Ministrul Muncii PROMITE MĂRIRI consistente de SALARII. STIMULENTE pentru angajarea tinerilor

Ministrul Muncii PROMITE MĂRIRI consistente de SALARII. STIMULENTE pentru angajarea tinerilor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Într-un interviu recent, Lia Olguţa Vasilescu, fostul primar al Craiovei, actualmente ministru al Muncii, a promis măriri consistente de salarii pentru mai multe categorii de angajaţi, printre care şi medicii. De asemenea, aceasta a declarat că îşi doreşte ca guvernul să finanţeze angajatorii care oferă locuri de muncă tinerilor absolvenţi. 

"Noi ne dorim să pornim de la o bază de calcul de 1.750 de lei, acesta să fie cel mai mic salariu la bugetari, încă negociem cu sindicatele care nu vor să fie un salariu minim diferit de mediul privat, pe de altă parte prin facilităţile fiscale pe care le facem mediului de afaceri ar trebui ca şi ei să ajungă tot pe undeva pe acolo, sigur că asta nu va fi o obligaţie pentru ei, dar ministrul Economiei şi ministrul de Finanţe pot să vă explice mult mai bine pentru că se va schimba sistemul de impozitare şi atunci va fi mult mai simplu pentru un angajator să suporte cheltuielile pentru un salariu", a explicat Lia Olguţa Vasilescu. 

Beneficii pentru cei care angajează tineri

Potrivit declaraţiilor ministrului Muncii, angajatorii care vor oferi locuri de muncă tinerilor absolvenţi, dar şi ucenicilor, pe o perioadă de minim 3 ani, vor fi recompensaţi de stat.  Pentru ucenici, firma respectivă va primi de la statul român prin finanţare europenă pe programul naţional capital uman suma de 250 de euro, adică practic angajatorul va primi aproape salariul minim pe economie prin fonduri europene, pe lună, pe o perioadă de trei ani. O altă lege care este în avizare, legea stagiului, se referă la persoane care au absolvit o facultate. Pentru ele angajatorii vor primi suma de 300 de euro, deci este vorba de salariul minim pe economie până la urmă, la care sigur angajatorul mai poate să adauge ceva dacă doreşte", a mai spus ministrul Muncii. 

În ceea ce îi priveşte pe medici, Lia Olguţa Vasilescu a declarat că are un proiect în lucru, conform căruia salariul minim pentru un tânăr medic va fi de 1.200 euro, în timp ce maximul va ajunge la 3600 de euro pe lună. 

Citit 3185 ori Ultima modificare Duminică, 26 Februarie 2017 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.