DISPUTĂ între PRIMARUL Marius Stan şi PREFECTUL Dorin Otrocol pe tema TROTUARELOR ÎNCĂLZITE. Iată de ce s-au războit

DISPUTĂ între PRIMARUL Marius Stan şi PREFECTUL Dorin Otrocol pe tema TROTUARELOR ÎNCĂLZITE. Iată de ce s-au războit
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Scântei au sărit, între primarul Marius Stan şi prefectul Dorin Otrocol, la şedinţa de joi, 28 mai, a Consiliului Local! Chiar de la începutul întrunirii, edilul a ţinut să „regleze conturile” cu reprezentantul guvernului în teritoriu pe tema „trotuarelor încălzite”, subiect pe care Otrocol l-a adus în atenţie la şedinţa de marţi a Comisiei de Dialog Social.

Discuţie bărbătească

„Profit de prezenţa dlui prefect, pentru că aşa mi se pare bărbăteşte să vorbim. Nu s-a gândit nimeni, niciodată, să încălzească trotuarele din Galaţi. Asta e o inepţie şi o tâmpenie! Ne-am gândit, într-o discuţie informală - nici măcar la nivel de propunere sau de proiect - că, atunci când construim trotuare, pavaje, în faţa unor instituţii publice gen spitale, Primărie, Prefectură, şcoli, ar putea fi o soluţie degivrarea: introducerea unei rezistenţe electrice, ca să nu mai îngheţe ninsoarea şi să venim cu târnăcopul şi lopata să dăm în neştire să distrugem pavajul. O idee pe care am discutat-o într-un cerc extrem de strâns. De aici până ca dl prefect să facă subiectul public, fără să ne ceară consimţământul, şi să iasă de aici un subiect de mişto, nu accept! Mi se pare total lipsit de eleganţă! Atât de idioţi să încălzim mii de kilometri de trotuare cred că nu suntem şi să fim ţinta batjocurii unora, iarăşi, nu suportăm! Cerem respect!", a spus primarul. Edilul a admis că o asemenea discuţie ar fi trebuit purtată în spatele uşii, dar a preferat tactica prefectului: să o facă publică.

Stan i-a reproşat lui Otrocol şi faptul că directoarea care a reprezentat Primăria la Comisia de Dialog Social a fost "luată la rost şi pusă în situaţii jenante".

„Dle primar, sunteţi într-o gravă eroare, din punctul meu de vedere. A fost o întrebare adresată directorului de la Electrica, care a răspuns ce-a răspuns. Nu am avut nicio problemă cu colega dvs şi a mea din Primărie. Acum trei luni, dna directoare a fost întrebată de reprezentantul sindicatului din Combinat când va fi gata Viaductul şi dânsa a spus «Nu ştiu, vă răspund data viitoare». Văzând-o în sală, colegul de la sindicat a întrebat-o încă o dată: «Doamnă, trebuia să-mi daţi un răspuns!» N-a fost absolut nicio chestie de băşcălie şi de mişto! Şi eu vă rog frumos, pe viitor, când aveţi vreo chestiune, o discutăm instituţional, nu în public”, a replicat prefectul.

Atac

Numai că Stan nu s-a oprit: „Dacă ar fi să procedez la fel ca dumneavoastră şi să spun: m-a abordat cineva pe stradă şi mi-a spus că dacă mâine este o nenorocire în Galaţi, mor sute de oameni pentru că nu avem nici măcar saltea gonflabilă, nu avem bărci gonflabile, nu avem scara pentru intervenţii la înălţime. E corect să vorbesc eu aşa ceva? Să fim serioşi să ne păstrăm decenţa şi să vorbim instituţional!”, a ripostat primarul.

La solicitarea consilierului local PC Eugen Găvan, preşedintele de şedinţă a pus punct discuţiei, dar, pe şoptite, fără microfoane, disputa dintre prefect şi primar, mediată de city-managerul Aurel Vlaicu, a continuat.

CIŢEŞTE AICI cum ar putea avea gălăţenii TROTUARE ÎNCĂLZITE

Citit 4338 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Mai 2015 02:34

13 comentarii

 • postat de MARGELATU
  Vineri, 29 Mai 2015 20:04
  5.13.236.***
  Pentru cei care il fac idiot si in toate felurile pe primar, tin sa le amintesc ,ca cei mai mari idioti sunt ei si ceilalti care sau grabit si se grabesc mereu sa comemnteze ,ori ce stire adunata de pe la colturi si data exact pentru ca fraieri ca ei , care halesc orice....Asa se manipuleaza populatia!!! Trage unul o besina prin primarie ,iar altul zice ca s-a cacat pe el (scuzati expresiile)!!!!!Dar asta este adevarul!!!!!
  4
  4
  Raportează
 • postat de Iuliu
  Vineri, 29 Mai 2015 17:28
  5.13.160.***
  Iar s-au trezit postacii...chiar si astazi, sa nu treaca ziua si sa nu cumva sa-si rateze norma de minciuni si spurcat. Au citit si au extras din context, bineinteles doar ce le convine, au luat material de molfait minciuni si acum au inceput cu mizeriile. Cititi tot bai si dupa aceea comentati postacilor.

