Gălăţenii ar putea rămâne FĂRĂ CĂLDURĂ chiar de luna viitoare! Ce spune Romgaz

Gălăţenii ar putea rămâne FĂRĂ CĂLDURĂ chiar de luna viitoare! Ce spune Romgaz
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Romgaz confirmă că va sista furnizarea de gaz către Electrocentrale, dacă nu va primi rata aferentă lunii ianuarie din contul datoriilor de iarna trecută


Cei aproximativ 100.000 de gălăţeni care depind de încălzirea şi apa caldă în sistem centralizat riscă să nu mai primească energie termică, peste doar câteva zile. Romgaz confirmă că va sista furnizarea de gaz către Electrocentrale (CET), în cazul în care societatea gălăţeană, producătoare de agent termic primar, nu va plăti rata aferentă lunii ianuarie în contul datoriilor din sezonul rece trecut, conform convenţiei de eşalonare încheiată în luna noiembrie.

"Dacă nu se respectă convenţia de eşalonare, nu se va mai încheia contract pentru luna viitoare. Relaţia noastră contractuală este cu Electrocentrale Galaţi, prin urmare condiţiile contractuale sunt cele stabilite de comun acord cu aceştia", ne-a transmis Biroul de Presă al Romgaz.

Întrebaţi care este valoarea ratei lunare pe care CET trebuie să o achite către companie, reprezentanţii Romgaz s-au "împiedicat" de "confidenţialitate" şi ne-au comunicat că "rata face parte din contractul de eşalonare, care condiţionează contractul de furnizare, iar reperele de preţ din cele două contracte sunt confidenţiale". Potrivit lui Sinan Mustafa, administratorul special al CET, Electrocentrale trebuie să vireze, în ultima săptămână a fiecărei luni, mai bine de 1,1 milioane de lei către Romgaz şi peste 344.000 de lei către Transgaz. Bani pe care, aşa cum v-am mai informat, susţine că nu-i deţine, din cauza "plăţilor insuficiente" făcute de lichidatorul Apaterm (CC Insol IPURL).

"Sunt împiedicată să vând, din cauza contestaţiilor"

Corina Curutz, reprezentantul CC Insol IPURL, a confirmat că ritmul recuperării creanţelor de la populaţie a fost destul de lent, atât în luna decembrie, în perioada sărbătorilor, cât şi la începutul lunii ianuarie. Lichidatorul Apaterm a afirmat că, "din cauza contestaţiilor făcute de sindicat, activitatea de recuperare a creanţelor este blocată şi stăm doar în încasările de la populaţie". Corina Curutz a precizat că intenţiona să scoată la licitaţie cele peste 80 de garsoniere din cadrul căminului de nefamilişti al Apaterm şi spaţiile comune, a căror valoare, conform evaluării, se ridică la 600.000 de euro, însă foştii salariaţi ai Apaterm, reprezentaţi de sindicat, au contestat decizia. "Legea le oferă posibilitatea să facă contestaţii, pierdem timp şi stăm cu activitatea parţial blocată, dar nu avem ce face", a spus Corina Curutz.

Cristinel Ciubotariu, liderul de sindicat al foştilor salariaţi ai Apaterm (acum, lider de sindicat la Calorgal), susţine că a contestat decizia lichidatorului, întrucât crede că îndreptăţiţi să cumpere garsonierele sunt actualii locatari ai căminului. "Şi cu cele 82 de familii ce fac? Le lasă pe drumuri, le aruncă în stradă? Eu nu mă împotrivesc vânzării acestor spaţii, dacă se vând către locatari, căci nu sunt obligaţi să le scoată la licitaţie. Nu am ce comentarii să fac. Nu noi am numit CC Insol, ci Electrocentrale. Mustafa, când a băgat Apaterm în faliment, ar fi trebuit să-şi facă o minimă analiză, care să prevadă toate efectele legale ce pot surveni", a spus Ciobotariu, care a afirmat totodată că pe această temă au fost o serie de discuţii între municipalitate şi fostul director general al CET, Octavian Graure, în sensul vânzării bunurilor către actualii locatari. Cu toate acestea, conform Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 822 din 14.01.2016, Primăria şi-a dat acordul pentru valorificarea locuinţelor.

Conducerea CET afirmă că, până pe data de 15 ianuarie, societatea a încasat de la Apaterm, în contul datoriilor din sezonul rece 2014-2015, doar 105.000 lei.

CITEŞTE ŞI: Chiar şi cu PLATA ÎN AVANS, Galaţiul RISCĂ să rămână FĂRĂ CĂLDURĂ. ABSURD, DAR ADEVĂRAT!

