VESTE BUNĂ! Situaţia ÎNCĂLZIRII centralizate „a fost deblocată”. Iată de CÂND vor avea gălăţenii CĂLDURĂ

VESTE BUNĂ! Situaţia ÎNCĂLZIRII centralizate „a fost deblocată”. Iată de CÂND vor avea gălăţenii CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

* Romgaz a reluat, în cursul zilei de miercuri, furnizarea de gaze naturale către Electrocentrale * Mai bine de 100.000 de gălăţeni aşteaptă să li se încălzească locuinţele


Caloriferele gălăţenilor se vor încălzi la finele acestei luni, cel mai probabil, în perioada 26 - 29 noiembrie. Conducerea Electrocentrale a anunţat, miercuri, că „situaţia a fost deblocată” şi că Romgaz a reluat, chiar ieri, livrarea de combustibil către producătorul de agent termic primar gălăţean. Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale, ne-a declarat că reprezentanţii companiei din Mediaş au perfectat contractul cu CET, iar cea din urmă efectuase plata în avans către Romgaz, fiind astfel eliminat blocajul din sistemul de termoficare. „Din momentul în care Electrocentrale Galaţi începe să primească gaz ar dura, aşa cum am menţionat, în repetate rânduri, între şapte şi 10 zile pentru pornire, însă mă bazez pe experienţa colegilor mei în scurtarea la minimum a acestei perioade. Vom face tot ce este omenesc posibil pentru acest lucru”, a afirmat conducerea CET.

Asta înseamnă că locuinţele gălăţenilor se vor putea încălzi, cel mai probabil, după data de 25 noiembrie. În ceea ce priveşte convenţia cu ArcelorMittal, reprezentantul CET a afirmat că ArcelorMittal a dat curs prelungirii parteneriatului cu autorităţile locale pentru apa caldă a oamenilor, până la repunerea în funcţie a sistemului centralizat: „Între timp, am primit asigurări din partea ArcelorMittal, căreia îi mulţumesc pentru sprijin, în vederea prelungirii implementării soluţiei actuale de furnizare a apei calde până la pornirea sistemului de încălzire”.

Peste 100.000 de gălăţeni aşteaptă căldura!

Chiar dacă directorul general al Calorgal, Cristian Istrate, a declarat, la ultima şedinţă extraordinară a aleşilor locali, că peste 30.000 de apartamente sunt racordate la sistemul public de termoficare, datele furnizate, ieri, chiar de către reprezentanţii societăţii demonstrează ori că şeful unităţii nu cunoaşte nici măcar acest lucru elementar de altfel, dar extrem de important, ori că directorul general al Calorgal s-a pierdut în faţa aleşilor şi a „improvizat” pentru a ieşi teafăr din corzile Consiliului Local. Potrivit reprezentanţilor Calorgal, societatea a încheiat contracte cu 584 de asociaţii din municipiul Galaţi, cu 3.785 de scări de bloc, care au în total în componenţă 87.002 de apartamente. Dintre acestea, 54.965 de apartamente sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare şi depind de lanţul Romgaz - CET - Calorgal, din care însă 14.608 de apartamente figurau ca nefiind locuite. Conform reprezentanţilor societăţii de termoficare, datele au fost furnizate de asociaţii, pe parcursul semnării contractelor cu Calorgal, în perioada iulie – noiembrie 2015.

