La Galaţi NU a început EUTANASIEREA. Câinii din padoc ar putea fi ADOPTAȚI în străinătate

La Galaţi NU a început EUTANASIEREA. Câinii din padoc ar putea fi ADOPTAȚI în străinătate
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Ionuţ Pucheanu, directorul Serviciului Public Ecosal, a declarat că la Galaţi nu a început procedura de eutanasiere a câinilor fără stăpân din padoc. Cel care decide acest fapt este împuternicitul primarului, Cristian Capeţis, directorul Direcţiei de Infrastructură şi Lucrări Publice din Primărie. Potrivit lui Pucheanu, din momentul nominalizării împuternicitului primarului şi până acum, au fost strânşi de pe domeniul public, în medie, 15-20 de câini pe zi.

„Noi suntem simpli executanţi, şi asta am fost mereu, ducem la îndeplinire comenzile date de către aparatul Primăriei. Problema este că suntem limitaţi din punct de vedere al locurilor de cazare. Degeaba mă pui să adun şi o mie de câini dacă nu mai am locuri decât pentru zece. Ceilalţi 990 ar trebui să-i ţin pe lângă padoc, pentru că nu mai întrunesc condiţiile legale de ţinere a câinilor în adăpostul public”, a explicat directorul Ecosal.

Potrivit lui Ionuţ Pucheanu, în padocul de pe Zimbrului sunt aproximativ 1.150 de câini, iar în cel din zona Metro – aproximativ 250. Acest padoc mai mic poate fi extins cu circa 1.200 de locuri, pentru că sunt îndeplinite normele legale şi există documentaţii în acest sens. În plus, poate fi folosit proiectul de la padocul de pe Zimbrului, şi asta înseamnă o reducere de costuri şi de timp.

Maidanezii, câini utilitari


Pentru iubitorii de câini vestea bună este că niciun patruped din padoc nu a fost eutanasiat, ba mai mult, există şansele adopţiei în străinătate. „Nu s-a început procedura de eutanasiere. Încă suntem în discuţii cu diferite asociaţii de protecţia animalelor, care se arată extrem de interesate pentru eliberarea padocului, pentru a-i adopta, a-i lua peste graniţă. Am vorbit chiar aseară cu una dintre reprezentantele unei asociaţii din Marea Britanie. O aşteptăm săptămâna viitoare la Galaţi să vedem exact ce putem face în acest sens”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

Directorul Ecosal spune că, în anii trecuţi, graţie colaborării cu asociaţia britanică, au fost preluaţi 20-30 de câini. Maidanezii care vor fi adoptaţi acum îşi vor găsi familii iubitoare sau ar putea intra în programe de pregătire pentru a deveni câini utilitari.

