Cine va reabilita TERMIC blocurile G10 şi X4? Două firme se ”bat” pentru contract

Cine va reabilita TERMIC blocurile G10 şi X4? Două firme se ”bat” pentru contract
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ameninţată cu returnarea puţinilor bani primiţi de la Uniunea Europeană, anul trecut, pentru reabilitarea termică a blocurilor G10 şi X4, situate la intrarea în oraş dinspre Tecuci, respectiv, Auchan, Primăria municipiului Galaţi încearcă din răsputeri să finalizeze investiţia până pe 30 iunie 2016. Potrivit datelor de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, licitaţia pentru lucrările rămase de executat pentru creşterea performantei energetice a blocurilor a ajuns la evaluarea financiară.

Primăria a primit două oferte, de la Consumcoop, societate cooperativă care are ca terţ susţinător SC Moviland Met, şi de la SC Sowiens. Reamintim că valoarea estimată a contractului este de 614.326 de lei fără TVA, în condiţiile în care toţi bani vor fi plătiţi de la bugetul local, nu din fonduri europene, aşa cum ar fi trebuit. De ce? Pentru că, aşa cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, pentru a beneficia de finanţarea europeană câştigată pentru anveloparea acestor blocuri, municipalitatea ar fi trebuit să termine lucrările în decembrie 2015, dar nu a izbutit, aşa că toate lucrările executate în acest an vor fi decontate din banii noştri.

Cine va câştiga licitaţia va avea de executat lucrări de termosistem, tâmplărie apartamente, balcoane şi spaţii comune, izolaţia spaţiilor neîncălzite, lucrări de instalaţii termice şi de reparaţii. Durata contractului este de două luni, începând de la data atribuirii sau a emiterii ordinelor de începere a lucrărilor.

Citit 2464 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2016 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.