Galaţiul, ȘTERS de pe harta marilor proiecte din SĂNĂTATE. Când vom avea un nou SPITAL?

Galaţiul, ȘTERS de pe harta marilor proiecte din SĂNĂTATE. Când vom avea un nou SPITAL?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii şi brăilenii mai au mulţi ani de aşteptat până când în zona noastră se va construi un spital regional de urgenţă. Cel puţin asta reiese din planurile oficialilor de la Bucureşti, care sunt pregătiţi să susţină construirea a trei mari spitale la Iaşi, Cluj şi Dolj, în ciuda faptului că, încă din anul 2007, Guvernul de la acea vreme a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unei astfel de unităţi medicale în oraşul nostru.

Deputatul Victor Paul Dobre, liderul PNL Galaţi, i-a solicitat vicepremierului Vasile Dâncu să precizeze dacă şi cum va susţine Ministerul Dezvoltării, pe care acesta îl conduce, realizarea noului Spital Judeţean de Urgenţă din Galaţi.

„Recent, într-o conferinţă de presă, aţi vorbit despre finanţarea a trei spitale regionale de urgenţă. Este vorba despre construirea celor trei spitale din Dolj, Iaşi şi Cluj. Aţi spus, de asemenea, că „problema este cea legată de stabilirea unei hărţi a serviciilor medicale pentru fiecare regiune”. Aş dori să ştiu, domnule viceprim-ministru, dacă pe această hartă va figura şi aglomerarea urbană Galaţi-Brăila, cu aproximativ 850.000 de persoane, pentru care realizarea noului Spital Judeţean de Urgenţă la Galaţi este absolut necesară. Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a declarat că România are alocaţi, în perioada 2014 - 2020, 500 de milioane de euro pentru educaţie şi sănătate, în care intră şi fondurile pentru trei spitale regionale, însă, spune ea, „nu există încă un amplasament pentru aceste noi unităţi medicale”. Vă informez, domnule viceprim-ministru, că pentru asigurarea unor servicii medicale de cea mai bună calitate pentru locuitorii municipiului şi judeţului Galaţi, în cursul anului 2007 prin HG 451/16.05.2007 a fost transmis din administrarea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative în administrarea Ministerului Sănătăţii, un imobil compus din construcţii şi teren aferent, aflate în domeniul public al statului. Urmare a acestui fapt, prin HG nr. 1183/2007 Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiţii Spital Judeţean de Urgenţă, judeţul Galaţi. În acest context, vă rog, domnule viceprim-ministru, să clarificaţi următoarele aspecte: care este, în prezent, poziţia Ministerului pe care îl conduceţi în privinţa acestui obiectiv pentru care există deja terenul, precum şi indicatorii tehnico-economici prevăzute prin Hotărâri ale Guvernului României? Dacă intenţionaţi şi cum intenţionaţi să finanţaţi executarea obiectivului de investiţii Spital Judeţean de Urgenţă Galaţi?”, se arată în interpelarea transmisă vicepremierului de către parlamentarul gălăţean.

Rămâne de văzut care va fi poziţia conducerii ministerului.

 

Citit 2398 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2016 12:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.