Parcul de Soft, uitat de autorităţi/ Strategia de Dezvoltare va fi modificată

Parcul de Soft, uitat de autorităţi/ Strategia de Dezvoltare va fi modificată
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Chiar dacă la Strategia de Dezvoltare a judeţului Galaţi s-a lucrat aproximativ un an şi opt luni, lucrarea nu este încă finalizată, întrucât, la prima dezbatere publică, organizată pe data de 4 decembrie, au fost semnalate o serie de neconcordanţe, dar şi elemente lipsă, astfel că documentul urmează a fi modificat.

Unul dintre semnalele de alarmă a fost tras de Cătălin Aramă, directorul Parcului de Soft din Galaţi, în cadrul căruia Consiliul Judeţului este co-acţionar. Acesta a cerut reprezentanţilor CJ şi firmei care a elaborat strategia să introducă un capitol privind „specializarea inteligentă”. „Trebuie să fim atenţi şi la industriile creative, în care se încadrează şi producţia IT. Să existe un capitol în acest sens, care va ajuta Parcul de Soft pe condiţii de eligibilitate, dar şi punctaj pentru atragerea de proiect”, a spus, printre altele, directorul Parcului de Soft. După ce l-a ascultat, prof. Sergiu Stan, reprezentantul firmei Master Evaluation, a afirmat: „Cea mai mare greşeală pe care am făcut-o este că nu v-am văzut mai devreme”.

În schimb, profesorul bucureştean a ţinut să sublinieze că strategia a fost elaborată având ca suport informaţiile furnizate de autorităţi.

Citit 1890 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.