Aproape şapte milioane de lei pentru REABILITAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE a judeţului Galaţi

Aproape şapte milioane de lei pentru REABILITAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE a judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După ce, la prima rectificare bugetară a Guvernului, Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi a fost tăiat de la porţie, nefiindu-i alocat nici măcar un leu, Executivul a decis, în şedinţa de săptămâna trecută, să direcţioneze către judeţul Galaţi suma de 6,979 de milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru finanţarea unor lucrări pe drumurile judeţene şi comunale, Consiliul Judeţului urmând să repartizeze diverse sume şi comunelor gălăţene, "după consultarea primarilor, în funcţie de lungimea şi starea tehnică a drumurilor", conform reprezentanţilor Guvernului.

Potrivit informaţiilor noastre, deocamdată, la nivelul CJ nu s-a stabilit către ce unităţi administrativ-teritoriale vor fi direcţionaţi banii şi nici ce sumă va fi folosită pentru lucrări de reparaţii pe drumurile judeţene. Potrivit county managerului Costel Fotea, cel mai probabil, zilele acestea se va lua o hotărâre în acest sens. Joi, aleşii judeţeni se întrunesc într-o şedinţă ordinară, în cadrul căreia ar putea fi introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre privind repartizarea celor aproximativ şapte milioane de lei pentru lucrări de infrastructură rutieră.

"Indiferent de suma care va reveni CJ, aceasta ne va ajuta foarte mult. Avem un program de plombări în derulare şi îi putem folosi aici, ori pentru reabilitări, reparaţii de şanţuri, podeţe, dar nu numai. Nevoile judeţului sunt mari pe acest segment, iar banii îşi găsesc locul în secunda doi. Sunt multe de făcut", ne-a declarat reprezentantul Costel Fotea.

Guvernul a alocat, în total, la nivelul întregii ţări, 300 de milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile judeţene şi comunale. Potrivit Executivului, alocările pe judeţe au fost realizate în funcţie de lungimea drumurilor şi de capacitatea financiară a fiecărui judeţ, "invers proporţional: s-au alocat sume mai mari pentru județele cu o capacitate financiară redusă". Cea mai mare sumă repartizată a revenit Vasluiului - 8,5 milioane de lei.

Foto-arhivă "Viaţa liberă", Bogdan Codrescu

Citit 2609 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.