Citit 7008 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 20:47

21 comentarii

 • postat de Iancu din Hunedoara
  Vineri, 20 Noiembrie 2015 15:08
  91.208.234.***
  Pentru toti analfabetii cu pretentii de oraseni: Condominiu nu condomeniu
  1
  0
  Raportează
 • postat de pentru toarasu administrator IP 89.137.229.***:
  Joi, 19 Noiembrie 2015 23:40
  5.13.130.***
  Tovarase,
  In lumina spiritului revolutionar, care te caracterizeaza dinainte de 89, inteleg de ce nu precupetesti nici un efort pentru a lovi dusmanu de clasa care indrazneste sa ceara eliminarea privilegiilor administatorilor de a primi un comision cinstit pentru plata cu numerar in loc de virament bancar (purtator de comision), la furnizorii de utilitati. Toata lumea stie ca administratorii de asociatii sunt, pur si simplu, imposibil de inlocuit intrucat trebuie sa asigure locatarului care doreste sa plateasca intretinerea, programul cu publicul la ghiseu de la 16-18, martea si joia, chiar daca ar putea, magarul s-o faca la 12 noaptea de pe net.
  Tot administratorul e cel care nu poate fi inlocuit in alegerea echipelor de instalatori calificati la NASA, care solicita 500 lei pentru o vizita la teava sparta in subsol
  1
  3
  Raportează
 • postat de ss
  Joi, 19 Noiembrie 2015 23:32
  5.13.147.***
  Angel poti sa fii convins ca Radu Grosu e un pupincurist de la bugetari ca altfel nu ar fi luat apararea unor nemernici care distrug constant acest oras!
  0
  0
  Raportează
 • postat de dedy
  Joi, 19 Noiembrie 2015 19:13
  89.136.186.***
  Luke ..ai onoarea baga un coment Gandacule :)
  4
  3
  Raportează
 • Joi, 19 Noiembrie 2015 19:08
  89.136.186.***
  Aderizat la Romania cu Trotil la valiza ascuns, tregut fara broblem control la aerobort. Pastrat dolar american blestemat, bentru construit aigea bomba, dat jumadate la taxi, jumate furat tigan din buzunar. Indalnit frate Ahmed, batron magazin, la Galati ajudat la mine. Discutat cu el la cafenea Faleza plan Bum, consumat Faleza egler broaspat, intoxicat cu zalmonel, noi ajuns la sbital, doctor roman durut la cur, noi luat cur fok Cautat la galati Haeropart pentru hantentat nu gazit..Cautat la Galati Poad penru ahantentat nu gazit...Mutat apartament Fratele Ahmed..nu apa nu gaz nu caldura..simtit ca la mine acasa. Draga Stane eu intorc la mine acasa..aici in Galati vazut ca tu faci bine treaba nu e nevoie de boba la voi..PS. STAN LAST LA TINE BOMBA PE FALEZA PETRU TUNEL...BAY
  1
  8
  Raportează
 • postat de NoName
  Joi, 19 Noiembrie 2015 18:00
  5.13.175.***
  ORASUL LUI STAN&BRAN!!!
  1
  9
  Raportează
 • postat de ella
  Joi, 19 Noiembrie 2015 17:05
  89.137.227.***
  Ce administrator ai vazut tu platit cu 3000 de lei?Vorbiti pe la colturi ca tatele,nu va platiti datoriile,dar aveti pretentii.Se vede ca nu esti interesat de cum se conduce o administratie,ce obligatii au cei ce va conduc,dar si obligatii aveti cei ce locuiti in aceste condomenii.E foarte simplu sa intri in casa,sa ai apa calda,caldura,dar cind trebuie sa contribui la repararea unor tevi,sau la deratizarea subsolului,incepi sa tipi ca esti furat.Sa fim seriosi ca daca nu aveti apa calda sau caldura e tot din cauza locatarilor.
  7
  5
  Raportează
 • postat de jean valjean
  Joi, 19 Noiembrie 2015 13:45
  46.97.34.***
  N-am nimic impotriva sa se deie caldurica, mancarica si bauturica pe de-a moaka (gratis).
  Dar intr-un cadru civilizat, organizat, frumos, in azile de mokangii, adunate la periferia orasului.
  6
  10
  Raportează
 • postat de corneliu
  Joi, 19 Noiembrie 2015 13:21
  5.2.205.***
  Asociatiile de locatari (condomeniu) au o mare buba - sunt prea mici. Un condomeniu real, de folos, trebuie sa fie barem cat un cartier. De ce primaria nu este interesata sa incurajeze sau sa sustina apariti acestora e de inteles. Asociatiile sunt la mana serviciilor publice centralizate, niste vaci numai bune de muls. Daca discutam de o asociatie cat un cartier altele sunt costurile - mai mici - si altele sunt optiunile - mai multe. Cand ai in spate mii sau zeci de mii de consumatori poti hotara daca mai accepti ecosal, calorgal, hingheri, apa si chiar energie electrica la tarife de monopol. Poti angaja permanent sau part time avocati, ingineri constructori, experti in administratie, firme pentru curatenie, servicii comunitare fara sa mai fie nevoie sa ceri ceva de la alesi mincinosi. Mai mult nu mai permiti haiducia si abuzul primariei, ei ar trebui sa aibe alta treaba nu jefuirea si abuzarea populatiei!
  6
  4
  Raportează
 • postat de O ASOCIATIE.......NORMALA !!!!!!!!
  Joi, 19 Noiembrie 2015 12:28
  89.137.229.***
  CITESC POSTARILE SI MA MIR CUM LIPSA DE INFORMARE NASTE........MONSTRI !!!!

