Liberalii trag un semnal de alarmă/ Lotizarea plajei Dunărea, considerată o mare greşeală

Liberalii trag un semnal de alarmă/ Lotizarea plajei Dunărea, considerată o mare greşeală
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

"În loc să rezolve problemele importante ale oraşului, actuala administraţie nu face decât să le agraveze. Astfel, în lipsa unui proiect serios care să ducă la revitalizarea unei importante de zone de agrement, cum este Plaja Dunărea, se doreşte împărţirea în patru loturi, zona cu nisip, strada, zona cu bazine şi versantul, care ar urma să fie concesionate. Astfel, se pierde posibilitatea atragerii de fonduri europene pentru o reamenajare completă", a declarat preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Nicuşor Ciumacenco, în cadrul unei conferinţe organizate săptămâna trecută. 

Astfel, liberalii au ţinut să tragă un semnal de alarmă asupra unuia dintre cele importante proiecte din campania electorală. "Prin lotizarea şi concesionarea separată se pierde şansa unei investiţii unitare. Există riscul de a fi concesionate doar zonele cu potenţial maxim de profit şi minim investiţional (cum ar fi plaja propriu – zisă) în vreme ce drumul de acces ori versantul se vor degrada şi mai mult. Din punctul nostru de vedere, este obligatorie păstrarea caracterului unitar şi organizarea unei licitaţii naţionale sau chiar internaţionale pentru construirea pe această locaţie a unui parc acvatic de distracţii. În cazul în care nu se doreşte o asociere, o soluţie o reprezinta şi fondurile europene", a mai precizat Nicuşor Ciumacenco. 

Potrivit liberalilor, prin Programul Operaţional Regional – Axa 4 (Dezvoltare urbană durabilă) sunt disponibile 1.387 milioane de euro pentru revitalizarea zonelor urbane, dar şi pentru facilităţi destinate utilizării publice, cum ar fi zonele verzi de mici dimensiuni, pieţele publice sau scuarurile. 

Tot în cadrul conferinţei de presă de la sediul PNL a fost dezbătută şi iminenta deschidere a plajei Dunărea. Conform anunţului primăriei, plaja, toaletele şi duşurile vor fi disponibile începând cu 1 august 2016, iar intrarea va fi liberă, la capătul unor lucrări de reabilitare care vor costa municipalitatea 50.000 de lei. "Cred că, dacă s-ar mai fi făcut câteva studii, de câteva zile nu mai mult, s-ar fi găsit o soluţie şi pentru deschiderea unui bazin, măcar. Pentru că nu s-a făcut asta, cei care vor veni la plaja Dunărea vor merge de la cearceaf la duş şi înapoi, şi cam atât", a conchis Nicuşor Ciumacenco, preşedintele organizaţiei judeţene a PNL.        

Citit 8539 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2016 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.