Citit 5555 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2016 00:05

12 comentarii

 • postat de foarte bine
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 22:02
  95.76.33.***
  eu ma tot intreb cand vor lua sfarsit abuzurile? de functie, de influienta, de toate natiile... chiar nu vede nimeni ca sistematic in ultimii 15 ani s-a distrus toata industria orasului? chiar nu vede nimeni ca astai care-i alegem noi sa ne reprezinte ne fura ca-n codru? chiar nu ia nicio autoritate initiativa sa verifice de unde au bani dintr-un salariu de bugetar de vile mercedesuri si nu stiu cate apartamente? chiar vreti ca intr-o zi sa bubuie orasul pentru ca nu mai e nimic de munca si de furat? cred ca e timpul sa schimbam ceva, nu credeti? cine se baga? nimeni... drept dovada ca cei ce tipa prin comentariile astea de fapt traiesc bine, stau la caldura si ii doare in p**** de ce se intampla... nu constientizeaza ca intr-o zi se termina si caldurica si painica si toate, ce sa mai zic de copii lor care vor avea un oras de rahat intr-o societate de rahat, asa cum ne-o facem.
  daca as deschide gura (si dosarele) bineinteles, multi din cei de acolo ar disparea ca secerati.... pornind de la istrate (care mereu am zis:cu tine incepe apaterm si cu tine se termina) si teeminand cu alesii poporului cc insolv sprl. aveti grija ca sunteti in penal, sprl. platile care le faceti nu le faceri bine, verificati legea, in baza careia functionati ca entitate si vedeti care-i buba.... lasati-i pe cristinel ciubotariu care in timpiul conducerii Stratulat era miel bland (primea tatza de supt) si acum e zmeu paraleu.... ca nu mai are cum plati rate la casa de la primarie... lasati-o pe zaharia care pe o parte da in judecata asociatiile de proprietari si pe partea privata ii ajuta sa castige in instanta... merg greu recuperarile, nu? lasati-le pe directoarele economice langa si cosmiuc care au facilitat plati in afara termenelor din scadentar, "la placere", lasati oameni precum ispas, care sufera in tacere din cauza ca primo srl nu mai aduce cascavalul la cotetz. asgia sunt oameni de baza, ah, dar sa nu uitam nume celebre ca: Teodoru, baiatu de cules si umplut sacii lu Cubasa (a cazut cubasa, a cazut si teodoru), sa-l amintim si pe celebrul magearu dragos, sef din primul an intr-un sector deztul de important : achizitiile publice!!! avem un castigator!!! bine inteles, sursa nu se divulg, dar se spune ca cubasa era curat pana canx o anume doamna a inceput sa-i aduca"angajati cu comision" pe banda rulanta (2008-2010) creca se angajau toti activistii psd in apaterm daca nu venea insolventa.... si ar fi multe tare de spus.
  sincer, imi doresc sa-si practice toti mezwria, in italia sau anglia.... nu sa faca nicio puscarie... sa-i trimit 'a munca in italia cu meseria lor....
  1
  8
  Raportează
 • postat de luke
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 20:55
  89.137.225.***
  Pai bun...unde sunt acei bani imprumutati pt a asigura BUNA FUNCTIONARE A SISTEMULUI:))?!
  Un pic mai e si va fi inchis definitiv acest sistem pagubos.Se va descurca lumea...nu e sfarsitul lumii....numai cine nu vrea,nu isi monteaza centrala.Sa fim seriosi;500..600ron intretinerea??:))CEI CE NU PLATESC II DOARE IN FUND...Ei uite ca o sa mai aveti caldura din parti...cat de curand.
  Stie Stan ce face.....SURVIVAL OF THE FITTEST
  1
  10
  Raportează
 • postat de ella
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 16:41
  89.136.185.***
  Anul trecut m/am certat in scris cu cei de la A.N.R.P. SI STITI CE AU RASPUNS in privinta acelor parti comune?Da e adevarat ca aste o lege proasta,dar pina cind se va modifica legea se merge pe cea veche.Deci noi prostii platim in continuare cea ce nu consumam.De ce noi cei cu centrale nu am fost despagubiti atit timp cit cei ce nu au beneficiat de incalzire centralizaraanul trecut nu au avut agent termic?Cum e posibil ca firmele de repartitoare la o scara de bloc,unde au mai ramas la sistemul centralizat numai o garsoniera si 2 apartamente,restul de 12 apartamente au centrala,sa plateasca pierderi la subsol,pentru un apartament cu 3 camere suma de 54 de lei?Nu e hotie la drumul mare?Trebuie sa intelegeti oameni buni ca facind un mic efort,le inchideti acestor hoti robinetul de la care sug.Si aceste firme de repartitoare sint tot niste hotii.
  1
  17
  Raportează
 • postat de Dumitrescu Adrian
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 14:48
  213.218.53.***
  ap. 4 camere, 3 persoane, fara contract cu noul carolgal - deci 0 parti comune, factura gaze 200-250 lei pe luna de iarna
  0
  13
  Raportează
 • postat de ionascu
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 13:47
  213.218.53.***
  bloc 4 etaje ap. 2 camere cu centrala proprie si 50mp a venit de plata de la ista / apaterm pentru parti comune 58 lei !
  avand 4 tevi subtiri care sunt izolate deja

