Mircea Cristea bate în retragere

Mircea Cristea bate în retragere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După nouă ani în care a condus filiala municipală a PNL Galaţi, preşedintele Mircea Cristea bate în retragere. La finele săptămânii trecute, viceprimarul şi-a depus mandatul de lider în faţa Biroului Judeţean al PNL Galaţi. El va rămâne, însă, preşedintele filialei până pe 11 iulie, când se va numi o conducere interimară.

Gestul lui Mircea Cristea nu echivalează cu o demisie, şi nici nu i-a fost cerut ca sancţiune pentru rezultatul de numai 12 la sută, mai mic decât al PRM, obţinut de PNL în alegerile europarlamentare, în municipiul Galaţi. Cristea a preferat să îşi depună mandatul pentru a permite reorganizarea filialei şi a explicat de ce a recurs la această soluţie.

Mandatul actualei conduceri a filialei PNL a expirat în februarie. Preocupaţi de campaniile electorale, liberalii nu au avut timp să facă alegeri. În plus, în urma congresului extraordinar al partidului, Biroul Municipal al PNL va trebui să numere mai mulţi membri, ţinând cont şi de numărul de secţii de votare din oraş.

Cristea va conduce destinele liberalilor până pe 11 iulie, când va fi numit un Birou Municipal Interimar. Cristea nu pare interesat de o funcţie de decizie în noua echipă care va conduce PNL: „Un mandat de 5-6 ani e foarte mult. E foarte obositor. Nu-ţi dă nimeni decoraţie pentru treaba asta. Să văd dacă mă înham”.

În calitate de viceprimar, el va face însă parte automat din noua structură de conducere. PNL Galaţi va avea o conducere interimară până în martie anul viitor.

Citit 895 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.