În loc de cosmetizare, modernizare. Fântâna arteziană de la Potcoava de Aur ar putea fi refăcută

În loc de cosmetizare, modernizare. Fântâna arteziană de la Potcoava de Aur ar putea fi refăcută
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În ultimele săptămâni, adică de când au fost repuse în funcţiune artezienele din oraş, mai multe sesizări telefonice au venit pe adresa redacţiei, privind fântâna din zona Potcoava de Aur. Cetăţenii ni s-au plâns că apa sare în toate direcţiile, dar şi că pavajul pietonal este extrem de ud şi alunecos.

"Eu ies, aproape zilnic, cu nepoţelul în parc, pentru că trebuie să aibă parte de mişcare. Merge cu bicicleta, de cele mai multe ori. În zona fântânii arteziene, care este de fapt o ţâşnitoare mai mare, este extrem de multă apă, atunci când este pornită, astfel că pavajul devine alunecos şi pentru un adult, darămite pentru un copil de patru anişori. Se pot întâmpla accidente!", ne-a explicat Maria Stratulat, o doamnă în vârstă de 64 de ani.

Apa se simte de la cinci metri

Din cauza jeturilor puternice de apă, dar şi a suprafeţei pe care cade aceasta, trecătorii aflaţi la câţiva metri au şansa să fie stropiţi, motiv pentru care această fântână naşte mai multe nemulţumiri, decât satisfacţii. "Metalul acesta de care se loveşte apa este extrem de nepotrivit. Atunci când apa cade pe el, stropeşte totul în jur. Sigur, vara poate fi considerat mană cerească pentru unii, dar eu nu vreau să fiu udat atunci când trec pe lângă o astfel de fântână. Consider că Primăria ar trebui să intervină", ne-a explicat şi Daniel Gheorghe, un bărbat de 47 de ani.

Modernizarea zonei, soluţia Primăriei

Curioşi să aflăm ce se va întâmpla atât cu pavajul din zona fântânii arteziene, crăpat din cauza infiltraţiilor, dar şi cu fântâna în sine, i-am contactat pe reprezentanţii municipalităţii. "Primăria municipiului Galaţi îşi doreşte să prindă în planul de investiţii o lucrare de modernizare pentru întreaga zonă cuprinsă între Potcoava de Aur şi Spicu, lucrare care cuprinde şi fântâna arteziană menţionată. Momentan, însă, nu ştim cât va costa sau cât va dura lucrarea, pentru asta trebuind efectuat un studiu de fezabilitate, dar şi realizat un proiect", ne-a explicat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Citit 6647 ori Ultima modificare Duminică, 14 Mai 2017 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.