Undă verde de la aleşii locali: Investiţii şi creştere salarială pentru funcţionarii Primăriei

Undă verde de la aleşii locali: Investiţii şi creştere salarială pentru funcţionarii Primăriei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali au aprobat, luni, 12 octombrie, indicatorii tehnico-economici pentru trei investiţii importante pentru Galaţi, lucrări a căror valoare totală depăşeşte 14,8 milioane de lei.

Cea mai mare dintre investiţiile avizate şi singura care a stârnit discuţii între aleşi vizează amenajarea arterei de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri, prin curtea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 7,8 milioane de lei cu TVA.

Tot aleşii au aprobat şi documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru modernizare strada Siderurgiştilor, strada 1 Decembrie 1918, strada Traian Vuia, bulevardul George Coşbuc (tronson Henri Coandă - Al. Măcelaru) - etapa I - sens giratoriu Piaţa Energiei. Investiţia, în valoare de 6,6 milioane de lei, are în vedere crearea condiţiilor tehnice de circulaţie a tramvaielor în zonă şi în mod special la schimbarea direcţiei prin amenajarea sensului giratoriu prin Piaţa Energiei.

Ultima investiţie votată permite amenajarea unei parcele în Cimitirul „Sf. Lazăr”, cu 419 locuri de înhumare, lucrare în valoare de 325.527 de lei cu TVA.

Totodată, consilierii locali au fost de acord cu o creştere salarială de 12 la sută pentru personalul din cadrul aparatului de specialitate al primarului, precum şi pentru personalul din cadrul serviciilor şi instituţiilor publice subordonate Consiliului Local, începând cu data de 1 iulie 2015.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 1974 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.