S-a PRELUNGIT termenul pentru plata integrală a IMPOZITELOR. Iată pentru cât timp mai beneficiați de REDUCERE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

S-a PRELUNGIT termenul pentru plata integrală a IMPOZITELOR. Iată pentru cât timp mai beneficiați de REDUCERE
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Gălăţeni, nu trebuie să vă mai faceţi griji că nu veţi reuşi să vă achitaţi integral taxele şi impozitele locale până la sfârşitul lunii martie, pentru a beneficia de reducerea de 10 la sută, stabilită de Consiliul Local! Guvernul a hotărât, în şedinţa de miercuri, 23 martie, să prelungească cu trei luni, respectiv până pe data de 30 iunie 2016, termenul până la care contribuabilii pot plăti impozitul/taxa pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport şi pot beneficia astfel de bonificaţia stabilită de către consiliile locale pentru plata integrală a acestor obligaţii. Măsura este inclusă într-o Ordonanţă de Urgenţă, adoptată de Executiv, prin care au fost aduse unele modificări Codului Fiscal.

Ce alte modificări au mai fost adoptate

Potrivit actului normativ, pe lângă modificările amintite, a fost prelungit cu două luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, şi termenul până la care persoanele fizice şi juridice, care deţin mijloace de transport radiate din circulaţie până la 31 decembrie 2015, au obligaţia să depună o declaraţie în acest sens, însoţită de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autorităţilor locale.

O altă modificare vizează prelungirea cu două luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, a termenului până la care persoanele fizice care au în proprietate clădiri cu destinaţie mixtă sau nerezidenţială pot depune declaraţia privind destinaţia clădirii. Tot cu două luni, până la 31 mai 2016 se prelungeşte şi termenul până la care persoanele juridice pot depune declaraţia privind clădirile pe care le deţineau în proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinţia şi valoarea impozabilă a acestora.

Recomandările Primăriei

Reprezentanţii Primăriei consideră că decizia adoptată de Guvern va genera, în final, un grad mai bun de colectare a taxelor şi impozitelor. „Este o decizie a Guvernului pe care o vom pune în aplicare întocmai. E un act normativ bun, care vine atât în sprijinul contribuabililor, care beneficiază de bonificaţie o perioadă mai lungă de timp, cât şi în sprijinul autorităţilor locale, care ar trebui să înregistreze un grad mai bun de colectare a taxelor şi impozitelor”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Reprezentanţii municipalităţii fac apel la gălăţeni ca, „în contextul apariţiei acestui act normativ, să nu se mai aşeze la cozi cu noaptea în cap. Este timp suficient până pe 30 iunie pentru ca toată lumea să îşi plătească taxele şi impozitele, beneficiind de bonificaţia de 10 la sută”.

Citit 4161 ori Ultima modificare Joi, 24 Martie 2016 20:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.