  Sintetizez eu daca voi postacilor nu ganditi sau nu vreti sa ganditi: primarul nu a spus ca incalzeste fiecare milimetru din totalitatea trotuarelor Galatiului. Ca doar nu va inalzeste trotuarul din fata blocului. Dati "replay" la citit...cititi de mai multe ori articolul si apoi comentati:

  "NE-AM GANDIT, INTR-O DISCTUTIE INFORMALA - NICI MACAR LA NIVEL DE PROPUNERE SAU DE PROIECT - că, atunci când construim trotuare, pavaje, IN FATA UNOR INSTITUTII PUBLICE gen spitale, Primărie, Prefectură, şcoli, ar putea fi o soluţie degivrarea: introducerea unei rezistenţe electrice, ca să nu mai îngheţe ninsoarea şi să venim cu târnăcopul şi lopata să dăm în neştire să distrugem pavajul. O idee pe care am discutat-o într-un cerc extrem de strâns."


  Dar nu ca postacii au si inceput cu minciuna...si cu fanteziile lor erotice.
  5
  4
  Raportează
 • postat de vezi IP-ul
  Vineri, 29 Mai 2015 16:10
  78.97.221.***
  Stane, din miile alea de km de trotuare mai taie macar un zero, chiar si daca tu crezi ca orice poteca din oras poate fi numit trotuar.
  Si da, gratie tie (si a colegului "Spiderman"), am ajuns de batjocura intregii tari: aproape ca nu e zi in care sa nu apara o stire negativa despre ispravile de aici la televiziunile si posturile de radio cu acoperire nationala; cat despre presa scrisa, ce sa mai zic....
  7
  8
  Raportează
 • postat de Robert Popescu
  Vineri, 29 Mai 2015 15:58
  5.254.65.***
  Dom perfect, pareai sanatos la cerebel? Ce te-a apucat si pe matale? De la prea multa caldura de afara?

  Apropos, matale, care participi la comisia de dialog social. Ce rahat ai facut vreodata pentru orasul asta? Iti zic io. Nimic. Esti la fel de vinovat ca ceilalti.
  4
  8
  Raportează
 • postat de Patronul tau, cetateanul
  Vineri, 29 Mai 2015 15:18
  89.137.30.***
  Eu il cred pe prefect! Sa nu uitam ca guralivul de Stan a propus si platit studiul de fezabilitate pentru un tunel pe sub Dunare. Dar si pentru pasarele gen Mamaia lui Mazare, dar si modernizarea monumentului istoric (de la 1890) parcul Mihai Eminescu.Asta in locc sa demoleze Dolly-Do si terasa nevesti-sii. Este, Mariuse? Haide, bre, nu ne lua de prosti! De ce nu recunosti ca ai vrut sa electrizezi trotuarul de la Primarie si cel de la CJG ca sa nu mai rada lumea de voi ca nici acolo nu sunteti in stare sa dati zapada la o parte? Sa nu ne mai atata pe noi ca a trebuit sa dea Aurel Vlaicu explicatii in direct la Antena 3 (pana si aia, care sprijina arcul guvernamental pe fata s-au scandalizat) fiindca vorbim de primarul care a lustruit Fata pe valuri cu polizorul, a platit paranghelii de un milion de euro care nu valorau nici 200 de mii si a construit o butaforie de 100 demii de euro pentru care si acumse judeca cu Curtea de Conturi (pana intra DNA-ul pe fir si se va judeca de la loc ferit si racoros...) Stane, nu te mai zbate, ia lucrurileasa cum sunt: ai pornit-o pe un drum fara intoarcere si stii cine este primul plecat, nu? Ultimul sosit in UNPR, tataie, asta e...

