Prima remaniere în actualul Guvern. Miniştri noi în cabinetul Grindeanu

Prima remaniere în actualul Guvern. Miniştri noi în cabinetul Grindeanu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PSD a decis să facă o mică remaniere guvernamentală, agreată, ieri, de liderii coaliţiei de la putere. Astfel, Mihai Tudose va reveni la conducerea Ministerului Economiei, iar Alexandru Petrescu, în prezent ministrul Economiei, merge la IMM-uri, minister rămas fără conducere după demisia lui Florin Jianu. De asemenea, Rovana Plumb, fost ministru al Muncii, o va înlocui la Ministerul pentru Fonduri Europene pe Mihaela Toader. Tot ieri, PSD a decis să îl propună pe judecătorul Tudorel Toader pentru fotoliul de ministru al Justiţiei.

Mihai Tudose a mai fost ministru al Economiei în Guvernul Ponta 4, în timp ce Rovana Plumb a fost ministru al Mediului în Guvernele Ponta 1 şi 2, ministru delegat interimar pentru Ape în Guvernul Ponta 2 şi ministru al Muncii în Guvernele Ponta 3 şi 4.

Rovana Plumb este cea pe care ex-premierul Ponta a vrut să o lase în locul său la conducerea PSD, în detrimentul lui Liviu Dragnea.

Cine este Tudorel Toader

Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituţională, propunerea PSD pentru portofoliul de la Justiţie, este rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, profesor la Facultatea de Drept şi doctor în ştiinţe juridice, informează Hotnews. Într-un interviu acordat, în urmă cu o săptămână, postului Radio România Iaşi, Tudorel Toader explica faptul că "infracţiunea de abuz în serviciu nu a suferit niciun moment de întrerupere, de suspendare".

Întrebat în legătură cu subiectul achitărilor şi a anulării unor condamnări pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în lumina unor decizii recente ale Curţilor de Apel din Alba Iulia şi Cluj-Napoca, adoptate după decizia interpretativă a Curţii Constituţionale din iunie 2016 în privinţa abuzului în serviciu, Toader a precizat că "norma juridică se aplică în continuare, fără întrerupere, dar în sensul interpretat de Curte". El a ţinut să sublinieze că nu se poate vorbi de o dezincriminare a abuzului în serviciu ca efect al deciziei judecătorilor constituţionali. Toader a insistat pe ideea că un funcţionar public poate fi tras la răspundere pentru abuz în serviciu şi în prezent.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a aprobat în unanimitate propunerile făcute de conducerea coaliţiei de guvernământ pentru cele patru funcţii de ministru.

Citit 1510 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2017 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.