Proiecte pe masa Ministerului Mediului: Sume dublate pentru împăduriri

Proiecte pe masa Ministerului Mediului: Sume dublate pentru împăduriri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Prezentă, recent, la Galaţi, Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat că scopul său este de a eradica tăierile ilegale şi, totodată, ca împăduririle să se facă după un plan naţional, în care să se specifice şi speciile de arbori, în funcţie de terenul pe care se face împădurirea. Toate acestea, coroborate cu dublarea sumelor necesare împăduririlor.
"În primul rând, la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor se află în lucru un studiu pentru terenurile degradate, să vedem unde trebuie să împădurim şi cu ce trebuie să împădurim, în al doilea rând, am mărit suprafaţa şi suma finanţată prin Administraţia Fondului de Mediu pentru împăduriri şi deja Ghidul de finanţare este pe site-ul ministerului, astfel încât primarii să poată să îl vizualizeze, să poată, pe urmă, să îşi depună documentele. În acelaşi timp, există şi programul de împădurire, unde şi aici s-a dublat suma şi, implicit, cantitatea de puieţi ai Romsilva. Plus că se face împădurire şi pe fondul de ameliorare adus de la Ministerul Agriculturii", ne-a declarat Graţiela Gavrilescu.

Citit 1270 ori Ultima modificare Duminică, 17 Mai 2015 16:03

1 comentariu

 • postat de xyz
  Marți, 19 Mai 2015 21:40
  79.116.126.***
  si-apoi cum sa se faca impaduriri cand taman consiliul judetean prin "grija" incompetentei politice a hotarat ca la cj nu se mai fac puieti de salcam asa ca despre ce vorbim? "traiasca incompetenta si momaile imbracate in haine de directori
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.