Citit 3233 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 19:30

23 comentarii

 • postat de Maria
  Vineri, 25 Martie 2016 00:17
  95.76.145.***
  La DNA ce se mai aude cu dosarul despre furtul si spalaea banilor destinati cainilor comunitari?
  0
  1
  Raportează
 • postat de ADINA
  Miercuri, 23 Martie 2016 22:31
  5.13.199.***
  Ma intreb a suta si mia oara ce se intampla cu banii din taxa de ecarisaj pe care o platim odata cu impozitele?!?
  Se strang sume fabuloase din acesta taxa. Insusi Dl.Pucheani, acest "catindat" la primaria Galati spunea ca sunt in jud de 1 500 000 RON stransi din aceasta taxa.
  Cate padocuri noi pentru caini au fost construite????? Cate campanii de sterilizare gratuita a maidanezilor s-au facut in Galati din acesti bani????Cate actiuni de popularizare a STERILIZARII ca: SINGURA MASURA VIABILA SI UMANA DE A TINE SUB CONTROL NUMARUL ANIMALELOR FARA STAPAN ????? - campanii ce ar trebui facute atat in mediul urban, dar mai ales in mediul rural unde atitudinea fata de animale este mai rudimentara.
  Raspunsul este unul singur: ZERO.
  ZERO VOTURI IN CAMPANIA ELECTORALA.
  0
  7
  Raportează
 • postat de Silver Moon
  Miercuri, 23 Martie 2016 21:32
  100.99.73.***
  Daca e asa, atunci voturile iubitorilor de animale vor merge catre domnul Pucheanu care nu s-a repezit sa-i omoare, cu toate ca a avut hartie de la primar sa eutanasieze 500 de caini. Daca este bunavointa se pot gasi solutii alternative. Austriecii si elvetienii vor veni sa-i adopte pe toti 500, asa cum au adoptat in ultimii 2 ani vreo 700, nu vor lasa sa fie omorati cainii carora ei le trimit hrana de ani de zile, le-au pus acoperisuri la tarcuri si jgheaburi pentru mancare.
  2
  5
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 23 Martie 2016 16:40
  84.117.45.***
  Votul meu la urmatoarele alegeri locale va depinde si de cum D-nul Pucheanu , seful ECOSAL, va gestiona problema strangerii de pe strazi a cainilor vagabonzi ! Si sunt sigur ca nu numai al meu !
  1
  3
  Raportează
 • postat de marius
  Miercuri, 23 Martie 2016 16:16
  95.77.107.***
  ptr.cei care nu iubiti maidanezii!nu va faceti griji !la Ecosal cainii sant ucisi prin infometare! totusi nu este vina lor ca s-au nascut si sant pe strazi.in primul rand toti oamenii ar trebui sa-si sterilizeze cainii si-n al doilea rand autoritatile la nivel national ar fi trebuit sa ia masuri de sterilizare a tuturor cainilor.la cati bani s-au alocat ptr. acesti maidanezi cred ca sterilizam toti cainii din vreo trei tari.
  2
  8
  Raportează
 • postat de vali
  Miercuri, 23 Martie 2016 14:17
  5.13.169.***
  Nu stiam ca exista caini in padoc ca, strazile sunt pline........
  2
  11
  Raportează
 • postat de Magu
  Miercuri, 23 Martie 2016 13:07
  93.122.171.***
  Dle Puchenu cam tarziu va vin ideile... ce ati facut pana acum? ar fi interesant un raport public fie el si cosmetizat.
  Daca pana acum din postura de conducator al SP Ecosal nu ati reusit sa rezolvati problema/ nu ati putut (vrut) sa aplicati legea sau macar sa veniti cu plan anterior candidaturii .. cum veti reusi ca primar?
  Haideti sa nu furam viitorul copiilor nostri !
  2
  21
  Raportează
 • postat de clau
  Miercuri, 23 Martie 2016 12:39
  83.103.186.***
  De asta platim taxa de ecarisaj???Dar oare dl Puchianu, asta, merge pe jos sa vada la ce pericole se expun oamenii??? Nu, va zic eu, merge doar in masini de lux ca na...e director la Ecosal! Sunteti ceva de vis dl PUCHI
  5
  16
  Raportează
 • postat de turcu plateste
