Ministrul de Finanţe, VIOREL ȘTEFAN, criticat de Liviu Dragnea
Foto: Sursa foto: Internet

Ministrul de Finanţe, VIOREL ȘTEFAN, criticat de Liviu Dragnea
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

După ce ministrul de Finanţe, gălăţeanul Viorel Ştefan, a anunţat că, în cazul depăşirii deficitului bugetar preconizat, Guvernul va fi nevoit să taie din banii de la investiţii, Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, a declarat că singura preocupare a Ministerului Finanţelor ar trebui să fie implementarea programului de guvernare.

"Dacă programul de guvernare este urmărit punct cu punct şi implementat punct cu punct, nu are motive să se îngrijoreze, după părerea mea. Dar să vorbeşti în luna martie de tăieri de cheltuieli, mi se pare puţin cam grăbit. E părerea mea", a explicat Liviu Dragnea, în cadrul unei emisiuni televizate, cu referire la declaraţiile lui Viorel Ştefan privind deficitul bugetar. "O declaraţie foarte "inspirată" a domnului ministru. După două luni deja vorbeşte de tăieri", a mai comentat Dragnea.

Săptămâna trecută, ministrul Finanţelor Publice anunţase că România nu va depăşi deficitul bugetar de 3 la sută din PIB, dar şi că autorităţile sunt pregătite de tăieri de cheltuieli, în cazul în care asta s-ar întâmpla. „Vom lua măsuri de reducere a cheltuielilor, dacă se ivesc derapaje”, a explicat acesta, într-o conferinţă organizată de Comisia Europeană.

Cei doi nu sunt la prima contradicţie

Nu este prima dată când Viorel Ştefan intră în colimatorul lui Liviu Dragnea de la preluarea mandatului de la Ministerul Finanţelor. În luna ianuarie, Viorel Ştefan a fost criticat dur atât de preşedintele PSD, cât şi de premierul Sorin Grindeanu, pentru proiectul de buget pe anul 2017. La acea vreme, i se reproşa ministrului Finanţelor că nu a urmat programul de guvernare al PSD. Chiar dacă au spus, la acea vreme, că nu este luată în calcul o remaniere a conducerii ministerului, liderul PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Grindeanu nu au exclus o eventuală schimbare a ministrului Finanţelor. Bugetul pe 2017 presupune un deficit proiectat de 2,9 la sută din PIB, faţă de 2,7 la sută, cât estimaseră social-democraţii în programul de campanie.

Citit 1954 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2017 19:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.