DISPUTĂ între PRIMARUL Marius Stan şi PREFECTUL Dorin Otrocol pe tema TROTUARELOR ÎNCĂLZITE. Iată de ce s-au războit

DISPUTĂ între PRIMARUL Marius Stan şi PREFECTUL Dorin Otrocol pe tema TROTUARELOR ÎNCĂLZITE. Iată de ce s-au războit
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Scântei au sărit, între primarul Marius Stan şi prefectul Dorin Otrocol, la şedinţa de joi, 28 mai, a Consiliului Local! Chiar de la începutul întrunirii, edilul a ţinut să „regleze conturile” cu reprezentantul guvernului în teritoriu pe tema „trotuarelor încălzite”, subiect pe care Otrocol l-a adus în atenţie la şedinţa de marţi a Comisiei de Dialog Social.

Discuţie bărbătească

„Profit de prezenţa dlui prefect, pentru că aşa mi se pare bărbăteşte să vorbim. Nu s-a gândit nimeni, niciodată, să încălzească trotuarele din Galaţi. Asta e o inepţie şi o tâmpenie! Ne-am gândit, într-o discuţie informală - nici măcar la nivel de propunere sau de proiect - că, atunci când construim trotuare, pavaje, în faţa unor instituţii publice gen spitale, Primărie, Prefectură, şcoli, ar putea fi o soluţie degivrarea: introducerea unei rezistenţe electrice, ca să nu mai îngheţe ninsoarea şi să venim cu târnăcopul şi lopata să dăm în neştire să distrugem pavajul. O idee pe care am discutat-o într-un cerc extrem de strâns. De aici până ca dl prefect să facă subiectul public, fără să ne ceară consimţământul, şi să iasă de aici un subiect de mişto, nu accept! Mi se pare total lipsit de eleganţă! Atât de idioţi să încălzim mii de kilometri de trotuare cred că nu suntem şi să fim ţinta batjocurii unora, iarăşi, nu suportăm! Cerem respect!", a spus primarul. Edilul a admis că o asemenea discuţie ar fi trebuit purtată în spatele uşii, dar a preferat tactica prefectului: să o facă publică.

Stan i-a reproşat lui Otrocol şi faptul că directoarea care a reprezentat Primăria la Comisia de Dialog Social a fost "luată la rost şi pusă în situaţii jenante".

„Dle primar, sunteţi într-o gravă eroare, din punctul meu de vedere. A fost o întrebare adresată directorului de la Electrica, care a răspuns ce-a răspuns. Nu am avut nicio problemă cu colega dvs şi a mea din Primărie. Acum trei luni, dna directoare a fost întrebată de reprezentantul sindicatului din Combinat când va fi gata Viaductul şi dânsa a spus «Nu ştiu, vă răspund data viitoare». Văzând-o în sală, colegul de la sindicat a întrebat-o încă o dată: «Doamnă, trebuia să-mi daţi un răspuns!» N-a fost absolut nicio chestie de băşcălie şi de mişto! Şi eu vă rog frumos, pe viitor, când aveţi vreo chestiune, o discutăm instituţional, nu în public”, a replicat prefectul.

Atac

Numai că Stan nu s-a oprit: „Dacă ar fi să procedez la fel ca dumneavoastră şi să spun: m-a abordat cineva pe stradă şi mi-a spus că dacă mâine este o nenorocire în Galaţi, mor sute de oameni pentru că nu avem nici măcar saltea gonflabilă, nu avem bărci gonflabile, nu avem scara pentru intervenţii la înălţime. E corect să vorbesc eu aşa ceva? Să fim serioşi să ne păstrăm decenţa şi să vorbim instituţional!”, a ripostat primarul.

La solicitarea consilierului local PC Eugen Găvan, preşedintele de şedinţă a pus punct discuţiei, dar, pe şoptite, fără microfoane, disputa dintre prefect şi primar, mediată de city-managerul Aurel Vlaicu, a continuat.

CIŢEŞTE AICI cum ar putea avea gălăţenii TROTUARE ÎNCĂLZITE

Citit 4491 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Mai 2015 02:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.