  Miercuri, 23 Martie 2016 11:05
  193.231.176.***
  Daca nu sunteti in stare sa gestionati aceasta problema, la ce ne mai luati taxa de ecarisaj.? pt imbogatirea unora ?
  Mai bine o alocam familiilor sarace, decat prosteala asta pe fata
  5
  14
  Raportează
 • postat de nona
  Miercuri, 23 Martie 2016 10:36
  194.102.208.***
  Da, cineva, pe aici, zice bine ce zice (in plus, la comentariile pe tema articolului): exista LEGE care prevede ca cei ce detin caini sa iasa pe domeniul public cu ei in lesa si/sau cu animalul avand botnita, insa sunt foarte multe cazurile in care nu este respectata nici una nici alta. Dau si eu un exemplu: este o persoana de sex feminin care-si plimba cainele de rasa agresiva (amstaff) prin parcul Eminescu (atentie, parc !!!), zi de zi, fara sa-l tina in lesa si fara botnita - bineinteles, deseori, cu maidanezii roind pe langa el - iar paznicii parcului ii sunt prieteni, nimic nu-i spun.
  3
  13
  Raportează
 • postat de galatean
  Miercuri, 23 Martie 2016 10:16
  5.13.164.***
  Daca au stat deja 14 zile in padoc, pot fi eutanasiati pentru a face loc altora. Cum adica discutii cu nu stiu ce asociatii, dar pana acum de ce nu i-au adoptat?? Daca se adopta cativa, ce facem cu restul pana la 1400? Aplicati legea, si nu mai trageti de timp, ca la vot nu vor merge doar "iubitorii de caini", ci si cei care s-au saturat de maidanezi pe strazi!!
  5
  20
  Raportează
 • postat de j.b.
  Miercuri, 23 Martie 2016 10:02
  5.13.211.***
  Bravo, specie umana, statul acorda 2,66 lei pentru un copil/ zi.
  Cat alocam noi oamenii, pentru intretinerea unui caine, ei sunt mai valorosi...daaa, noi suntem oameni...ne descurcam cu putin.
  7
  29
  Raportează
 • postat de miu
  Miercuri, 23 Martie 2016 09:40
  109.103.162.***
  s-a umplut orasul de caini si voi inca stati la discutii pentru ca "s-ar putea" sa preia cineva 20 de caini ... pfff sper sa va sara inima din piept de frica si voua asa cum le sare tuturor copiilor care nu reusesc sa se intoarca acasa din cauza haitelor dintre blocuri, ANIMALELOR!
  7
  33
  Raportează
 • postat de Gheorghiu Madalina Ioana
  Miercuri, 23 Martie 2016 09:20
  5.13.245.***
  Bună dimineața.
  Aș dori să vă împărtășesc câte puțin din ale mele, lucruri care mă macină încă de aseară.
  Probabil mulți dintre voi v-ați întrebat "De ce? Nebunii ăștia nu au altceva mai bun de făcut decât să iasă în stradă pentru a-i apăra pe agresivii ăia care ne bântuie străzile orașului?", iar mai apoi mi-ați spus pe un ton flegmatic " Sunteți nebuni.", ca și cum aș fi susținut grațierea unui criminal în serie.
  Nu mai departe de ziua de ieri, urechilor mele le-a fost dau să audă ceva atât de vinovat, intrigant, atât de nefiresc și atât de dezinteresat. Nu vreau să cred că mai există ignoranți printre noi, că mai sunt oameni care vor sta cu telecomanda în mână, în fața televizorului, așteptând pe Mesia să facă o minune. Nu vreau să cred că, o dată ajunși la vârsta maturității..nu puteți face diferența clară între ce e bine, ce e rău, ce e corect și ce e greșit.
  Greșit este să abuzăm unul de altul. Greșit este ca eu să tac atunci când am dreptul să vorbesc și este cazul s-o fac. Greșit este să-i iau viața fostei mele cele mai bune prietene, pentru că m-a trădat. Greșit este ca voi să vă bateți joc de prietenii voștri, să nu salutați când intrați undeva sau să înjurați de dimineață până seara.
