servicii Publice, de unde încasa, în aprilie anul trecut, 2.620 de lei.

Mai prost plătiţi decât primarul

Potrivit datelor furnizate de municipalitate, cuantumul net al indemnizaţiei primarului Marius Stan a rămas de 4.376 de lei, la fel ca anul trecut. Viceprimarii municipiului Galaţi, Florin Popa şi Radu Cosca, sunt plătiţi cu tot atâţia bani cât primeau în aprilie anul trecut - 3.842 de lei.

Mai modest plătiţi decât edilul şi secunzii săi sunt doi dintre directorii din Primărie. Astfel, directorul Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, are un venit lunar de 3.036 de lei. Cel mai mic salariu de şef este încasat de directoarea generală a Direcţiei Generale de Servicii Publice, Tincuţa Vrabie - 2.922 de lei, cuantum net.        

Citit 9765 ori Ultima modificare Joi, 21 Mai 2015 12:13

16 comentarii

 • postat de cititoare Sâmbătă, 30 Mai 2015 12:44 86.98.87.*** Link la comentariu
  0
  1

  Salariile sunt exact la nivelul celor cu care sunt platiti angajatii administratiei publice in tarile civilizate din Vestul Europei (si acolo economia merge mai bine decat la noi). De ce ar trebui sa fie mai mari daca de exemplu un doctor sau un profesor castiga atat de putin?! Cine afirma ca admistratia publica ar trebui sa ofere salarii mai mari sa se uite si la cat castiga alti oameni. Tendinta de a crede ca persoanele cu functii in administratia publica trebuie platite cu salarii foarte mari este doar reflectia unei mentalitati orientale, care nu ne face cinste.

  Raportează
 • postat de Dr. V. Daum Uie Marți, 19 Mai 2015 15:09 5.13.162.*** Link la comentariu
  0
  2

  Sumele sunt mult mai mari
  salariul net+prime+indemnizatii de la nustiuceAGA+indemnizatii comisii+poate spagi+diurne deplasari in schimburi experienta ...
  aia e o gaura neagra
  si fiecare gasca isi aduce camarilele cu rolul de a face bani, nu pentru dezvoltarea orasului
  cam de astia e condus noutzul nostru GL

  Raportează
 • postat de margelatu Luni, 18 Mai 2015 22:46 86.34.10.*** Link la comentariu
  0
  0

  Marius Stanica sufera dupa voturi precum alesii nostrii de doi lei....Cine se seamana se aduna....

  Raportează
 • postat de centu Luni, 18 Mai 2015 20:33 94.176.183.*** Link la comentariu
  0
  1

  Nu va mai bateti capul aiurea si va dati cu parerea . Tot ce este prezentat aici este salariul pe ORA . Nu mai fiti naivi , toti angajatii sunt conectati la afaceri vieroase , nu-i intereseaza maruntisul din primarie . Capisto ?

  Raportează
 • postat de Keith Luni, 18 Mai 2015 19:02 12.172.140.*** Link la comentariu
  0
  1

  Salariile si cresterile ar trebuie sa fie conectate de rezultatele pe care ar trebuie sa le obtina persoana care ocupa acel post.
  Intrebarea mea tine mai mult de obiectivele puse la inceput de an pentru fiecare pozitie in Primarie. Galatenii (adevaratii sefi) ar trebui sa stabileasca in fiecare an care sunt obiectivele.pe care fiecare din pozitiile enumerate trebuie sa le indeplineasca. Numai asa vom sti ce inseamna succes cu adevarat. Care sunt obiectivele pe 2015?
  Neavand o tinta/obiectiv niciodata vom sti cum arata succesul. Galatenii (sefii) trebuie sa creeze standarde in fiecare an ca sa poata masura eficienta si efectivitatea angajatilor lor.
  Cei ce nu realizeaza obiectivele create trebuie dati afara si inlocuiti cu oameni care le pot indeplini.

  Raportează
 • postat de Bratu Viorel Luni, 18 Mai 2015 18:19 5.254.65.*** Link la comentariu
  0
  2

  Marius Stanica, salariile nu sunt deloc foarte mici sau mici comparativ cu restul galatenilor. In afara de salarii, mai beneficiaza de masina de serviciu si mai pot fi si alte sporuri, venituri, spune-le cum vrei.
  De exemplu cum se spune si-n articol, cel mai mic salariu il are nu stiu ce directoare de care nu a auzit nici cucu de ea.
  Aia ar trebui nici sa nu fie acolo ca nu se simte nicaieri prezenta ei si nici macar banii aia nu-i merita.

