Pâslaru are cabinet parlamentar „sub acoperire”

Pâslaru are cabinet parlamentar „sub acoperire”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi pe site-ul Camerei Deputaţilor nu apare nicio adresă, ci doar un număr de telefon „nealocat”, deputatul Florin Pâslaru are cabinet parlamentar în campusul universitar *

Potrivit datelor postate pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor, sunt puţini gălăţenii aleşi care au şi cabinete parlamentare în colegiile care i-au ales.

Pentru reîmprospătarea memoriei vă prezentăm situaţia pe scurt: doar deputaţii PD-L Mihail Boldea şi Mircea Toader au propriile cabinete în colegiile în care au fost aleşi, liberalul Victor Paul Dobre şi social-democratul Dan Nica au trecut, pe site-ul Camerei Deputaţilor adresele filialelor locale ale  partidelor, Florin Pâslaru (PSD) a trecut, pe site, o adresă incompletă, iar restul deputaţilor nu au trecut nicio adresă: Dragoş Zisopol (Uniunea Elenă din România), Ştefan Viorel (PSD), Lucreţia Roşca (PSD), Bogdan Ciucă (PC), Carmen Axenie (PDL). Ar mai fi cazul deputatului Nicolae Păun (Partida Romilor „Pro Europa”), care la adresa unde ar trebui să fie găsit în colegiul nr. 3 Galaţi a trecut o stradă… din Bucureşti!

Pentru că, până la urmă, deputaţii sunt, într-un fel, cei pe care cetăţenii „i-au angajat” prin vot uninominal să lucreze pentru ei, timp de patru ani, am considerat necesar să îi căutăm pe aceşti aleşi mai cu atenţie; nu de alta, dar s-ar putea ca parlamentarii să fie plini de bună credinţă şi noi să nu realizăm acest lucru…

Cabinetul deputatului Florin Pâslaru este o poveste în sine. Pe site-ul Camerei Deputaţilor nu apare adresa, ci doar numărul de telefon 0236/411480 şi o persoană de contact, „Trandafir C.”.

La numărul de telefon cu pricina (la care, în urmă cu câteva luni, răspundea cineva care spune că postul telefonic aparţine unei … alimentare!) o voce calmă ne repetă acum „număr nealocat”. În realitate, însă, Pâslaru are cabinet parlamentar, dar nu îi face adresa cunoscută. O fi cabinet… sub acoperire?  

La Pâslaru în audienţă…

Cabinetul parlamentar se află pe strada Domnească, în campusul universitar. Spaţiul nu este nici mai mult nici mai puţin decât fostul sediu al celor doi parlamentari PRM din mandatul trecut – Liviu Codârlă şi Carol Dina.

Uşa cabinetului este larg deschisă. Înăuntru ne întâmpină o domnişoară, Gabriela Condrea. Are doar 20 de ani şi este studentă la Drept. Este membru PSD de doi ani şi munceşte la cabinet ca „asistent… secretar”. Una din două sau amândouă deodată, nu contează.

Jobul nu este unul foarte complicat: „Domnul Pâslaru nu se întâlneşte cu cetăţenii aici, ci dincolo, la Romarta. Aici vin oamenii să se înscrie în audienţă, eu le iau numele şi datele de contact şi apoi îi sun pentru a veni în audienţă. Nu avem aici, deocamdată, nici telefon, nici fax sau computer”.

„Sediul? E deschis din aprilie!  În general, vin persoane în vârstă, unii cu probleme personale, au nevoie de bani, sunt bolnavi. Studenţi? Au intrat, dar de curiozitate”, ne spune, comunicativă, Gabriela.

Aflăm că deputatul Florin Pâslaru are audienţe la sediul PSD de la Romarta, în ultima vineri din fiecare lună, de la ora 11.00. „Ca să nu punem oamenii pe drumuri, că uneori domnul Pâslaru mai face audienţe şi în alte zile, îi sunăm noi pe cetăţeni şi îi invităm”, ne explică Gabriela.

Facem un tur; sediul este spaţios. În camera „de primire” există un birou elegant, trei scaune frumoase şi o fotografie înrămată pe masă. Alte fotografii înrămate şi pe pereţi. Din ele zâmbesc figuri cunoscute: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Pâslaru, Dan Nica. Nu vedem nicio fotografie cu Mircea Geoană, dar poate că nu am căutat noi bine… 

Reacţiile vecinilor

Încercăm, afară, să stăm de vorbă cu vecinii, pentru a afla dacă se simt sau nu mai cu stea în frunte, ori mai cu „pile” pentru că au lângă casă un birou parlamentar. Nu găsim decât persoane care nu vor să fie pozate sau să li se cunoască numele. Dar slobode la gură.

„Pâslaru? Ce să caut eu la el? În campanie era în piaţă şi m-am dus la el, chiar aveam o problemă. Mi-a zis că nu are timp! Şi era în campanie. Acum nu mă mai duc să-i cer ajutorul din principiu”, ne-a spus o doamnă care locuieşte în zonă.

Un student se uită lung când îl întrebăm de cabinetul parlamentar: „Păi vi se pare normal? Partid în campus universitar? Campanie electorală gratuită printre tineri, nu? Nouă nu ne place chestia asta… Erau şi cei de la PRM înainte, într-adevăr, dar ăia nu erau aşa vizibili…”.

Adică nu aveau geamurile tapetate cu imaginea europarlamentarei Adriana Ţicău şi nici bannere cu numele lui Pâslaru… Măcar deputatul PSD este discret pe site-ul Camerei şi nu a afişat adresa acestui cabinet…

Explicaţie: nu a vrut să se laude!

„Nu ţin ascuns sediul, dar nu am vrut să mă laud cu el, să vadă toată ţara că are Pâslaru şapte sedii”, ne-a explicat deputatul când l-am întrebat de ce nu şi-a declarat sediul până acum.

„Eu consider că am cabinet şi la sediul municipalei şi la judeţ, unde pot fi găsit în fiecare miercuri, de la 10.00 la 12.00, când nu am treabă la Bucureşti şi mai am şi sediul de la studenţi. Pe toate le întreţin cu banii de la stat, din suma forfetară. Eu cred că această sumă îţi permite să ai cabinet”, a continuat Pâslaru. Aviz celorlalţi colegi de-ai săi fără cabinet…

Citit 2395 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.