ANI: Deputatul Bogdan Ciucă, în CONFLICT DE INTERESE/ Şi-a angajat sora la propriul cabinet parlamentar

ANI: Deputatul Bogdan Ciucă, în CONFLICT DE INTERESE/ Şi-a angajat sora la propriul cabinet parlamentar
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Deputatul gălăţean Bogdan Liviu Ciucă (ALDE), preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, este acuzat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) de conflict de interese administrativ, după ce, în legislatura trecută, şi-a angajat sora la propriul cabinet parlamentar. "În calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008-2012, un contract civil prin care şi-a angajat sora în funcţia de referent în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 70 şi art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, sora sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 40.956 lei", precizează inspectorii de integritate, într-un comunicat postat, miercuri, pe site-ul instituţiei.

Conducerea ANI a mai informat că "a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă în cazul a 32 foşti sau actuali parlamentari (14 actuali deputaţi, 17 foşti deputaţi şi un senator). Dintre aceştia, în cazul a trei foşti deputaţi şi a unui senator, agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din noul Cod Penal al României, ca urmare a angajării de către aceştia a propriilor rude în cadrul birourilor parlamentare".

"Sora mea nu a obţinut niciun beneficiu"

"Sora mea nu a obţinut niciun beneficiu", susţine deputatul Bogdan Ciucă, care a afirmat că banii rezultaţi în urma activităţii desfăşurate la cabinetul său parlamentar au fost donaţi unor fundaţii. "Într-adevăr, mi-am angajat sora la cabinet, dar cu condiţia ca banii pe care îi obţine să fie donaţi către diverse fundaţii şi asociaţii. De altfel, în toate mandatele, toţi angajaţii biroului meu, cu mici excepţii, au donat sumele obţinute. Aceasta este una dintre condiţiile angajării. Inclusiv veniturile mele din politică au fost donate", ne-a declarat Bogdan Ciucă.

Agenţia Naţională de Integritate a mai precizat că în cazul a 28 dintre cei 32 de parlamentari a intervenit termenul de prescripţie de cinci ani pentru conflictul de interese de natură penală, aşa cum este prevăzut la art. 301 din Codul Penal.

Deputatul Bogdan Ciucă nu a putut preciza dacă sora sa a activat în cadrul cabinetului parlamentar pe parcursul întregii legislaturi ori doar pentru o perioadă mai redusă de timp, afirmând că nu îşi aminteşte.

Citit 5165 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Octombrie 2015 12:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.