În locul arborilor tăiaţi/ Primii tei plantaţi pe strada Mihai Bravu
Foto: Foto: Anca Melinte

În locul arborilor tăiaţi/ Primii tei plantaţi pe strada Mihai Bravu
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În locul arborilor seculari, care până în această vară străjuiau strada Mihai Bravu, au fost plantaţi, chiar în această săptămână, tei. Acest fapt ne-a fost semnalat de către gălăţeanul Jean Alexiu, care nu a uitat declaraţiile primarului Marius Stan consemnate în ziarul nostru: „Copacii care s-au tăiat sunt seculari, oricând prezentau pericolul prăbuşirii peste casele din zonă. Proiectul prevede înlocuirea acelor tei seculari cu tei cu diametrul trunchiului de 30 de centimetri. Nu venim cu nişte puieţi! Încercăm să reîmprospătăm flora Galaţiului, pentru că e mai mult decât evident că avem nevoie de mult mai multă zonă verde”, a spus Stan. De asemenea, Agenţia pentru Protecţia Mediului prevede în avizul dat acestei investiţii plantarea a 40 de arbori tineri.

Ce-i drept, teii plantaţi nu sunt groşi chiar de un deget-două, dar nici de grosimea promisă de primar! În schimb, sunt foarte înalţi!

Potrivit unui inginer silvic căruia i-am cerut părerea, teii plantaţi au şanse mari să se prindă dacă au fost respectate toate condiţiile de plantare. Momentul ales pentru plantarea lor, spune specialistul, este foarte bun, pentru că pământul nu este încă îngheţat, iar teii nu mai au frunze verzi.

Să sperăm că toţi copăceii plantaţi vor rezista acestei ierni şi vor înverzi la primăvară.

Reamintim că modernizarea străzii Mihai Bravu este realizată de Primăria Galaţi cu fonduri împrumutate de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Investiţia, conform panoului de lucrări, trebuie să fie gata pe 22 martie 2016. Executant este firma Tancrad, care a câştigat licitaţia cu o ofertă de 4.846.576 de lei, fără TVA. Serviciile de dirigenţie de şantier sunt asigurate de SC Loconfort SA, contra sumei de 106.580 de lei, fără TVA.

  

Citit 2670 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2015 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.