Consultări cu sindicatele şi patronatele. MODIFICAREA CODULUI MUNCII este „inoportună”, susţine Toader

Consultări cu sindicatele şi patronatele. MODIFICAREA CODULUI MUNCII este „inoportună”, susţine Toader
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Actuala formă de amendare a Codului Muncii, propusă de sindicatele afiliate Blocului Naţional Sindical (BNS), depusă deja la Camera Deputaţilor, este „inoportună”, susţine deputatul PNL Mircea Toader. Parlamentarul şi-a argumentat poziţia prin faptul că modificările propuse ar genera un singur lucru: „creşterea puterii sindicatelor în activitatea economică”. Acesta a precizat că au fost organizate deja o serie de consultări cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor pe această temă, iar dezbaterile vor continua, timp de trei luni.

„Poziţia noastră este clară: forma de amendare a actualului Cod este inoportună, din punctul nostru de vedere. Ştiţi că BNS-ul a adunat 150.000 de semnături prin care modifică Codul Muncii. Sigur că ele pe ansamblu sunt foarte multe articole, dar pe fond doresc un singur lucru: creşterea puterii sindicatelor în activitatea economică (…). Le-am dat posibilitatea să stabilească condiţiille contractului pe ramură, să ajungă la contractul individual. De la apariţia Codului şi până acum singurul contract pe ramură este pe educaţie, în rest nu există”, a afirmat parlamentarul gălăţean, care a precizat noul Cod al Muncii este apreciat de FMI, iar modificarea acestuia propusă de BNS ar reprezenta de fapt „un pas înapoi”.

Deputatul PNL a lăsat să se înţeleagă totodată că ar agrea totuşi şi unele modificări, făcând referire în acest sens la persoanele care lucrează de acasă - telemunca.

Citit 1572 ori Ultima modificare Duminică, 11 Octombrie 2015 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.