  sa nu le tai ?
  1
  22
  Raportează
 • postat de bastinas in M21
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 12:36
  89.136.5.***
  Un vecin, fara centrala, a venit si ne-a comunicat : 2 camere, 3 persoane, decembrie, ceva mai nult de 500 ron.doar caldura! cu totul pe la 750ron/luna. Trageti voi concluzii !
  1
  15
  Raportează
 • postat de lus
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 12:09
  95.77.107.***
  Chestia cu partile comune este o mare hotie, cel care ainventat asemenea aberatie a fost si este un tampit . Acesti bani sunt incasati pe nedrept . El sustine ca eu primesc caldura de la vecin prin peretii comuni . Dar vecinul nu primeste de la mine caldura prin pereti atunci cand este oprita caldura din cauza numeroaselor opriri din cauza avariilor? Pe mine cine ma despagubeste si imi fac caldura de la centrala proprie de apartament ? Sau caldura de la mine nu se duce la vecini ? Vedeti ? Tocmai aici este hotia . Indemn cat mai multi galateni sa-si monteze centrala in apartament , chiar daca asta implica un oarecare efort financiar , dar se merita si nu mai stati la mana hotilor.
  1
  23
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 11:53
  213.218.53.***
  in timp ce noi stam prin subsoluri inca inventand apa calda.... altii se DEZVOLTA !!


  STIRE:


  Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) a înregistrat pe parcursul anului trecut 924.459 de pasageri îmbarcaţi, respectiv debarcaţi, cu 26% mai mult faţă de 2014, depăşind numărul maxim înregistrat în 2011, de 853.347 de pasageri.

  Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internaţional Traian Vuia Timişoara, în 2015, numărul de zboruri a crescut faţă de anul precedent cu 13%, de la 10.293, la 11.661 zboruri.

  "Dacă în perioada anterioară, o pondere mare a traficului de pasageri o reprezenta traficul de tranzit (42% în 2008, scăzând apoi până la 7% în 2013), în 2015, pasagerii locali, îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, regiunile adiacente, reprezintă o majoritate covârşitoare (99,93% pasageri locali şi doar 0,07% pasageri aflaţi în tranzit)", se menţionează în comunicat.

  Ca pondere pe companii aeriene, la numărul de pasageri, Wizz Air deţine o cotă de 60%, în creştere faţă de 2014, urmată de companiile Lufthansa şi TAROM.

  Cursele charter au înregistrat o creştere semnificativă în 2015, numărul de pasageri înregistraţi în perioada mai-septembrie fiind cu 54% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
  "Antalya a rămas destinaţia favorită, însă turiştii s-au îndreptat şi spre patru insule greceşti Creta, Rhodos, Zakynthos şi Skiathos", se menţionează în comunicat.

  În 2015, destinaţiile preferate ale pasagerilor au fost Munchen, Bucureşti şi Bergamo, reprezentând din totalul numărului de pasageri ai AIT 19%, 17%, şi, respectiv, 9%. Tot în cursul anului trecut a fost deschisă o nouă rută spre Torino, cu două curse pe săptămână, însă pe o perioadă scurtă de timp (lunile martie - mai), precum şi o nouă destinaţie de vacanţă din Grecia - insula Rhodos - care s-a clasat ca fiind a treia destinaţie favorită a turiştilor, din cele cinci existente.

  În prezent, Timişoara are legături aeriene cu 16 destinaţii importante din şase ţări europene, dintre care două aeroporturi (Bucureşti şi Munchen) oferă şi zboruri de conexiune, practic, spre întreaga lume.

  În ceea ce priveşte traficul de marfă, în cursul anului 2015 s-a înregistrat o creştere de 35% faţă de anul precedent, fiind procesate un număr de 2.606 tone. Un eveniment extrem de important petrecut în 2015, atât pentru Aeroportul Internaţional Timişoara cât şi pentru zona de vest a ţării, îl reprezintă lansarea terminalului DHL la aeroport.

