Traian Băsescu, cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii, în dosarul "Casa din Mihăileanu"

Traian Băsescu, cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii, în dosarul "Casa din Mihăileanu"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ancheta în dosarul "Casa din Mihăileanu" a fost suspendată întrucât Traian Băsescu a beneficiat de imunitate, însă faptele nu s-au prescris, iar cazul a fost redeschis întrucât "a dispărut cauza care a împiedicat desfăşurarea urmăririi penale", arată Judecătoria Sectorului 1, relatează MEDIAFAX.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au cerut instanţei să confirme reînceperea anchetei cu privire la modul în care fostul şef al statului a obţinut, în perioada în care era primar, casa din strada Mihăileanu din Capitală, Traian Băsescu urmând să fie cercetat pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii, arată Judecătoria Sectorului 1.

În ceea ce priveşte aplicabilitatea prescripţiei răspunderii penale, perioada în care a Traian Băsescu a beneficiat de imunitate nu intră în calculul termenului de prescripţie a răspunderii penale, "întrucât aceasta sancţionează într-o măsură şi inactivitatea imputabilă organelor de urmărire penală", adaugă MEDIAFAX.

Procurorii PICCJ au dispus redeschiderea urmăririi penale faţă de Traian Băsescu pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii. Această măsură a fost confirmată, ulterior, de Judecătoria Sectorului 1.

Cercetările în acest dosar vizează modul în care Traian Băsescu a închiriat, iar mai apoi a intrat în posesia unui etaj al unei case din strada Mihăileanu, în perioada în care a ocupat funcţia de primar general, conform MEDIAFAX.

Citit 1284 ori Ultima modificare Vineri, 22 Mai 2015 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.