  introduceţi mesajul dvs. aici ...
  7
  8
  Raportează
 • postat de adevarul adevarat
  Vineri, 29 Mai 2015 14:40
  86.34.10.***
  CAM ASA SE MANIPULEAZA POPULATIA .....!!!!! ASTA INSEAMNA MANIPULARE !!!! CARE PUNE BOTUL ....BINE....CARE NU....TOT BINE...!!!!
  2
  11
  Raportează
 • postat de costi
  Vineri, 29 Mai 2015 11:21
  95.77.96.***
  Deci asa merge treaba. In jurul primarului sunt numai rahati care extrag diverse texte din context si fug repede la televiziuni ca sa-l faca de ras. La fel si postacii care au comentat inaintea mea, fara sa citeasca tot articolul.
  7
  13
  Raportează
 • postat de mai bine
  Vineri, 29 Mai 2015 10:31
  78.96.252.***
  Ideea incalzirii trotuarelor nu e rea, mie mi-a incoltit hat ....cam de 40 ani cand am observat ca si dumneavoastra de altfel ca pe traseul conductelor de termoficare zapada se topea mai repede si strada se usca mai repede; de altfel ideea e pusa in practica de multe persoane care si-au pus incalzire prin pardoseala; deci , parerea mea este introducerea unor conducte de termoficare in lungul trotuarelor si nu incalzirea cu rezistente electrice
  3
  9
  Raportează
 • postat de Cititi mai bine bai rautaciosilor , nu mai puneti sare pe rana degeaba !!!
  Vineri, 29 Mai 2015 08:59
  5.13.209.***
  Asta e o inepţie şi o tâmpenie! Ne-am gândit, într-o discuţie informală - nici măcar la nivel de propunere sau de proiect - că, atunci când construim trotuare, pavaje, în faţa unor instituţii publice gen spitale, Primărie, Prefectură, şcoli, ar putea fi o soluţie degivrarea: introducerea unei rezistenţe electrice, ca să nu mai îngheţe ninsoarea şi să venim cu târnăcopul şi lopata să dăm în neştire să distrugem pavajul. O idee pe care am discutat-o într-un cerc extrem de strâns. De aici până ca dl prefect să facă subiectul public, fără să ne ceară consimţământul, şi să iasă de aici un subiect de mişto, nu accept! Mi se pare total lipsit de eleganţă! Atât de idioţi să încălzim mii de kilometri de trotuare cred că nu suntem şi să fim ţinta batjocurii unora, iarăşi, nu suportăm! Cerem respect!",
  5
  10
  Raportează
 • postat de katalin
  Vineri, 29 Mai 2015 06:55
  89.204.138.***
  cetateni,galatiul a luat o mare teapa cu marius stan,la anul sper ca galatenii sa fie mai atenti,
  13
  24
  Raportează
 • postat de ridicăte gălățene,nu mai sta capră
  Vineri, 29 Mai 2015 06:16
  5.13.168.***
  Pe bune? E cea mai tâmpită idee pe care o citesc. Bă voi sunteți nebuni rău. Nu ştiu ce căutați acolo,poate interesele voastre că al nostru NU este.Ați îngroşat nr de şomeri ,japonezii au plecat la Brăila,străzile sunt praf,faleza se duce-n Dunăre,la lic. Sportiv strada e închisă,apă caldă nu avem(nu am avut niciodată datorii),locuri de muncă nu creați investitori nu,bă ce dracu vorbiți de trotuare încalzite...sunteți ca şmecheraşii din copilărie(nu aveți o chifla-n burtă dar vreți club de lux)
  10
  24
  Raportează
 • postat de Amice , esti idiot .
  Vineri, 29 Mai 2015 06:03
  108.245.201.***
  Stane ,,,amice esti idiot , voi nu puteti macar sa asfaltati trotuarele pline de gropi , dar mai cu seama sa le 'incalziti' ,,,Tu ar trebui sa fii incalzit putin cu un par ceva ..idiotule ,,iti bati joc de sarmanii galateni , ii mai iei si la misto .. Vai de voi acolo cu boul asta ,,,
  9
  21
  Raportează
 • postat de VITALE
  Vineri, 29 Mai 2015 01:15
  5.13.137.***
  DUPA CUM SE CONSTATA DUPA "DISPUTA"DINTRE PREFECT SI PRIMAR ORASUL GALATI (PROCOPSIT CU ASA" SPECIMENE" ESTE CONDUS NUMAI LA MIOSTO IN BASCALIE(PRIMARUL A VENIT NUMAI CU IDEI TRASNITE -VEZI TUNELUL PE SUB DUNARE, VEZI PASARELE AIURITE, VEZI PARCARI ETAJATE SI VEZI TROTUARE INCALZITE)O AIUREALA MARCA MARIUS STAN CARE PE BUNE AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA PANA NU O FI GONIT DIN URBE CU PIETRE DE CATRE CETATENII SATUI DE ATATEA AIURELIO ALTA SITUATIE JENANTA :VIADUCTUL STA SA CADA IAR CEI DOI ISI DAU LA GEOALE CU NESIMTIREA CEI CARACTERIZEAZA. STA POPULATIA ORASULUI FARA APA CALDA IAR CEI DOI CHICOTESC A SATISFACTIE UN SFAT LASATINE DOMNILOR SI VALEA (acolo unde a intarcat mutu iapa )CA FARA VOI DOI O SA FIE MULT MAI BINE(!!!)
  9
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.