La Galaţi NU a început EUTANASIEREA. Câinii din padoc ar putea fi ADOPTAȚI în străinătate

La Galaţi NU a început EUTANASIEREA. Câinii din padoc ar putea fi ADOPTAȚI în străinătate
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Ionuţ Pucheanu, directorul Serviciului Public Ecosal, a declarat că la Galaţi nu a început procedura de eutanasiere a câinilor fără stăpân din padoc. Cel care decide acest fapt este împuternicitul primarului, Cristian Capeţis, directorul Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări Publice din Primărie. Potrivit lui Pucheanu, din momentul nominalizării împuternicitului primarului şi până acum, au fost strânşi de pe domeniul public, în medie, 15-20 de câini pe zi.

„Noi suntem simpli executanţi, şi asta am fost mereu, ducem la îndeplinire comenzile date de către aparatul Primăriei. Problema este că suntem limitaţi din punct de vedere al locurilor de cazare. Degeaba mă pui să adun şi o mie de câini dacă nu mai am locuri decât pentru zece. Ceilalţi 990 ar trebui să-i ţin pe lângă padoc, pentru că nu mai întrunesc condiţiile legale de ţinere a câinilor în adăpostul public”, a explicat directorul Ecosal.

Potrivit lui Ionuţ Pucheanu, în padocul de pe Zimbrului sunt aproximativ 1.150 de câini, iar în cel din zona Metro – aproximativ 250. Acest padoc mai mic poate fi extins cu circa 1.200 de locuri, pentru că sunt îndeplinite normele legale şi există documentaţii în acest sens. În plus, poate fi folosit proiectul de la padocul de pe Zimbrului, şi asta înseamnă o reducere de costuri şi de timp.

Maidanezii, câini utilitari

Pentru iubitorii de câini vestea bună este că niciun patruped din padoc nu a fost eutanasiat, ba mai mult, există şansele adopţiei în străinătate. „Nu s-a început procedura de eutanasiere. Încă suntem în discuţii cu diferite asociaţii de protecţia animalelor, care se arată extrem de interesate pentru eliberarea padocului, pentru a-i adopta, a-i lua peste graniţă. Am vorbit chiar aseară cu una dintre reprezentantele unei asociaţii din Marea Britanie. O aşteptăm săptămâna viitoare la Galaţi să vedem exact ce putem face în acest sens”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Directorul Ecosal spune că, în anii trecuţi, graţie colaborării cu asociaţia britanică, au fost preluaţi 20-30 de câini. Maidanezii care vor fi adoptaţi acum îşi vor găsi familii iubitoare sau ar putea intra în programe de pregătire pentru a deveni câini utilitari.

Citit 3371 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.