Ce se întâmplă cu CINEMATOGRAFELE deţinute de RADEF în Galaţi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

Ce se întâmplă cu CINEMATOGRAFELE deţinute de RADEF în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)


Una dintre cele mai importante măsuri care vor fi puse în aplicare odată cu ordonanţa de urgenţă a Guvernului în domeniul cinematografiei este asigurarea deblocării procesului de preluare a sălilor şi grădinilor de cinema de către autorităţile locale, în condiţiile legii 303/2008, de la RADEF RomâniaFilm. 

Primăria Galaţi, spre exemplu, tocmai a primit o decizie favorabilă în prima instanţă de judecată, în procesul prin care cere RADEF-ului să înapoieze cinematografele Dacia şi Flacăra, precum şi Grădina de Vară Central administraţiei locale. Într-un comunicat de presă, primăria Galaţi a explicat că "gălăţenii trebuie, din nou, să se bucure de aceste săli, acum puternic degradate şi nefolosite. În momentul în care vom prelua aceste spaţii, unul dintre demersurile ulterioare va fi transformarea unuia dintre cinematografe într-un spaţiu propice Teatrului Gulliver, acolo unde copii să se poată bucura de piese de teatru”.

Discuţii pentru preluare au fost şi în trecut, însă totul s-a împotmolit când a venit vorba de datoriile acumulate de RADEF la cinematografele din Galaţi. „Avem o serie de adrese cu RADEF, care în curând va fi în faliment. Vreau să vă zic că s-au acumulat datorii istorice la cinematografele „Flacăra” şi „Dacia”, undeva la 170.000 de lei. Sunt bani pe care RADEF va trebui să-i plătească sau preluăm noi această sumă şi îi dăm în judecată. Dar, una peste alta, nu trebuie să văduvim municipiul Galaţi de acele cinematografe şi de acele spaţii extraordinar de generoase, de care trebuie să ne folosim”, a anunţat, de curând, şi Picu Apostol Roman, viceprimarul Galaţiului.

Citit 2323 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2016 18:00

2 comentarii

 • postat de marcu
  Luni, 05 Decembrie 2016 20:19
  89.137.139.***
  Vrem Aqualand si AventuraParc nu cinema! Cinema avem la casa de cultura! De ce nu mergeti?
  0
  3
  Raportează
 • postat de Diana72
  Luni, 05 Decembrie 2016 13:16
  81.12.149.***
  Poate faceti un reportaj despre toate fostele Cinematografe din Galati.
  E bine sa stim ce se intampla si in celelalte foste spatii ale RADEF-ului. O scurta incursiune ne-ar arata ca nu am stiut sa le gestionam bine pentru interesul galatenilor! Macar in doua dintre acestea ar fi bine sa se mai difuzeze filme noi sau sa se realizeze spectacole, intr-un cadru modern, incat sa fie accesibile galatenilor din toate zonele orasului.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.