  Mai uita-te si tu la ce-au facut oamenii aia la viata lor si ai sa vezi ca sunt niste no-name-uri, fara nicio valoare. A, da, daca ai aduce niste oameni performanti care au facut ceva in viata lor sau au lucrat la niste firme de prestigiu, da, pe aia nu ai cum sa nu-i platesti bine. Dar fac si treaba comparativ cu astia.

  Raportează
 • postat de lylyan Luni, 18 Mai 2015 14:46 5.13.140.*** Link la comentariu
  0
  0

  Iar in fruntea clasamentului se afla, d-na cu cel mai mare salariu din tot orasul, 9000 ron.....Ghici cine e?Cred ca se stie........Sa tot stai pe banii aia.....

  Raportează
 • postat de @MArius Stanica Luni, 18 Mai 2015 14:12 5.13.175.*** Link la comentariu
  0
  0

  Foarte bine ca s-au scos prostiile de voturi rosii/verzi. De parca nu putem citi fiecar mesaj si sa ne formam opinia proprie, trebuie sa ne zica altii daca-s bune sau nu. Erau doar refularile unor frustrari.

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Luni, 18 Mai 2015 13:31 213.218.53.*** Link la comentariu
  0
  2

  PS: dupa cum vedeti NOUL SITE viata libera este facut IN BATAIE DE JOC fata de cetateni si mai ales cei care comenteaza

  comentariile fiind aruncate jos, in josul paginii, in lehamite si fara sistemul de voturi...

  In ritmul asta o sa ramaneti un ziar fara cititori.
  Am vazut de atatea ori aceasta istorie cu schimbatul site-ului si inlaturarea cititorilor incat deja o sa stiu rezultatul.

  Mult mai multa lume nu o sa mai comenteze sau sa citeasca si parerile cititorilor si mult mai multa lume o sa renunte sa mai citeasca Viata Libera.


  PUTETI VERIFICA cu o statistica dupa 1 luna de folosire ca noul site este mai prost decat cel vechi.

  Dar asta e ... prostia nu doar imediat.

  Raportează
 • postat de Marius Stanica Luni, 18 Mai 2015 13:28 213.218.53.*** Link la comentariu
  0
  1

  Sunt doua mari probleme:

  1) salariile sunt foarte mici si ar trebui sa fie cel putin 2000 euro de fiecare director, sef departament, etc

  2) sa aiba salarii mari dar sa lucreze foarte mult si sa se vada rezultatele

  Cine isi inchipuie ca un angajat cu o anumita responsabilitate va da roade cu 2500 lei la un oras de 200.000 locuitori se inseala amarnic.

  Raportează
 • postat de Zorro Luni, 18 Mai 2015 12:46 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  1

  Nişte salarii NESIMŢITE faţă de munca depusă şi total INEGALE faţă de importanţa funcţiilor acestora!
  Mă gândesc în această situaţie, cât cotizează oare la Primar cei care au salarii mai mari ca acesta, mai ales dacă au fost numiţi în funcţii de el?
  Oare cum justifică city-managerul Aurel Vlaicu salariul exorbitant, care în afară de proiectul aburit cu tunelul nu a făcut nimic pentru acest oraş? Cred că este total lipsit de realitatea înconjurătoare acest bucureştean adus de Primar pentru a sifona banii publici!

  Raportează
 • postat de eu Luni, 18 Mai 2015 12:19 109.166.133.*** Link la comentariu
  0
  1

  Comentati ca niste.... Cati dintre voi au citit legea salarizarii pt a vedea daca se mai pot da preme sau alte sporuri.
  Inainte sa mancati.... documentati-va!

  Raportează
 • postat de vedete facute in eprubeta bolnavilor mentali Luni, 18 Mai 2015 12:08 82.137.15.*** Link la comentariu
  0
  1

  Spuneti ce salariu brut a avut la otelul plus premii plus altele si vedeti cine a devalizat clubul otelul

  Raportează
 • postat de pai da Luni, 18 Mai 2015 10:32 193.194.132.*** Link la comentariu
  1
  1

  Asta este doar salariul de baza....preme, sporuri, protocoale, cursuri la mare/munte/strainatate, carburant, telefoane mobile, schimburi de experienta, diurne, conventii si simpozioane.... si cine stie cate or mai fi....

  Raportează
 • postat de oarecare Luni, 18 Mai 2015 08:33 89.136.184.*** Link la comentariu
  1
  0

  a inceput campania electorala a lui mingiuca protezata, iar "madamele" otomanu si neminte sunt promotoarele

  Raportează
 • postat de cetatean Luni, 18 Mai 2015 08:33 193.230.156.*** Link la comentariu
  0
  1

  Adaugati la toti si banii castigati pe afaceri sau primele pe care le mai iau.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.