  Corect este să știți că binele se ascunde înăuntrul vostru, că a-ți susține copilul necondiționat îi oferă acestuia șansa la o ascensiune extraordinară și niciodată nu-i va fi teamă să greșească, sau să tratați diplomat, în unele cazuri cu indiferență absolut tot ceea ce vă tratează mizerabil pe voi.
  Binele și răul sunt părți care există independent de noi. Sunt fie că vrem, fie că nu vrem.
  Când cineva drag mie m-a întrebat :"Ei, și ce-i așa de rău să-i omoare? ", m-am enervat pe moment. Apoi mi-am dat seama că, tratând situația cu o calmitate aparte, posibil să-mi apropii pe respectivul, posibil să recapitulez ceea ce a fost uitat de mult:compasiunea. Nu mi-am pus problema că nu știa ce înseamnă acest lucru. Pe cei mai mulți dintre noi ne învață părinții, încă de mici. Compasiunea este în tot, este în mâna întinsă de tați atunci când tragem prima bușitură cu bicicleta, sau șervețelul care ne șterge urma de-nghețată pe care ne-am întins-o aseară bine de tot, ținut în mână de mama, șervețelul ăla care se mișcă circular ștergând mizeria.
  Ce e rău? E rău că nu știți cum crima seceră ultima parte, și cea mai importantă din tine. Umanitatea te părăsește și te face călău. Așa vei fi privit. Asta vei fi, iar dacă te mulțumește acest statut, avem încă o problemă:ignoranța și sărăcia.
  Dacă ne-am dezbrăca cu toții, am fi ca Adam și Eva. Sub piele însă, am fost înzestrați cu iubire, milă și rațiune și intelect.
  Nu vreau să cred că vă lipsește iubirea, rațiunea sau mila. Daca cu intelectul pot fi de acord (în sensul că, nu toți suntem descendenții oamenilor de știință, sau nu toții șlefuim creierul ca pe un mecanism bine închegat și complex), cu rațiune mă pot bate.
  Sunteți oameni. Iar dacă voi sunteți atât de slabi, atât de răi, atât de superficiali și meschini, să nu aveți pretenții la îngăduință, la milă, la înțelegere. Compasiunea nu e pentru voi. E pentru animale. Asta pentru că mi-am dat seama ce regn este menit să ocupe locul întâi, și nu noi suntem ăia.
  Ce e greșit? Îți spun acum. Să mă asculți cu atenție și să ciulești bine urechile, colega!
  Este greșit să iei viața cuiva doar pentru că poți. Cine-ți dă dreptul să decizi în locul lui Dumnezeu? (A NU SE ÎNȚELEGE GREȘIT! NU SUNT O CREDINCIOASĂ VERITABILĂ! EU CRED ÎN ȘTIINȚĂ ȘI EVOLUȚIE, MAI MULT DECÂT ÎN BIBLIE). Este greșit să poți crede că pentru câteva secunde, ore sau zile ești Dumnezeul tuturor. Este greșit să nu ai remușcări sau mustrări de conștiință. Este greșit să vrei și să poți eutanasia un animal, la fel de greșit să poți omorî un om. Este greșit să ai în fața ochilor doar adevărul tău, iar adevărul-adevărat să urle neîncetat în spatele ego-ului tău. Este greșit să crezi că..om fiind..te-a înzestrat Sfântul Petru cu puterea de a ucide, și cu harul de fi fericit, împăcat cu tine și cu fapta ta după crima comisă. Este greșit să nu-ți pui întrebări și să devii doar un altul din majoritate. Este atât de greșit să vrei să fii imbecil, încât doar alți săraci cu duhul te mai pot trage spre bine accidental. Și cel mai greșit este să-ți permiți ție să asiști ca o nevertebrată la masacrul ce urmează, făcându-te că plouă!
  Nu ești neputincios!
  Da, sunt de acord cu strângerea câinilor comunitari de pe străzi. Dar sunt de acord și cu pedepsirea aspră a celor care fură din fondurile alocate câinilor. De aceea ei nu au padocuri. De aceea..s-a recurs la crimă. De aceea ne-am transformat treptat în asasini plătiți și integritatea ne-a fost strivită ca pe un gândac infect sub papucul primăriei și-a Ecosalului. Și chiar și cei ce asistă fără a mișca un deget, tot asasini se numesc. Sunt complici și la fel de vinovați.
  În stradă, gălățeni!

