”Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu” | Şi-a dat demisia din PSD, ca să susţină USR
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

”Dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreu” | Şi-a dat demisia din PSD, ca să susţină USR
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)


Fostul consilier judeţean Ionel Petrea, cadru didactic al Universităţii „Dunărea de Jos”, şi-a dat demisia, sâmbătă, din PSD, pentru a susţine Uniunea Salvaţi România (USR) la alegerile parlamentare. Chiar dacă reprezentanţii USR i-au comunicat că nu îndeplineşte criteriile pentru a deveni membru al noii formaţiuni politice (cu atât mai puţin să fie candidat), întrucât a fost membru al unui partid longeviv, cu funcţie de conducere în trecut, dar şi de ales, graţie apartenenţei politice, pe principiul „dacă voi nu mă vreţi, eu vă vreau”, Ionel Petrea a organizat, ieri, o conferinţă de presă în care şi-a anunţat susţinerea pentru partidul condus, la nivel naţional, de Nicuşor Dan şi Clotilde Armand. Fostul consilier judeţean a criticat liderii PSD, PNL şi ALDE în plan local, dar şi pe candidaţii acestor formaţiuni politice, care, spune el, au „meritul” de a sta „sub fusta” preşedinţilor de partid şi a precizat că USR reprezintă o alternativă la actuala clasă politică şi „o rază de speranţă”.

Conferinţa de presă susţinută de Ionel Petrea a stârnit reacţii din partea unora dintre membrii USR. „Domnul Petrea nu are nici un mandat USR pentru a vorbi în numele acestei organizaţii. Nu i s-a solicitat ajutorul sau colaborarea. Acţiunile dânsului pleacă din propria convingere şi sunt rezultatul propriei analize”, a comentat, pe Facebook, Florin Grigorescu, vicepreşedinte al partidului şi coordonator pe Regiunea Sud-Est.

În replică, Ionel Petrea i-a răspuns: „Cu respect, domnule Grigorescu, nicio clipă nu am afirmat că aş avea girul USR! Tot ce am întreprins a fost şi este doar din propria iniţiativă. Cu bună credinţă, cu argumente şi soluţii! Petrea Ionel, fost membru PSD, simpatizant USR”.

Citit 5657 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2016 00:16

5 comentarii

 • postat de Petrea Ionel
  Marți, 25 Octombrie 2016 13:23
  78.97.221.***
  Stimate Alicante, respect orice punct de vedere! Nu am fost niciodata membru FSN sau PDSR! Daca sunteti de buna credinta, incercati sa aflati mai multe despre mine. Va multumesc, Petrea Ionel. Cat despre fanatism...
  5
  6
  Raportează
 • postat de Zorro
  Marți, 25 Octombrie 2016 12:54
  81.12.149.***
  E foarte bine că membrii din partidele mafioate vor susţine USR-ul în aceste alegeri! Aşteptăm şi pe alţii..
  Problema este să nu vină după "caşcaval"!
  Logic şi moral ar fi ca toţi traseiştii politici să facă o pauză de cel puţin 1-2 ani înainte de a se înscrie în alt partid politic.
  Oricum cred că GALAŢIUL SE VA DEŞTEPTA şi vor vota ALTCEVA anul acesta!
  0
  7
  Raportează
 • postat de Narcisa Gersina
  Marți, 25 Octombrie 2016 10:53
  5.254.65.***
  Domnul Petrea Ionel este un profesor deosebit de bun si dedicat si a demonstrat ca poate face performanta si in politica. Unul din cei mai buni PSDisti. Merita sa fie primit in USR dar cei din USR nu isi dau seama de valoarea dansului.
  Succes domnule Petrea.
  8
  8
  Raportează
 • postat de Mișu
  Marți, 25 Octombrie 2016 10:00
  82.137.14.***
  Acum 7 ani am fost studentul d-lui profesor Petrea, un om extraordinar. Indiferent de ce spun unii sau alții, vă asigur că a fost singurul motiv pentru care am votat o dată PSD-ul la alegerile locale.
  10
  10
  Raportează
 • postat de Alicante
  Marți, 25 Octombrie 2016 07:13
  5.13.216.***
  Fantasatic ce tupeu are tov.I. Petrea, un fanatic FSN-ist, PSDR-ist, PSD-ist...Daca tacea "filozof" ramanea!
  4
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.