Ministrul Liviu Pop, la Galaţi: „Sperăm ca, până în octombrie, să finalizăm legea salarizării unitare”

Ministrul Liviu Pop, la Galaţi: „Sperăm ca, până în octombrie, să finalizăm legea salarizării unitare”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Legea salarizării unitare ar putea fi gata până în luna octombrie a acestui an, a declarat, vineri, Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social. Anunţul a fost făcut de acesta în cadrul şedinţei extraordinare a Comisiei de Dialog Social, desfăşurată la Prefectură, la care au participat reprezentanţi ai patronatelor, sindicatelor, Instituţiei Prefectului şi deconcentratelor.

„Odată cu finalizarea Codului Fiscal, vom intra pe legea salarizării unitare pentru bugetari pentru că ştiu că este un subiect care arde şi de aceea este foarte important să vedem forma finală a Codului Fiscal, plecând de la reducerea TVA-ului, şi, din 2016 şi din 2018, reducerea impozitului pe profit, reducerea CAS-ului pentru că prin Codul Fiscal se reduce CAS-ul. Sunt măsuri sănătoase pe care trebuie să le adoptăm în Parlament în aşa fel încât să avem o lege a salarizării unitare aplicabilă şi vreau să vă asigur, atât pe cei din partea sindicală, cât şi pe cei din partea patronală, că nu va fi o lege a salarizării unitare angajată prin răspundere sau ordonanţă de urgenţă”, a spus ministrul.

Marian Filimon, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi a afirmat, în schimb, că salariile bugetarilor ar trebui „legate de productivitate” şi de eficienţa acestora.

Liviu Pop a spus că, până la acest moment, au avut loc la nivel central două întâlniri de lucru privind legea salarizării unitare din sistemul bugetar, iar o treia întâlnire va avea loc după finalizarea Codului Fiscal.

Foto Bogdan Codrescu

Citit 1636 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2015 19:24

4 comentarii

 • postat de De acord cu voi, bai pedelistilor
  Luni, 08 Iunie 2015 12:33
  5.2.205.***
  Cata nerusinare si nesimtire la pedelistii astia care si-au vopsit PeNeLe precum si-a schimbat lupul parul! Pai cum sa cresti salariile si pensiile cand regula voastra era taierea lor si reducerea conditiilor de existenta pana la limita suportabilitatii? Cap si la astia! Readuceti-i, bai, la guvernare pe alde boc, basescu, udrea, videanu, blaga ..... Noi ii asteptam cu nerabdare, nici nu va dati voi seama.
  2
  1
  Raportează
 • postat de Akbar
  Duminică, 07 Iunie 2015 13:39
  5.13.173.***
  Exista 2 Romanii din punct de vedere a salarizarii. Prima, statul, unde legislatia se respecta, si unde cel putin in Galati, ca salatizare e net peste privat. Aici se ingramadesc "specialistii si marii manageri" cu carnet de partid, pentru ca, nu-i asa, unde-i mai bine decat la stat, spor de calculator, ore suplimentare, norma de hrana, mai un chiolhanel, etc.
  A doua Romanie e formata din cei ce n-au avut "norocul" de un job la stat si a caror salarizare, in mare parte, e aidoma namibienilor. Aici, legea e sub patron. Se motiveaza recesiunea, ca nivelul salarial sa ramana aidoma celui din 2008, iar patronul sa-si mai ridice un etaj la vila sau sa-i schimbe masina "secretarei". Unii impun norme interne imposibil de indeplinit, pentru a avea o justificare la scaderea salariului. Altii isi trimit angajatii acasa, motivand lipsa comenzilor, de parca ar lucra cu imigranti mexicani.
  Pe d-nul Pop il doare doar de "baietii" din ograda lui. De restul, il doare la basca.
  1
  5
  Raportează
 • postat de anti sustinatorul penalilor.
  Sâmbătă, 06 Iunie 2015 20:53
  5.13.202.***
  iar noi speram sa nu mai apucati toamna cu un presedinte de partid ,deputat si prim ministru cercetat penal ,in care tara din lume se mai petrec asemenea fapte?,si totusi in acest oras sunt multi sustinatori ai lui,a trimis loaza asta de ministru sa ne imbie cu firimituri ca ei sa-si umfle buzunarele,mai trezitiva macar in al 12- lea ceas.cei care-l sustineti pe coruptul sef al executivului si nu dati buzna in capitala sa sprijiniti o asemenea enormitate de om.
  3
  7
  Raportează
 • postat de Salariați mic
  Sâmbătă, 06 Iunie 2015 14:46
  95.77.107.***
  O lege a salarizării corecta pentru toți, diferențe enorme de salarii, si cei tineri sa ajungă ,,din urma,, pe cei cu vechime de munca, nu-i problema ca diferența sa fie numai sporul de vechime.
  2
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.