VESTE BUNĂ! Situaţia ÎNCĂLZIRII centralizate „a fost deblocată”. Iată de CÂND vor avea gălăţenii CĂLDURĂ

VESTE BUNĂ! Situaţia ÎNCĂLZIRII centralizate „a fost deblocată”. Iată de CÂND vor avea gălăţenii CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

* Romgaz a reluat, în cursul zilei de miercuri, furnizarea de gaze naturale către Electrocentrale * Mai bine de 100.000 de gălăţeni aşteaptă să li se încălzească locuinţele


Caloriferele gălăţenilor se vor încălzi la finele acestei luni, cel mai probabil, în perioada 26 - 29 noiembrie. Conducerea Electrocentrale a anunţat, miercuri, că „situaţia a fost deblocată” şi că Romgaz a reluat, chiar ieri, livrarea de combustibil către producătorul de agent termic primar gălăţean. Sinan Mustafa, administratorul special al Electrocentrale, ne-a declarat că reprezentanţii companiei din Mediaş au perfectat contractul cu CET, iar cea din urmă efectuase plata în avans către Romgaz, fiind astfel eliminat blocajul din sistemul de termoficare. „Din momentul în care Electrocentrale Galaţi începe să primească gaz ar dura, aşa cum am menţionat, în repetate rânduri, între şapte şi 10 zile pentru pornire, însă mă bazez pe experienţa colegilor mei în scurtarea la minimum a acestei perioade. Vom face tot ce este omenesc posibil pentru acest lucru”, a afirmat conducerea CET.

Asta înseamnă că locuinţele gălăţenilor se vor putea încălzi, cel mai probabil, după data de 25 noiembrie. În ceea ce priveşte convenţia cu ArcelorMittal, reprezentantul CET a afirmat că ArcelorMittal a dat curs prelungirii parteneriatului cu autorităţile locale pentru apa caldă a oamenilor, până la repunerea în funcţie a sistemului centralizat: „Între timp, am primit asigurări din partea ArcelorMittal, căreia îi mulţumesc pentru sprijin, în vederea prelungirii implementării soluţiei actuale de furnizare a apei calde până la pornirea sistemului de încălzire”.

Peste 100.000 de gălăţeni aşteaptă căldura!

Chiar dacă directorul general al Calorgal, Cristian Istrate, a declarat, la ultima şedinţă extraordinară a aleşilor locali, că peste 30.000 de apartamente sunt racordate la sistemul public de termoficare, datele furnizate, ieri, chiar de către reprezentanţii societăţii demonstrează ori că şeful unităţii nu cunoaşte nici măcar acest lucru elementar de altfel, dar extrem de important, ori că directorul general al Calorgal s-a pierdut în faţa aleşilor şi a „improvizat” pentru a ieşi teafăr din corzile Consiliului Local. Potrivit reprezentanţilor Calorgal, societatea a încheiat contracte cu 584 de asociaţii din municipiul Galaţi, cu 3.785 de scări de bloc, care au în total în componenţă 87.002 de apartamente. Dintre acestea, 54.965 de apartamente sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare şi depind de lanţul Romgaz - CET - Calorgal, din care însă 14.608 de apartamente figurau ca nefiind locuite. Conform reprezentanţilor societăţii de termoficare, datele au fost furnizate de asociaţii, pe parcursul semnării contractelor cu Calorgal, în perioada iulie – noiembrie 2015.

Citit 7114 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.