  1. Fiecare isi vede blidul lui de linte si propria umblatoare.
  Sa desfiintam asociatiile !!!!!! La ce ne trebuie ? Doar ca sa imparta cheltuielile pe scara , femeile de servici si " hotul "de administrator ?

  NU DOMNILOR , asociatia inseamna mult mai mult :

  - Gestionarea exploatarii si intretinerii imobilelor.

  - Completarea si desfasurarea tuturor lucrarilor legate de Cartile Constructiilor.

  - Urmarirea comportarii in timp a cladirilor.

  - Reparatii capitale , curente si intretinerea imobilelor de la subsol pana la sarpanta in calitate de unica autoritate contractanta de lucrari din condominium.
  - Reprezentarea in relatiile cu institutiile statului : primarie , IGSU - pompieri ; politie ;DIICOT , inspectoratul de stat in constructii ,banci , etc
  - Completarea , gestionarea , eliberarea de documente , conform legislatiei in vigoare , - carti de imobil , evidenta populatiei , adeverinte
  pentru vanzarea si cumpararea apartamentelor, calculul si repartizarea cheltuielilor pentru serviciile comune ori individuale , dupa caz.

  SI TOATE ASTEA CA SA INTELEAGA OAMENII DE BUNA CREDINTA DAR SI POSTACII PITECANTROPI , DE CE MECANISMUL DE ADMINISTRARE IN ASOCIATIE NU POATE FI DESFIINTAT.

  DESI AVETI DOAR UN APARTAMENT CA PROPRIETARI SAU LOCATARI , SUNTETI PARTE INTEGRANTA DINTR-UN IMOBIL , CU CATE SCARI O AVEA EL .
  AVETI OBLIGATII COMUNE.......MULTE ALTELE ........SI NU VA FURA NIMENI . VA FURA DOAR PROSTIA VOASTRA.

  DACA VRETI SA TRAITI ALTFEL , LUATI-VA APARTAMENTUL IN SPATE , TRECETI DUNAREA SI TRAITI SINGURI IN PADURE . SAU MUTATI-VA IN VILA CU O CURTE MARE , APA LA FANTANA , CURENT LA GENERATOR SI GAZE DE LA FASOLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VIATA LA BLOC PRESUPUNE DISCIPLINA SI COMPORTAMENT CONFORM LEGII 230 CARE VA DA DREPTUL SA VA ALEGETI CU GRIJA CONDUCEREA ASOCIATIEI !

