Noului director i se pun beţe-n roate. AUDITUL extern de la GOSPODĂRIRE URBANĂ a fost RESPINS

Noului director i se pun beţe-n roate. AUDITUL extern de la GOSPODĂRIRE URBANĂ a fost RESPINS
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Directorul societăţii Gospodărire Urbană, Viorel Stelian Popa, anunţă că va apela la Curtea de Conturi


Propunerea noului director al Gospodărire Urbană, Viorel Stelian Popa, de a comanda un audit extern pentru a vedea care sunt cauzele ce au dus la decăderea societăţii, a fost respinsă de Consiliul de Administraţie. Potrivit noului director, membrii Consiliului nici nu au vrut să audă de aşa ceva, iar şedinţa de joi, 8 octombrie, a fost una extrem de aprinsă.

"Au dat-o cotită. Mi-au zis că există deja cenzori şi organe care să controleze activitatea societăţii. Toţi membrii au respins, în afară de preşedintele Consiliului, Silviu Bacalum, ba, mai mult decât atât, m-au întrebat şi dacă nu cumva caut răzbunare. Mi-au cerut un buget şi un caiet de sarcini. S-au simţit ameninţaţi, lezaţi, cred. Trebuie să înţelegem de ce societatea a ajuns în această situaţie. Auditul extern i-ar ajuta şi pe ei să înţeleagă ce s-a întâmplat cu societatea, nu numai pe mine", ne-a explicat Viorel Stelian Popa.

Chiar dacă proiectul auditului extern a fost respins, directorul Viorel Stelian Popa este hotărât să pregătească documentaţia cerută pentru următoarea şedinţă a Consiliului de Administraţie şi să introducă din nou solicitarea pe ordinea de zi. "Săptămâna aceasta, Consiliul de Administraţie ar trebui să aibă o nouă şedinţă, joi sau vineri. Vreau să pun la punct un buget şi un caiet de sarcini. Dacă nu reuşesc pentru şedinţa de săptămâna aceasta, va fi pentru şedinţa următoare, dar nu mă las. Dacă va fi respins şi atunci auditul extern, pot apela la alte pârghii. Pot declanşa un control de fond al Curţii de Conturi. Sunt hotărât să merg până la Curtea de Conturi", ne-a mai spus directorul.

Din Consiliul de Administraţie al societăţii Gospodărire Urbană fac parte Tincuţa Popa, cadru didactic la Băleni, Ioniţă Simion, diriginte de şantier, Sorin Grecu, antrenor de atletism la Clubul Sportiv "Dunărea", Ecaterina Lidia Şerban, consilier juridic la SC Electric Systems, Ionel Borcea, acţionar la Pibunni SRL, Carmen Bogean Octavian şi Silviu Bacalum, preşedinte în CA şi director al Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei.

Citit 2639 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.