Reabilitare de milioane pentru Grădina Publică

Reabilitare de milioane pentru Grădina Publică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grădina Publică îşi va schimba look-ul graţie unei reabilitări în valoare de 12.249.760 de lei. Aleşii locali au avizat lucrările de intervenţii propuse pentru anul 2009, în vederea modernizării.

În hotărârea de Consiliu Local este descrisă starea grădinii: „În partea de nord-est a Grădinii Publice sunt zone cu alunecări de teren pe versant, aleile sunt deteriorate, tasate parţial, necesitând refacerea acestora. Terenurile de tenis au fost afectate de alunecările de teren, fiind scoase din funcţiune”.

În proiectul de modernizare sunt prevăzute: plantarea a 15.400 de arbori şi arbuşti - tei, platan, castan, jugastru, frasin, gazon şi flori, renovarea gardului, a fântânii, a chioşcul de fanfară, două locuri de joacă pentru copii,  refacerea scării ornamentale de pe versant, amenajarea parcării în partea de est a parcului.

Iluminatul exterior se va realiza cu ajutorul unor corpuri de iluminat de tip stâlp, pe aleile de acces, şi cu proiectoare orientate spre arbori. Parcul va fi echipat cu un sistem de irigat semi-automat.

Durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni, iar sursele de finanţare sunt fonduri structurale şi locale.

Citit 702 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.