  PARTICIPATI LA TOATE SEDINTELE SI N-O SA VA FURE NIMENI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  11
  10
  Raportează
 • postat de pt @Radu Grosu
  Joi, 19 Noiembrie 2015 11:36
  151.19.198.***
  D-le Radu Grosu, e inuman sa inghete copiii in scoli sau acasa dar marea parte din vina o au autoritatile. Stan a primit o mostenire grea de la fostele administratii dar nesimtitul de actual primar acuza doar rau-platnicii din sistem uitand sa spuna pe nume cu subiect si predicat ca apaterm (un sistem vechi si falimentar de altfel) a zacut nemodernizat si a fost jefuit de politic . Tot primarul nostru a promis ca se va auzi zanganit de catuse in primarie, chiar s-au platit bani grei pentru niste case de avocatura sa controleze ce s-a facut in primarie inainte de a prelua mandatul. Pana la urma rezultatul controlului nu s-a aflat, totul a fost binemersi inainte iar acum cand s-a ajuns in momentul 0 , ne-a imprumutat pe 20 de ani doar pentru iarna asta fara sa se gandeasca la urmatoarea ca taman vine campania electorala. Pe langa asta , suma de bani cu care ne- a indatorat stan nu stiu cat de justificata e. Nu se stie cat costa repornirea si functionarra sistemului, reparatiile si alte cheltuieli aferente. Nu se stie nimic si avem toate motivele sa fim sceptici, suspiciosi, suparati si revoltati pe individul asta de primar. Alternative ar fi avut in loc sa ne imprumute. Putea accesa fonduri europene pentru izolatii si modernizarea sistemului de incalzire, erau mai multe alternative de a evita mizeria asta de imprumut care ne prelungeste agonia insa primarul a ales calea usoara, probabil si santajat politic de ceilalti ciocoi . Stan a facut un imprumut in numele nostru rai sau buni platnici, cu centrale sau fara si fara sa ne ceara parerea. Multi din cei care si-au montat centrale (ca tot ii acuzi domnule Radu Grosu) nu sunt oameni cu bani. Sunt oameni care au facut rate la banci pentru centrale ca le era frica de minciunile primarului. Sunt oameni satui de sistemul centralizat si primarul ne forteaza sa il finantam in continuare. E tragic ce se intampla in Galati dar de undeva trebuie sa se sparga buba.
  3
  17
  Raportează
 • postat de statul palma barba cot si mugur isarescu
  Joi, 19 Noiembrie 2015 11:22
  82.137.15.***
  Ultimele descoperiri in materie de umanitate arata ca sunt animale mai inteligente decat oamenii ele traiesc in grupuri organizate si manipuleaza tot CE prind
  2
  6
  Raportează
 • postat de Sandel
  Joi, 19 Noiembrie 2015 11:19
  81.12.149.***
  @Iancu Jianu:
  Vorbesti fara sa gandesti!
  Nu are cum sa se desfiinteze Asociatiile de Proprietari, ci doar sa se reformeze, sa se imbunatateasca legislatia, sa fie mai clara si sanctiunile mai dure!
  Exista si alte obligatii ale A.P. pe care nu ar putea sa le execute altcineva: De ex. deratizarea blocurilor, modernizarea scarilor cand este necesar, anveloparea din fonduri europene, expertizarea unor blocuri cand e nevoie, licitarea unor lucrari urgente, gospodarirea spatiului aferent, verificarea si receptionarea tuturor lucrarilor, etc, etc. Toate astea cine crezi ca le poate face??
  Vorbesti ca sa nu adormi..
  6
  9
  Raportează
 • postat de comunism in stare de avar ie
  Joi, 19 Noiembrie 2015 11:18
  82.137.15.***
  Joi dupa miercurea ciuc intrati in partidul lui izmana daca vreti caldura
  3
  7
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 19 Noiembrie 2015 10:30
  5.13.210.***
  asociatiile de propietari ar trebui desfiintate, in forma actuala. Practic ei papa 20-25 de lei pe hartii lumina de pe scara si femeia de serviciu pentru cheltuieli de 3 lei. 18 lei x 60 = un salariu minim brut ptr a avea un sediu , 2 salariati si restul ii baga in buzunar. M-as face si eu administrator ptr 3000 de lei daca mai pun pierderile umflate de la apa race si calda... si "avariile" supraevaluate imi mai bag in buzunarel un salariu! Pai cum sa nu fii hot in colonia fosta romania!
  Lumina de spe scara si femeia de serviciu platita de primarie respectiv electrica si cota parte la fiecare factura de pe scara iar avariile contract cu apa-canal si cota parte la contracte individuale! Nu-ti platesti intretinerea 3 luni... apa rece cu debit cat sa-ti faci nevoile pe avarie si penalitati apoi executare silita! In caz ca ai valori si buniri scumpe... executarea silita imediata! IN cazul cazurilor sociale merge un ajutor de la primarie daca sunt bine intemeiate!

  Solutii sunt dar NU SE VREA!
  Nu vreau sa mai platesc frig, sa fiu frurat, mintit pe fata! La salariile mari din Noul Galati, NU LAS UN LEU!
  7
  15
  Raportează
 • postat de Angel
  Joi, 19 Noiembrie 2015 08:32
  194.105.20.***
  Radu Grosu, probabil ca tu esti unul din galatenii care plateste ca orbul si nu il intereseaza ce plateste. Imi pare rau pentru tine, dar mie nu mi se pare normal sa platesc ce nu consum si sa se bage o basculanta de bani intr-o gaura neagra, indiferent ca se numeste Apaterm sau Calorgal. Nu cred ca e nimeni atat de nebun sa nu vrea caldura, insa nu cu orice cost. Din pacate, marius stan nu e in stare de 4 ani sa vina cu o solutie pe termen lung in privinta problemei incalzirii. Te multumeste faptul ca ai caldura acum, insa iarna viitoare ce va fi? Iar vom face un imprumut pe 20 de ani?
  1
  26
  Raportează
 • postat de Radu Grosu
  Joi, 19 Noiembrie 2015 08:13
  37.221.160.***
  Incredibil de cat de multe prostii sunt capabili sa vorbeasca oamenii.
  Daca nu e caldura, criminalule, nenorocitule. Daca e caldura, se risipeste, sunt avarii, ne ia dracu, lacu.
  Daca la anul sunt alegeri, de asta se da caldura, ca sunt alegeri, ca si cum nu s-ar fi dat in fiecare an.
  Pe unii dintre voi, nici Dumnezeu nu va mai intelege, nici voi nu va intelegeti.
  La oamenii care nu au avut bani de centrala nu se gandeste nimeni. V-ati pus centrala si acum ati devenit mari critici ai sistemului centralizat pe Viata Libera si pe facebook. Ati uitat ca ati cerut acordul vecinilor fara centrala si acum ei au devenit paria scarii de bloc, din cauza lor voi platiti costuri comune.
  Sunteti rai, nu va pasa de copii ca stau si ingheata in gradinite si scoli, nu va pasa de batranii din camine, nu va pasa de bolnavii din spitale. Va pasa de voi, ca platiti costuri comune sau ca vor fi nu stiu ce avarii.