  'Existenţa unui centru logistic pe Aeroportul Internaţional Timişoara al unei companii precum DHL, liderul pieţei internaţionale de curierat expres şi logistică, este extrem de importantă pentru aeroport şi nu numai. Acest fapt va conduce la o creştere semnificativă a atractivităţii economice a zonei de afaceri din jurul Timişoarei şi implicit potenţează creşterea traficului de pasageri. Estimăm pentru anul 2016 că traficul de mărfuri va înregistra o creştere de aproximativ 40%, suplimentar faţă de creşterea de 35% înregistrată în 2015 faţă de 2014', a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

  Anul 2015 a fost un an cu rezultate în creştere şi din punct de vedere economic pentru Aeroportul Internaţional Timişoara. Cifra de afaceri a crescut în 2015 cu 20%, la 30.756.000 lei faţă de 25.686.071 lei în 2014, iar marja profitului societăţii pe 2015 a fost de 4,5%, faţă de 2,2% înregistrat în 2014.

  'Ne propunem ca anul 2016 să aducă pentru Aeroportul Internaţional Timişoara, pe lângă o creştere a traficului de pasageri (peste 1 milion de pasageri) şi a traficului de marfă, introducerea unor destinaţii noi care vor fi anunţate în timp util şi care vor veni în sprijinul pasagerilor, oferindu-le posibilităţi de călătorie variate. De altfel, aşa cum ne-am propus, începutul anului 2016 a dat startul deschiderii de noi destinaţii şi noi parteneriate cu companii aeriene, respectiv destinaţia Eindhoven - Olanda, spre care se vor opera zboruri începând cu 29 martie 2016, şi noua bază aeriană a companiei Ryanair, în premieră pentru România, care va opera zboruri începând cel mai târziu de la data de 1 noiembrie 2016, spre destinaţiile: Bucureşti, Londra-Stansted, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Berlin, Dusseldorf-Weeze, Frankfurt-Hahn', a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.
  3
  6
  Raportează
 • postat de marius sta-li-n
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 10:03
  5.13.140.***
  Dragi tovarasi si prieteni, asistam la cele mai inalte metode de manipulare existente, traim vremuri importante pentru natiune, armata e cu noi, nu mai trageti opriti focul nu mai sunt gaze gaze gaze gaze

  nu trageti sunt eu lascarica, armata e cu noi, 3 detasamente de teroristi se indreapta catre televiziunea libera si democrata

  ne vom intalni in piata revolutiei in fiecare luna

  eu marius stan nu promit mai mult decat pot face


  s-au scos i,pozitele pe meditatii

  savanti fizicieni romani au descoperit gaura neagra, gaura neagra arata ca o vila si se hraneste cu gaze trebuie sa faceti meditatii in spirala lui bivolaru ca sa intelegi fizica atomului neplatotor de taxe  ura!!!! am invins
  5
  6
  Raportează
 • postat de unGURU
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 06:15
  94.176.183.***
  S-a trezit si Musta-fa din erek-tie.... Ei carmaciule , ai vazut ce a insemnat sa trimiti in faliment Apat erm ? Alearga acum dupa datorii ca nu o sa le vezi niciodata . Cand te implorau autoritatile si angajatii Apaterm sa gasiti solutii cei din CET erau zmeii zmeilor . Falimentul scrie pe CET - Calorgal si nu in ultimul rand Primar . Dar cu ultimul ce mai conteaza , sfarsit de mandat , sifonarea a functionat la capacitate maxima, DNA nu are treaba in zona , totul este perfect . Cadru perfect pentru dintos sa se arunce in jiltul nprimariei .
  13
  16
  Raportează
 • postat de Text corectat
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 05:27
  84.117.40.***
  Cei aproximativ 10.000 de gălăţeni care depind de încălzirea şi apa caldă în sistem centralizat
  5
  9
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 00:29
  79.116.108.***
  DECONECTATI MORTUL DE PE ARATE!
  Sistemul centralizat al orasului a fost voit falimentat si distrus, DE ALESI prin suprataxarea, hotii din asociatiile de locatari protejati de primarii iar partidele si-au sustras banii de campanii electorale! Apoi vine muISTA (CEA MAI MARE PRODUCATOARE DE PROFIT ILLICIT) si distruge cea mai ramas... ajungând la 2 camere caldura de 500 de lei inloc de 230 LA ACELASI APARTAMENT inventând metode de calcul empirice. Vine chioru in 2010 si pune taxa pe coloane in spatiul PRIVAT si pune capac!
  Ajungem sa platim inca 80-150 de lei pe partile comune! Noroc ca multi s-au saturat sa ramana in frig si fara apa calda desi erau buni platnici!
  NU ATI VRUT IN 26 DE ANI SA CONTORIZATI CORECT SI INDIVIDUAL APA SI CALDURA! Oamenii nu mai traiesc cu vorbe, incep sa se
  destepte... de asta in 2015 si-au montat centrale cred ca peste 10.000 de galateni!!!!!!!!!

  Nu vreau sa mai platesc HOTI... nu-mi permite caracterul si nici portofelul!!!
  7
  42
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.