Lărgirea STRĂZII TRAIAN, scoasă la licitaţie. Cât COSTĂ contractul
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

Lărgirea STRĂZII TRAIAN, scoasă la licitaţie. Cât COSTĂ contractul
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Până pe 9 februarie, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă oferte pentru modernizarea arterei Traian, între Metro şi strada Brăilei, mai exact pentru lărgirea carosabilului. Contractul scos la licitaţie este estimat la 4.399.585 de lei fără TVA, din fonduri bugetare, şi are drept criteriu de atribuire preţul cel mai scăzut.

După cum v-am mai informat, municipalitatea doreşte extinderea părţii carosabile de la şapte la 14 metri (patru benzi de circulaţie), pe segmentul cuprins între străzile Brăilei şi Tecuci. De ce? Pentru că, după cum se arată în documentaţia de proiectare realizată de SC Sirius Proiectare Studii SRL - firmă plătită de Primărie cu 65.680 de lei fără TVA - strada Traian are, pe sectorul cu pricina, un profil caracteristic străzilor de categoria a III-a şi, odată cu creşterea intensităţii traficului, se impune eliminarea acestui punct de strangulare a circulaţiei şi aducerea la parametri normali pentru arterele de categoria a II-a.

Lărgirea străzii la patru benzi, plus trotuarele de câte 1,5 metri, se va realiza printr-un coridor de expropriere în suprafaţă de 3.154 metri pătraţi. O expropriere pentru care sumele individuale aferente despăgubirilor acordate proprietarilor se ridică la 4.706.415 de lei cu TVA.

Misiunea câştigătorului

Conform documentaţiei, compania sau asocierea de firme care va câştiga licitaţia va avea, ca primă misiune, demolarea imobilelor de la numele pare de pe strada Traian: 8, 10, 12, 14, 20, 22, 24, 26, 28, 34, 52 şi de pe strada Brăilei nr. 18.

Conform documentaţiei de licitaţie, pe segmentul de lărgire a carosabilului va fi înlocuit în totalitate sistemul rutier existent. În ceea ce priveşte reţelele, va fi înlocuită conducta şi se vor reface branşamentele de apă potabilă. De asemenea vor fi schimbate căminele de racord pentru canalizarea menajeră, vor fi colectate noile guri de scurgere la colectorul existent. Va fi înlocuit şi tronsonul de conductă din reţeaua termică şi de apă caldă menajeră, dar şi sistemul de iluminat public.

Optimism?

În toamna anului trecut, city-managerul Galaţiului, Aurel Vlaicu, era suficient de optimist să creadă că în toamna acestui an şoferii ar putea rula pe patru benzi pe toată strada Traian: "Probabil că în primăvară va începe şantierul. Pot să spun, însă, că nu e nevoie de un termen foarte mare, având în vedere că nu e vorba de o lungime foarte mare de stradă, ci doar de demolări şi de amenajarea a ceea ce înseamnă şosea. În toamnă s-ar putea circula pe strada Traian pe patru benzi, fără probleme. Proiectul este unul necesar, nu un moft”, declara administratorul public.

Citit 6149 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2016 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.