INEPȚII LEGISLATIVE | Partidele neparlamentare, discriminate de prevederi fără logică

INEPȚII LEGISLATIVE | Partidele neparlamentare, discriminate de prevederi fără logică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Galaţi a fost completat, ieri, cu reprezentanţi ai partidelor participante la alegeri, altele decât cele parlamentare, întrucât acestea au deja reprezentanţi în BEC, pe care şi i-au desemnat la începutul lunii octombrie, la scurt timp de la constituirea Biroului Electoral.

Completarea birourilor electorale de circumscripţie s-a dovedit însă discriminatorie pentru formaţiunile politice neparlamentare, întrucât cele ale căror candidaturi au fost contestate în instanţă şi care nu erau soluţionate în mod definitiv ieri, nu au fost luate în calcul, astfel că unele dintre acestea au pierdut şansa de a fi reprezentate în birourile electorale, cum este cazul PRM Galaţi.

Pentru că legea, adoptată de Parlament, obligă birourile electorale să-şi completeze numărul de membri pe data de 2 noiembrie, iar termenul impus pentru rămânerea definitivă a candidaturilor este 7 noiembrie, la completarea birourilor cu reprezentanţi ai partidelor neparlamentare au putut participa practic doar formaţiunile politice ale căror candidaturi nu au fost contestate în instanţă ori soluţionate până la ora şedinţei biroului electoral. Aşa se face că, ieri, BEC Galaţi a fost completat doar cu reprezentanţi ai PMP, PRU, PER, ANR (care au depus liste complete de candidaţi), în timp ce locul PRM a fost luat de PSR (chiar dacă formaţiunea politică a înregistrat liste scurte de candidaţi).

Cum parlamentarii şi-au dat cu stângul în dreptul la adoptarea legii, necorelarea termenului impus pentru rămânerea definitivă a candidaturilor (după soluţionarea contestaţiilor în instanţă) cu cel impus completării birourilor electorale poate oferi posibilitatea anumitor partide politice să-şi elimine din birouri adversarii. Mai mult, inepţia legislativă generează discriminare.

Nu este exclus ca PRM să conteste procesul-verbal emis de BEC în urma procedurii de ieri.

Citit 1784 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Noiembrie 2016 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.