Nu preţuim ce avem! Pungi cu gunoi răsturnate în parcarea cu loc de joacă din Micro 19

Nu preţuim ce avem! Pungi cu gunoi răsturnate în parcarea cu loc de joacă din Micro 19
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Primăria vrea să extindă locul de joacă, dar se luptă să convingă şoferii să parcheze în parcare, nu sub geamul apartamentului

„Am reuşit să avem şi noi un loc cât de cât mai civilizat... o parcare şi un loc de joacă în locul garajelor din Micro 19, dar «minunea» n-a rezistat prea mult! Deja au apărut pungile cu gunoaie aruncate «discret» în spatele maşinilor. Sincer nu ştiu care ar fi soluţia, ca să nu se mai repete! Poate că la amenajarea locului trebuiau să fie instalate şi nişte camere video ce ar fi protejat şi parcarea?! Degeaba avem pretenţii la Ecosal dacă printre noi există astfel de specimene. Orice drum dinspre şi la această parcare trece pe lângă un punct de depozitare a gunoiului! E îndeajuns să fie un jeg de om dintr-ăsta ca să strice tot în jur”, ne-a scris un cititor al ziarului, Gabi Totolici. Însoţit de fotografiile martor, gălăţeanul ne-a sesizat situaţia cu speranţa că poate sensibilizăm pe cine trebuie. Şi precizează că, din grijă pentru stomacul nostru, nu a pus şi o poză cu toaleta părculeţului, despre care ştim că e mai mereu înfundată.

Vestea bună este că, potrivit contractului încheiat cu Primăria, firma de pază Only One Security SRL Galaţi ar trebui să asigure, din 2016, şi securitatea locului de joacă din parcare. Care loc de joacă va fi extins, promisiune reiterată de primarul Marius Stan. Asta, desigur, după ce şoferii care locuiesc în blocurile din jur vor binevoi să-şi lase maşina în parcare, nu sub geamul apartamentului, pe trotuar: „Suntem încă în faza de monitorizare, în faza în care Poliţia Locală încă mai are de muncă pentru a conştientiza riveranii să nu mai lase maşinile chiar la scară, cum vor ei, şi să vină să le aducă în parcarea aceea. Eu cred că e o logică simplă: dacă au fost peste 140 de garaje, probabil că erau cel puţin 140 de maşini, nu? Acelea ar trebui să se regăsească în parcarea respectivă! Una dintre cele trei alveole ale parcării se va transforma în parc pentru copii, pentru skateboard, cum e în parcul Viva”, a declarat Marius Stan.

Citit 2207 ori Ultima modificare Vineri, 06 Noiembrie 2015 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.