  Asta e societatea galateana. Astia sunt oamenii ei iar cel mai trist este ca probabil, problema caldurii se va rezolva, problema parcurilor s-a rezolvat, problema apei calde se va rezolva, problema drumurilor si a transportului in comun se va rezolva si ea dar PPROBLEMA MENTALITATII si APUCATURILOR VOASTRE PRIMITIVE NU SE VA REZOLVA, NICIODATA!

  Ca de fapt, problema Galatiului sunt galatenii (unii) si modul lor de a gandi.
  Mai ieri injura unul primarul ca e mizerie in nu stiu ce cartier. De parca s-ar duce primarul acolo si ar arunca gunoaie.

  Avem sansa ca in orasul mai sunt si oameni normali la cap. Cu educatie, cu atitudine. Oameni care speram ca se vor implica pentru binele orasului asta ca de carcotasi si comentatori pe facebook si pe aici pe Viata Libera, suntem satui.
  28
  8
  Raportează
 • postat de tradius tunel sman
  Joi, 19 Noiembrie 2015 07:09
  5.102.31.***
  Asta e vestea buna??????????????? Pai stati asa,pe langa vestea asta "buna" vin nenumarate vesti proaste. Sa vedeti ce pierderi vor fi pe sistem ca nefiind utilizat de atata timp vor aparea avarii. Pe langa avarii se stiie ca in sistemul centralizat caloriferele nu se incalzesc cine stie ce dar facturile vor avea un pret exorbitant. Si vestile proaste n se opresc aici. Urmeaza o lista lunga de efecte :
  - primarul in loc sa ne imprumute pe toti cu centrale sau nu, putea accesa fonduri europene pentru a dota unitatile de invatamant, spitale, alte institutii cu centrale termice,
  - imprumutul asta este pentru consum si nu pentru investitii. S-au bagat bani intr-un sistem bolnav si capusat politic.
  - probabil primarul nu va mai avea bani de gale de box pentru ca va trebui sa ii platim rata ca doar nu o va face din buzunarul propriu.
  - strategia asta a primarului este pentru campania electorala pentru ca nimeni nu pomeneste ce se va intampla in iarna urmatoare. Vom mai face alt imprumut, se mai poate face alt imprumut, galatenii au fost intrebati daca sunt de acord?
  - un efect al acestei calduri (eu nu cred ca va exista) sau al imprumtului, este ca de la 1 ianuarie (NOTATI-VA IN CALENDAR) vor creste taxele si impozitele substantial ca doar nu plateste stan rata din buzunarul lui.Practic noi platim din buzunarul nostru campania electorala a lui stan pentru 20 de ani de acum incolo.
  Acum dragi galateni, bucurati-va de caldura de la centrala termica sau de la sistemul centralizat si poate ii ridicati si o statuie primarului pentru ca munceste din greu pentru noi. El saracul chiar se bucura de caldura, cu siguranta are centrala in vila , a pornit caldura de mai mult de o luna .
  5
  35
  Raportează
 • postat de eu
  Joi, 19 Noiembrie 2015 07:06
  109.102.62.***
  sa rezolve urgent problema cu apa calda...referitor la caldura: Dumnezeu cu mila Sa!...suntem condusi de niste incompetenti oricum, numiti doar politic in toate functiile de stat!
  4
  23
  Raportează
 • postat de o baba corporatista
  Joi, 19 Noiembrie 2015 06:44
  5.13.158.***
  Ehe, dar exista si categoria " frumosii debransati ai marelui oras",a caror caldura vine pe teava de gaz, platita la comun, hai sa traim pe veresie!
  8
  16
  Raportează
 • postat de Vasile
  Joi, 19 Noiembrie 2015 04:01
  5.13.168.***
  Sunteti Varza !!! Si de o incompetenta crasa daca la ora asta nu aveti habar de cate apartamente au nevoie de agent termic pentru incalzire. As'vara ce-ati facut ? Va stabileati functiile si salariile ? Grav este ca din prostia si lenea vostra si a primarului fotbalist imprumutul se va duce pe incalzirea subsolurilor si pe aiurea. Rusine sa va fie !!!!
  8
  44
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.