A primit votul de încredere | Guvernul Grindeanu şi-a intrat în drepturi

A primit votul de încredere | Guvernul Grindeanu şi-a intrat în drepturi
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miercuri seara (4 ianuarie - n.r.), noul guvern al României, condus de premierul Sorin Grindeanu, a fost învestit cu drepturi depline, după ce a trecut de plenul Parlamentului, cu 294 de voturi pentru şi 133 împotrivă, şi a depus jurământul în faţa preşedintelui ţării.

Învestirea nu s-a petrecut, însă, fără incidente, iar discursurile pe alocuri bâlbâite ale noilor miniştri şi cel plin de sarcasm al şefului statului nu au trecut neobservate.

"Explicaţi-le şi lor!"

În timpul discursului ce a urmat ceremoniei de depunere a jurământului, preşedintele Klaus Iohannis a trimis mai multe săgeţi către miniştrii desemnaţi, dar şi către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, care s-a declarat singurul cunoscător al programului complet de guvernare propus de social-democraţi. "Domnule preşedinte Dragnea, aflarăm de la televizor că sunteţi singurul care cunoaşte programul de guvernare din scoarţă în scoarţă. Vă rog eu frumos, învăţaţi-i şi pe ei", a spus şeful statului.

Programul electoral trebuie implementat

"Din acest moment, dumneavoastră sunteţi Guvernul României. Aveţi o misiune grea, aveţi de îndeplinit promisiuni complicate. Trebuie să livraţi ceea ce aţi promis în campania electorală. Campania electorală nu este doar un circ mediatic. Aţi făcut promisiuni, de asta aţi fost votaţi şi asta trebuie să livreze guvernul. Sper ca într-o zi, după ce măriţi toate pensiile şi toate salariile, să îmi explicaţi cum veţi face să vă încadraţi într-un deficit bugetar de 3 la sută, să creşteţi salariile, să scădeţi TVA", a mai spus Iohannis.

Noii miniştri au trecut deja la muncă

La intrarea în Ministerul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, fostul primar al Craiovei, a dat semne că nu are nevoie de timp de acomodare. "Nu mi-am luat cu mine decât programul de guvernare. Trebuie să dăm drumul la şapte ordonanţe de urgenţă. Sper să termin foarte repede cu formalităţile şi pe urmă intru în pâine. Prioritatea zero e bugetul, trebuie să dăm ordonanţe de creştere a pensiilor şi salariilor. O să respectăm programul de guvernare şi nu o să fie niciun dezastru", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Citit 1015 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2017 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.