  Vineri, orele 17.00, ne vedem in fata prefecturii din Galati!
  24
  9
  Raportează
 • postat de Lucian-Freedom
  Miercuri, 23 Martie 2016 08:51
  5.13.149.***
  Asteptam sa-i ia pe toti - dar toti 1400(!), nu 20-30... Pe bune, Galatiul are nevoie mare de disparitia cainilor de pe domeniul public! Si in ultima instanta: hai cu eutanasierea! Trebuie golite padocurile, OAMENII voteaza, nu cainii!
  8
  28
  Raportează
 • postat de mrrrr
  Miercuri, 23 Martie 2016 08:37
  194.102.208.***
  Cum, mai ?... cu adoptarea de catre asociatia britanica a 20-30 de maidanezi pe AN, tu spui ca scapi orasul nostru de cei cca. 20.000 de caini vagabonzi ?!?... MARS DE AICI !
  Treaba stii cum sta ? Sta asa: voi, adica tu si cu cei responsabili din primarie, ati incalcat legea (eutanasierii) si meritati sa fiti pedepsiti pentru asta - au trecut de nu stiu cate ori 14 zile. Punct.
  5
  24
  Raportează
 • postat de Cel ales
  Miercuri, 23 Martie 2016 07:31
  81.196.80.***
  Domnule Pucheanu, ce bine ziceti:"noi suntem simpli executanti"! Asa ai fost toata viata si de aceea ai fost nominalizat de PSD in alegeri: sa executi ordinele lui Nica, Paslaru, Stefan, Bacalbasa, Popa etc, etc.
  4
  31
  Raportează
 • postat de Radler
  Miercuri, 23 Martie 2016 07:12
  194.105.20.***
  Domnule Pucheanu ti-e frica sa pui legea in aplicare ????? . Poate reusesti sa gasesti cateva tari de adoptie si prin ASIA ....exemplu CHINA ar fi o directie. Cu 30 de caine dati in UK - egal "-1" .
  7
  25
  Raportează
 • postat de Alicante
  Miercuri, 23 Martie 2016 07:02
  5.13.212.***
  Legea spune ca patrupedele sa fie eutanasiate dupa doua saptamani de stat in padoc. Nu există nici o şansa sa fie adoptati în străinătate. Pucheanu imcearca sa ne prosteasca.
  6
  28
  Raportează
 • postat de Florin
  Miercuri, 23 Martie 2016 03:38
  5.13.183.***
  Ma asteptam ca tineretea sa aduca idei inovatoare,indraznete dar se pare ca bla-bla-urile sunt pe ordinea de zi.Fapte nu vorbe.
  4
  28
  Raportează
 • postat de unu
  Miercuri, 23 Martie 2016 01:19
  83.70.228.***
  nu mai vorbiti domnilor prostii despre adoptii: cine sa adopte animale salbatice, mature, cainii vagabonzi, obisnuiti in haite nu-s animale de companie! Si in ce suprafata sa fie tinuti, cand majoritatea familiilor locuiesc in apartamente de 50metri patrati?!
  In plus, unde e legislatia pentru pedepsirea celor care adopta animale si apoi le da drumul iar pe strazi? La fel, unde-i legislatia pentru cei care nu-si tin cainii in lesa in domeniul public ori nu aduna mizeria lasata de cainii lor pe strada? Unde sunt dispozitivele cu pungi plasate de primarie in locuri publice pentru ca cei cu animale sa curete dupa fundul lor?

  Bine ca tinem coada sus cu drepturile animalelor, cu taxe de ecarisaj si adoptii internationale, ca atunci cand e vorba de copii orfani nu sunt bugete iar adoptiile internationale nu sunt posibile!
  6
  29
  Raportează
 • postat de George
  Miercuri, 23 Martie 2016 00:48
  84.117.219.***
  Pai asa ar fi trebuit sa faca cu toti ceilallti tate primariile dar se pare ca unele primarii au preferat sa spele milioane de Euro ucigand caini nevinovati
  14
  6
  Raportează
 • postat de x
  Miercuri, 23 Martie 2016 00:18
  86.124.196.***
  Data trecuta avea niste scuze ca nu ne putea scapa de caini.
  Acum are alte scuze.
  Pukina isi cauta votanti din randul celor care nu cuvanta.
  Sper sa fie votat de cei care nu voteaza.
  PS. "Se mai face" la scoala Emil Garleanu si "Din lumea celor care nu cuvanta"?
  3
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.