Avem vacă, n-avem scripeţi…

Avem vacă, n-avem scripeţi…
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Consilierul Eduard Grosu cere o strategie pentru situaţii de urgenţă * ADP face muncă voluntară şi nici nu are cu ce, explică şeful ADP * Minutele contează la salvarea unei vieţi! *

„Oricine are o situaţie de urgenţă în Galaţi, sună la ADP” - inclusiv cei de la… Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a declarat ieri şeful ADP Galaţi, Eduard Grosu.

Directorul spune că nu este în atribuţiunile ADP să intervină la situaţii de urgenţă, decât în cazul prăbuşirii unor copaci, însă nu poate refuza nicio cerere de ajutor în folosul comunităţii. Aşa cum s-a întâmplat şi duminică noapte, când, aşa cum aţi citit deja în „Viaţa liberă”, două  maşini au căzut în aceeaşi groapă în zona Traian Nord.

Cum  nici ISU nu are macara, nici ADP nu are, iar cea închiriată nu a fost disponibilă noaptea, s-a apelat la firma care lucra pe porţiunea care s-a tasat, făcând groapa – Vega.  A fost deci un noroc faptul că a doua maşină care a căzut în aceeaşi groapă în aceeaşi noapte a beneficiat de  macaraua care mai era acolo.

Două ore a durat găsirea unei macarale. De observat însă că groapa respectivă nu a fost semnalizată. Nici prima, nici a doua oară! Sau e mai bine să fie pusă câte o macara lângă fiecare groapă?

Problema este, spune directorul Grosu, că, în astfel de situaţii, când uneori minutele sunt importante pentru salvarea de vieţi, ar trebui să existe undeva această dotare, precum şi altele necesare.

Consilierul judeţean Eduard Grosu a făcut deci ieri un apel la Primărie şi la Consiliul Judeţului ca să conlucreze la organizarea unui sistem de intervenţie, cu dotări care să facă faţă situaţiilor grave, gen cutremur sau inundaţii catastrofale. Împreună cu ISU, Apă Canal, S.C. Drumuri şi Poduri şi ADP, să se stabilească  o strategie coerentă de intervenţie. Consilierul judeţean conservator s-a angajat ieri să susţină o iniţiativă în acest sens în CJ.  

„Principala problemă este lipsa de utilaje”, spune consilierul judeţean, care a mai relatat şi un caz mai puţin obişnuit: cel al unei vaci, care a fost foarte greu scoasă dintr-o groapă, din lipsă de scripeţi.

Asistenţă „moca”

Angajaţii ADP sunt într-un  fel de permanenţă pentru a interveni la situaţii neprevăzute, dar fac de fapt muncă voluntară, căci nu pot fi şi  plătiţi în plus. Singurul hatâr de care beneficiază ei este faptul că îşi iau zile libere. Reducând însă, astfel, numărul oamenilor prezenţi la activităţile zilnice…

Citit 595 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.