Cu calculatorul nu poţi minţi poporul

Cu calculatorul nu poţi minţi poporul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Legea alegerii preşedintelui României, în schimbare * Verificare on-line! *

Autoritatea Electorală Permanentă a propus un text pentru o nouă lege a alegerii preşedintelui României, la care partidele vor veni cu contribuţii.  Deputatul gălăţean Mircea Toader (foto) face parte din „comisia” PD-L pentru această lege, comisie condusă de secretarul general PD-L Vasile Blaga.

Toader a explicat, într-o conferinţă de presă, de ce era necesară schimbarea vechii legi. Legea în vigoare se bazează pe prevederile legii alegerilor parlamentare prin vot pe listă, între timp trecându-se la votul uninominal „şi toate referirile sunt la acea lege, care este abrogată”.

PD-L vrea să scadă plafonul semnăturilor pentru preşedinte, de la 500.000, cât propune Autoritatea, la 200.000, „pentru că nu facem o condiţie şi o dificultate pentru cei care vor să candideze”, a mai spus Toader. Deputatul susţine, indiferent de costuri, o propunere a Autorităţii de a informatiza secţiile de votare.

„Un lucru de noutate şi mie mi se pare interesant: pentru a elimina posibilitatea votului multiplu, ei propun: înainte de a-şi exercita dreptul de vot, alegătorii sunt înscrişi într-un registru electronic cu rol de a certifica existenţa dreptului de vot şi faptul că aceştia nu şi-au exercitat de mai multe ori dreptul de vot”. 

Deputatul spune că "orice localitate are la Primărie şi şcoli calculatoare şi se poate găsi personal de specialitate, care să deservească calculatoarele din secţiile de votare”.

Citit 705 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.