Ne ILUMINĂM FESTIV cu ce avem. Licitaţia pentru "luminiţe" în Galaţi tot nu s-a adjudecat
Foto: În parcul Eminescu, se montaseră, joi, elementele unei feerii luminoase

Ne ILUMINĂM FESTIV cu ce avem. Licitaţia pentru "luminiţe" în Galaţi tot nu s-a adjudecat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După ce, de Serbările Galaţiului, oraşul nu a mai strălucit iluminat festiv, aşa cum eram obişnuiţi de ani de zile, începând de miercuri seara pe strada Domnească s-au aprins câteva perdele luminoase, iar în Parcul Eminescu au fost montate mai multe figurine şi decoraţiuni de Crăciun. Restul oraşului mai are de aşteptat, pentru că, potrivit Primăriei, licitaţia pentru iluminatul festiv al oraşului tot nu s-a încheiat.

Momentan, se montează doar instalaţiile pe care Primăria le are în proprietate. Este vorba despre cele pe care administraţia locală le-a cumpărat în 2014, la un preţ estimativ de 225.000 de lei fără TVA, de la SC RC Energo Install SRL, pentru a crea două feerii, în Grădina Publică şi Parcul Eminescu.

În ceea ce priveşte licitaţia, contractul de închiriere a instalaţiei de iluminat festiv pentru Sărbătorile de iarnă 2015-2016 are o valoare estimată de 2,1 milioane de lei, preţul cel mai mic fiind criteriul de atribuire. Potrivit datelor noastre, în competiţie s-a înscris un singur ofertant, SC MK Lighting SRL din judeţul Hunedoara, având ca terţ susţinător SC MK Illumination SRL din Hunedoara, firme care nu sunt străine de iluminatul festiv al oraşului din anii trecuţi. După cum v-am informat, municipalitatea vrea să ilumineze festiv 32 de străzi, intrările şi ieşirile din oraş, rondourile, intersecţiile, esplanadele, parcurile Eminescu, Rizer, Grădina Publică, Orăşelul Copiilor şi Viva, dar şi sediul şi parcul Primăriei. Oraşul va fi împodobit cu figurine şi perdele luminoase, ţurţuri şi baghete cu efect de picurare, personaje de poveste, dar şi cu nouă brazi artificiali.

Rămâne de văzut când se va întâmpla acest lucru. La finele săptămânii trecute, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, era destul de rezervat: "E o problemă, să vedem, nu ştiu, nu mă exprim. După ce anul trecut am fost unul dintre cele mai frumos iluminate oraşe din ţară, şi ne-aţi certat că am cheltuit prea mulţi bani, se poate ca anul acesta să stăm mai în întuneric. Sper că nu…”.

Foto Marius Negri

Citit 6304 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Decembrie 2015 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.