Ordonanţa întârzie. ÎMPRUMUTUL pentru CĂLDURĂ, în şedinţă de îndată

Ordonanţa întârzie. ÎMPRUMUTUL pentru CĂLDURĂ, în şedinţă de îndată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Împrumutul în valoare de 33 de milioane de lei, de la Trezoreria Statului, pentru achizitionarea combustibulului necesar pentru iarna 2015-2016, nu a mai intrat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de marţi, 27 octombrie, a Consiliului Local. Motivul? Primăria a fost nevoită să-l retragă, pentru că nu a fost publicată încă ordonanţa de urgenţă care va reglementa modul în care va putea fi accesat împrumutul.

"După spusele reprezentanţilor Guvernului, luni (26 octombrie - n.r.) ar fi trebuit să apară ordonanţa şi, în funcţie de ea, noi trebuia să promovăm azi (marţi, 27 octombrie - n.r.) proiectul de hotărâre, în două zile ne puneau în posesia banilor şi mai departe sistemul putea fi pornit fără probleme. Ordonanţa este în lucru la Ministerul Muncii, am înţeles de la dl ministru de Finanţe, şi probabil că zilele viitoare va apărea, motiv pentru care insist ca în regim de urgenţă să facem o şedinţă de îndată, special pe acest subiect”, le-a spus edilul aleşilor locali.

Marius Stan s-a declarat de acord cu plata în avans, pe o lună, a serviciilor de încălzire: „Pe sezonul trecut, CET a rămas cu mai bine de 50 de milioane neîncasaţi de la defunctul Apaterm şi cine s-a fript o dată cu ciorbă suflă şi în iaurt. Mi se pare o cerere decentă cu avans o lună, era indecentă prima cerere, de a pune la dispoziţie contravaloarea combustibilului pentru toată iarna”, a spus Stan.

Când vom avea căldură

"Dacă ar fi la noi butonul de pornire a căldurii, am şti cu exactitate când îi dăm drumul. Eu zic că Romgaz şi CET realizează că e vorba doar de nişte formalităţi şi sper să facă toate demersurile pentru pregătirea instalaţiei, astfel încât, atunci când, din punct de vedere juridic, toate lucrurile s-au reglat, să fie apţi pentru a furniza căldură populaţiei".

În acelaşi timp, aleşii au aprobat prelungirea până la 15 noiembrie a Convenţiei pentru asigurarea apei calde.

Citit 1525 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 22:52

4 comentarii

 • postat de Misu
  Miercuri, 28 Octombrie 2015 20:22
  5.13.176.***
  De ce sunt obligat sa platesc eu pentru cei care nu platesc? Cine nu a platit pana acum nu va plati nici de acum incolo. Politicieni incompetenti vor risipi acesti bani, iar in maxim 3 luni acest sistem va cadea, doar ca cetatenii onesti vor trebui sa plateasca, prin taxe si impozite marite, aceste 33 milioane risipite. Cred ca se face campanie electorala pe banii contribuabililor cinstiti. De ce nu au fost intrebati cetatenii daca sunt de acord cu acest imprumut impovarator?.
  0
  4
  Raportează
 • postat de ticu dumitru
  Miercuri, 28 Octombrie 2015 18:13
  89.121.153.***
  Se va regăsi in taxe impozite amenzi etc bunul platnic plateste căldură si apa calda la cei ce nu vor sa platesca rusine Marius Stan
  0
  6
  Raportează
 • postat de Geanina
  Miercuri, 28 Octombrie 2015 11:58
  81.12.149.***
  Nu înţeleg 2 chestiuni:
  - Cu datoria de 50 milioane lei neîncasaţi de CET anul trecut cum rămâne? Nu cumva cei 33 milioane lei îi va lua CET în contul datoriei de anul trecut şi vom rămâne cu buza umflată în iarna asta?
  - Cum se face asigurarea apei calde acum că eu, care locuiesc în centru, nu am la robinet deloc apă caldă? De fapt care este traseul tehnologic acum al apei calde şi la ce parametrii ar trebui să fie aceasta?
  2
  9
  Raportează
 • postat de Marcu
  Miercuri, 28 Octombrie 2015 10:52
  46.97.34.***
  Ce inseamna 33.000.000 lei imprumutati?! Pai sa vedem:
  Ar putea insemna cca 137 salarii a cate 1.000 lei/luna, platite timp de 20 ani pentru a nu face nimic!
  Ar putea insemna banii de cofinantare a unei investitii in infrastructura locala din fonduri europene de cca 110.000.000 lei
  Ar putea insemna rezolvarea problemei sistemului de ticketing digital si monitorizare trafic pentru TRANSURB.
  Ar putea insemna construirea a 250 locuinte sociale.

  De fapt inseamna taxele si impozitele platite anual de cca 6600 galateni buni-platnici, timp de 20 ani, pentru consumul de caldura pe 6 luni a cca 11.200 familii de galateni rau-platnici
  0
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.