"Aniversare": STRADA STADIONULUI a "împlinit" un an de când a fost ÎNCHISĂ (FOTO)

"Aniversare": STRADA STADIONULUI a "împlinit" un an de când a fost ÎNCHISĂ (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Strada Stadionului tocmai a împlinit un an de când a fost închisă circulaţiei rutiere de către Primăria municipiului Galaţi. Dacă, iniţial, termenul pentru care traficul a fost închis a fost de doar 60 de zile, iată că, între timp, acesta s-a tot prelungit, devenind, practic, nelimitat.

Marţi, 21 iulie, când am fost la faţa locului, nu am găsit pe nimeni lucrând, ci doar un utilaj sprijinit, melancolic, în cupă. Strada este restricţionată circulaţiei în acelaşi mod nonconformist, cu ajutorul câtorva jardiniere betonate.

Vestea bună este că, potrivit Primăriei Galaţi, "pe strada Stadionului a fost finalizată prima etapă de lucrări. Este vorba despre înlocuirea celor două conducte de alimentare cu apă, pe o lungime de 278 de metri, respectiv, 60 de metri. În etapa a doua, programată să dureze aproximativ 60 zile, se vor executa lucrările de remediere a accidentului de teren care a afectat zona. După finalizarea acestor lucrări, se va decide în ce condiţii se poate redeschide circulaţia", ne-a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Cât costă

Reamintim că, pentru a afla motivul pentru care strada se scufundă, Primăria a plătit 56.500 de lei pentru un studiu geo şi două expertize: una de teren şi alta la reţelele subterane. Apoi a plătit 257.191 de lei firmei Terasament Concept SRL, reprezentând contravaloarea lucrărilor efectuate de constructori în perioada noiembrie 2014 - februarie 2015. Primăria a atribuit direct aceleiaşi firme contractul pentru „Reabilitare conductă distribuţie apă potabilă DN 400 mm pozată în canal de protecţie necirculabil, strada Stadionului şi strada Săvineşti, Micro 21, Bd. Dunărea Micro 20, etapa I - Stabilizarea terenului”, cu preţul de 76.691 de lei fără TVA. Lucrările din etapa care urmează vor fi realizate de Servland SRL şi se ridică la 503.431 de lei.

Foto Marius Negri

Citit 3117 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2015 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.