După articolul „Vieţii libere”, APĂ CANAL studiază PROBLEMA de pe Siderurgiştilor
Foto: Foto Marius Negri

După articolul „Vieţii libere”, APĂ CANAL studiază PROBLEMA de pe Siderurgiştilor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)


În urma articolului „Vieţii libere” de ieri, în care semnalam că filtrele de apă potabilă ale unor gălăţeni de pe strada Siderurgiştilor arată ca scoase din hazna, după doar o lună de utilizare, reprezentanţii Apă Canal s-au autosesizat şi au prelevat, luni dimineaţă, probe de la reţeaua de apă care alimentează blocul SD3A. "Am invitat-o pe doamna de la laborator în subsol şi i-am arătat filtrele. Au luat probă din coloana principală, apoi din casă. Am refuzat să semnez procesul verbal, până nu văd că problema va fi rezolvată”, ne-a spus Paul Eftimie, unul dintre locatari.

Purtătorul de cuvânt al operatorului de apă şi canalizare, Cornelia Arnăutu, ne-a declarat că până laboratorul societăţii va furniza rezultatele, Apă Canal va efectua o serie de spălări ale reţelei care alimentează Siderurgiştilor şi va monitoriza zona respectivă.

"Vom face o spălare amănunţită pe toată reţeaua şi vom monitoriza zona. Este foarte important ce iese la proba de apă şi, în funcţie de rezultat, vom vedea ce mai este de făcut. Până atunci, facem toate verificările, inclusiv la ce este pe conductă. La noi, calitatea apei are prioritate", a afirmat reprezentanta Apă Canal.

CITEŞTE ŞI: Gălăţenii acuză Apă Canal că le DISTRUGE sănătatea

Citit 2149 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 00:37

9 comentarii

 • postat de H3O
  Miercuri, 09 Decembrie 2015 22:26
  5.13.151.***
  Eu unul chiar am participat la discutii comparartiv cu mancatorii de rahat care-i apara in absurd pe cei de la Apa Canal.Nu au folosit nimic din Germania.Neamtul a mai fost si la Constanta si s-a lovit de aceeasi oamani cu cap de butuc(la Brasov au avut castig de cauza).Mentionez ca firma din Germania tocmai intr-un oras de pe malul Dunarii functioneaza si stiu foarte bine cum sa rezolve problema.Cei care scriu aiureli pe net trebuie sa inteleaga ca si ei traiesc in acelasi oras ca si noi si nu in unul virtual asa ca sa punem umarul sa facem lucruri de calitate unde lucram si nu sa improvizam incurajand mediocritatea si implicit sanatatea comunitatii.
  2
  3
  Raportează
 • postat de Tot aia, bei apă din Dunăre, bei de la ApăCanal...diferența este clorinarea...și aia fără măsură turnată în bazine cu bena camionului unitate de măsură.
  Miercuri, 09 Decembrie 2015 20:18
  178.138.63.***
  Și acum pe bune, care-i diferența...bagi filtrul în Dunăre, pui filtrul în borcanul de filtrare pe rețeaua ''de apă potabilă'' pe rețeaua ApăCanal, tot aia, aceiași culoare....bănuiesc că ApăCanal s-a reprofilat devenind Canal de Apă, mizeria este aceiași ca-n Dunăre....acum pe bune, ăștia de la ApăCanal ne blochează rinichii cu aluviunile lor din rețeaua de apă a orașului.
  1
  4
  Raportează
 • postat de neamtul
  Miercuri, 09 Decembrie 2015 09:36
  80.110.19.***
  Pt.H2O
  Deci dle afla ca Apa Canal a folosit acel inhibator de calitate luat de la nemti cca.un an de zile.Da vorbim sa ne dam mari...iar la jigniri nu ne intrece nimenea...
  5
  1
  Raportează
 • postat de Stelicã
  Miercuri, 09 Decembrie 2015 06:02
  5.13.245.***
  Problema nu e calitatea apei care pleaca de la Apa canal-de la uzina de apa.
  Problema e ca pana sa ajunga la consumator trece printr-un sistem vecho, uzat, cu depuneri etc.
  Indiferent ce pleaca de la sursa, pana sa ajunga la consumator se murdareste.
  Solutia e investitia in tevi, tevi care cred ca si-au depasit xu mult durata denviata
  1
  9
  Raportează
 • postat de H2O
  Marți, 08 Decembrie 2015 22:16
  5.13.255.***
  Acum cativa ani in urma a venit o firma din Germania care propunea o solutie de curatare la sistemul de distributie subteran al apei din oras si ptr.tratrea apei de la Uzina de Apa,a carei calitate o vedem intr-un pahar de sticla transparenta(ca sa nu mai zic de o analiza la un laborator adevarat).Dl Gelu Stan(era intr-o vineri si se grabea sa plece la o cumetrie) nu a dat importanta zicand ca mai bine toarna un sac de clor in tancurile de lempezire decat sa cheltuie bani(rational as zice eu)pe o solutie noua.Singurii din oras care au inteles valoarea solutiei date de nemti au fost cei de la Fabrica de Bere din oras.Atat.Acolo tehnologul sef este un super profesionist (belgian) si stie f. bine care-i calitatae apei de aici.Cam despre asta vorbim .Haideti sa vedem pe cei in masura cei abilitati taie in carne vie si sa rezolve problema care priveste pe oricine din acest oras.
  2
  13
  Raportează
 • postat de locatar de la bl R1A str.Sucevei
  Marți, 08 Decembrie 2015 20:51
  5.13.177.***
  Si pe str.Sucevei langa inersectia fara rost apa e oprita deseori si cand vine e neagra . Nu e numai o problema in zona sid.vest!
  1
  7
  Raportează
 • postat de Galatean Suparat
  Marți, 08 Decembrie 2015 18:26
  109.166.129.***
  Ieftiniti apa ca ne aduceti la sapa de lemn .
  1
  15
  Raportează
 • postat de cristi
  Marți, 08 Decembrie 2015 09:44
  5.13.192.***
  Apa potabila din cartierele Dunarea este foarte incarcata microbiologic.
  Dupa ce spal ghiuveta sau cada, in locurile umede apare in 2-3 zile o mazga galbuie alunecoasa.
  Nu mai vorbesc de filtrele de la instalatia de filtrare a apei...... vara gasesc si larve de tantari vii in borcanul filtrului.
  1
  19
  Raportează
 • postat de fanu
  Marți, 08 Decembrie 2015 06:28
  194.105.20.***
  Peste tot, unde exista filter in oras, la fel sunt.........Ar avea curaj cei de la apa canal sa bea din apa pe care o distribuie? Ar trebui filmati toti, inclusive Directorul cum beau din apa care are o "calitate" deosebita.....
  1
  31
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.